Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΙΟΥΛΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

από Η Άλλη Άποψη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΙΟΥΛΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μια κόκκινη λαοθάλασσα πλημμύρισε το βράδυ τον Λευκό Πύργο, «χύθηκε» στον Θερμαϊκό, που κοκκίνισε κι αυτός, καθώς καραβάκια που μετέφεραν μέλη του Κόμματος με τα κόκκινα λάβαρά τους έπλεαν δίπλα στο χώρο της συγκέντρωσης!!!

«Θάλασσα» λαού αποφασισμένου, ενθουσιώδη, δοσμένου στη μάχη για την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ!!!  

«Ντύθηκε» στα κόκκινα η παραλία της Θεσσαλονίκης στο ύψος του Λευκού Πύργου, όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος, Γιάννης Δελής στην Α' Θεσσαλονίκης, Λεωνίδας Στολτίδης στη Β' Θεσσαλονίκης και Σεμίνα Διγενή, στην Α' Πειραιά.

Σάλπισε μήνυμα κλιμάκωσης της προσπάθειας τις μέρες και ώρες που απομένουν ως το άνοιγμα της κάλπης ώστε να μη χαθεί καμία ψήφος που μπορεί να ενισχύσει το ΚΚΕ, να δυναμώσει τελικά τον ίδιο το λαό και την πάλη του την επομένη των εκλογών όταν η αντιλαϊκή πολιτική θα είναι πάλι παρούσα οδυνηρά στη ζωή του, ανεξάρτητα από το ποιος θα διαχειρίζεται την υλοποίησή της.

Εργαζόμενοι και υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες, ακόμα και αγρότες από την ύπαιθρο της Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν το παρών! Ανάμεσά τους άνθρωποι που συμπορεύονται με το ΚΚΕ και δίνουν στο πλάι των μελών του την εκλογική μάχη για την ισχυροποίησή του, επιστήμονες, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων. Ακολουθώντας το κόκκινο νήμα που τοποθετήθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, λαϊκά σπίτια, σε χώρους όπου ζει, σπουδάζει και ψυχαγωγείται η νεολαία, παντού όπου αντήχησε το κάλεσμα συμμετοχής μέσα από δεκάδες περιοδείες και εξορμήσεις, βρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στον Λευκό Πύργο συγκροτώντας μια πραγματικά μεγαλειώδη συγκέντρωση. 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της συγκέντρωσης τόνισε μεταξύ άλλων ότι: (…) «Την επόμενη μέρα για το λαό σημασία δεν θα έχει που θα κάτσει η διαφορά ανάμεσα στον πρώτο και το δεύτερο, αν θα έχουμε μια κυβέρνηση αυτοδυναμίας ή συνεργασίας με κάποιο κόμμα συμπλήρωμα, ούτε το αν και πόσα κόμματα μιας χρήσης θα μπουν στη Βουλή.

Αυτό που θα έχει σημασία για το λαό την επόμενη μέρα είναι πόσο δυνατό θα είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Γιατί το ΚΚΕ, με σημαία τις ανάγκες και το δίκιο του λαού, θα βρεθεί απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση που θα είναι εχθρική για το λαό. Ακριβώς γιατί θα είναι άλλη μια κυβέρνηση των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που θα συνεχίζει να τσακίζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων. (…) Την Κυριακή στις 7 Ιούλη ψηφίζουμε. Στις 8 όμως, σημασία θα έχει, να είναι δυνατό το ΚΚΕ. Για να είναι πιο δυνατός ο λαός.

Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες, άσχετα εάν ξέρουμε πως δεν θα αλλάξουν τα πράγματα άρδην για το λαό μέσα σε μια μέρα, δεν θα ανατρέψουν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Μπορούν όμως να βοηθήσουν στο κάτι να αρχίζει να αλλάζει.

Μπορούν να ενισχύσουν το λαϊκό κίνημα σήμερα. Να ενισχύσουν την αισιοδοξία, την πεποίθηση ότι μπορούμε να βάλουνε ένα φρένο, να εμποδίσουμε τα χειρότερα, ανοίγοντας το δικό μας δρόμο, το δρόμο της ριζικής αλλαγής.

Η δυσαρέσκεια μπορεί να καρπίσει, να γίνει δύναμη και πίστη, ότι όλα μπορούν να αλλάξουν, μόνο με την αποφασιστική στήριξη και μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Γιατί το ΚΚΕ είναι δίπλα στο λαό και τη νεολαία και εδώ θα μείνει. Μπροστά σε κάθε μάχη και διεκδίκηση μέχρι την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Σταθερά στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης, της πάλης, της αντίστασης.

Καλούμε τους εργαζόμενους που έκαναν πρώτη φορά το βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές να κάνουν και το επόμενο. Να δώσουν μαζί μας τη μάχη μέχρι και να κλείσει η κάλπη την ερχόμενη Κυριακή για την παραπέρα ενίσχυση του ΚΚΕ.

Να πουν ΟΧΙ σε όλη αυτή την κοροϊδία που βίωσαν, το ξεπούλημα ιδεών και οραμάτων. Για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση για να μπει φρένο. Για να μπει το λαϊκό κίνημα σε φάση αντεπίθεσης με τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας στο προσκήνιο.

Γιατί εκεί βρίσκεται η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας. Αυτό θα μετρηθεί και στις εκλογές! Γι' αυτό η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι η ψήφος που μετράει.

Μέχρι την τελευταία μέρα, μέχρι την τελευταία ώρα που θα κλείσει η κάλπη δίνουμε τη μάχη: Να μη χαθεί καμία ψήφος για το Κόμμα μας.

Στις 7 Ιούλη πάμε να ψηφίσουμε και ψηφίζουμε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι μας. Είναι η ψήφος που μετράει για το λαό.

Ελάτε μαζί μας. Έστω κι αν έχετε τις επιμέρους διαφωνίες σας, τους ξεχωριστούς προβληματισμούς σας. Έχουμε μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά για όλους και όλες.

Στις 7 του Ιούλη έχετε να επιλέξετε, ανάμεσα σε 4 μνημονιακούς και 2 φασίστες -  ακροδεξιούς και στο ΚΚΕ. Αυτή είναι η ουσία. Γι' αυτό σας λέμε με όλη τη δύναμη της φωνής και της καρδιάς μας.

Τώρα μόνο ΚΚΕ. Για να λάμψει η ελπίδα, η αλήθεια, η δύναμη του λαού».

      Το Γραφείο Τύπου

      της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.

 

Έχει διαβαστεί 382 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 566 επισκέπτες και 0 μέλη.