Τετάρτη, 02 Δεκ, 2020

  • Συγκρίσεις...
  • Προτεραιότητες…
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/12
  • Αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Βέροιας
  • Στέργιος Μποζίνης:  «Το Βέρμιο θα γίνει ένα μεγάλο νταμάρι»
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κοινωνική και παιδαγωγική ανάγκη το άνοιγμα των Νηπιαγωγείων µε όλους τους αναγκαίους όρους
Συγκρίσεις...1 Προτεραιότητες…2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/123 Αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Βέροιας 4 Στέργιος Μποζίνης:  «Το Βέρμιο θα γίνει ένα μεγάλο νταμάρι»5 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κοινωνική και παιδαγωγική ανάγκη το άνοιγμα των Νηπιαγωγείων µε όλους τους αναγκαίους όρους6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ουσιαστική ενημέρωση…

Η κυβερνητική συσκότιση σημαντικών στοιχείων για την εξέλιξη της πανδημίας, οι μεθοδεύσεις σε ό,τι αφορά το τι δημοσιεύεται και τι όχι, αλλά και η πραγματική απουσία στοιχείων λόγω ελλιπούς ή ανύπαρκτης πρόληψης και ιχνηλάτησης σε μια σειρά κρίσιμους χώρους, δεν είναι καινούργιο «φρούτο». Ούτε είναι βέβαια ζήτημα «ανικανότητα... Περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΠO ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΑΠO ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Με την υψηλότερη βαθμολογία 10,9 εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Βέροιας για τη Δημιουργία Πράσινου Σημείου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας. Η πρόταση θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής και το Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020.

Ο Δήμος συνέταξε τις απαιτούμενες μελέτες και έλαβε τις απαραίτητες εγκρίσεις ώστε να υποβάλλει εντός προθεσμίας ολοκληρωμένη την πρόταση του, η οποία αξιολογήθηκε ως η αρτιότερη σε σχέση με τις υπόλοιπες δέκα προτάσεις που υποβλήθηκαν.

Η δημιουργία ενός κεντρικού Πράσινου Σημείου και ενός δορυφορικού προβλέφθηκε μέσα από το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Βέροιας, η οποία ενσωματώθηκε στην αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (Π.Ε.Σ.Δ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Δήμος Βέροιας αντιλαμβανόμενος το ρόλο του στην επίτευξη των στόχων της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας και του Εθνικό Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α.) για τη χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών (Α.Υ.), συμπληρωματικά με το δίκτυο Διαλογής στην Πηγή (Δ.σ.Π.) διακριτών ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών (Α.Υ.), το οποίο θα αναπτυχθεί σε αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος του μπλε κάδου, προχώρησε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη δημιουργία ενός κεντρικού Πράσινου Σημείου.

Το Πράσινο Σημείο θα βρίσκεται στην είσοδο της πόλης της Βέροιας, στο σημερινό αμαξοστάσιο, και θα πρόκειται για έναν οργανωμένο χώρο, οριοθετημένο και διαμορφωμένο με την κατάλληλη υποδομή και εξοπλισμό, ώστε οι πολίτες να αποθέτουν χωριστά ανακυκλώσιμα αστικά απόβλητα ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα, προκειμένου αυτά να προωθηθούν για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.

Στο Πράσινο Σημείο θα συγκεντρώνονται υλικά που δεν κατευθύνονται στους κάδους, όπως ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, συσσωρευτές, ελαστικά, ογκώδη αντικείμενα, πλαστικά,  μέταλλα, κλπ, και παράλληλα θα προωθείται η επαναχρησιμοποίηση - ανταλλαγή υλικών όπως ρουχισμού, επίπλων και παλαιών αντικειμένων κλπ

Ο ρόλος του Πράσινου Σημείου δε θα περιορίζεται μονό στην συγκέντρωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών αλλά θα επεκτείνεται και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ομάδων, σχολείων, φορέων, συλλόγων και του κάθε ενδιαφερόμενου σε θέματα ανακύκλωσης και ορθής διαχείρισης αποβλήτων, με έμφαση στο τρίπτυχο Μείωση – Επαναχρησιμοποίηση - Ανακύκλωση.

Η δημιουργία Πράσινου Σημείου στο Δήμο μας είναι πλέον γεγονός και για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη πως

 

«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο…»

Ο Αντιδήμαρχος

Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Ανακύκλωσης –

Πολ. Προστασίας

Παπαδόπουλος Βασίλειος

Έχει διαβαστεί 120 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0 μποφόρ

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 5 ως 8 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 7 ως 8 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 186 επισκέπτες και 0 μέλη.