Τρίτη, 01 Δεκ, 2020

  • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΟΣΚΗΣΙΜΩΝ ΓΑΙΩΝ 2020
  • Όχι υπεκφυγές, αλλά ξεκάθαρο ΟΧΙ!
  • ΟΑΕΔ: Από τις 7 Δεκέμβρη η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Χριστουγέννων
  • Δήμος Νάουσας: Ψυχολογική υποστήριξη σε ηλικιωμένους από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης
  • Και όμως …κινείται!
  • Μακριά από την ανάγκη για απολύτως δωρεάν καθολικούς περιοδικούς ελέγχους
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΟΣΚΗΣΙΜΩΝ ΓΑΙΩΝ 20201 Όχι υπεκφυγές, αλλά ξεκάθαρο ΟΧΙ!2 ΟΑΕΔ: Από τις 7 Δεκέμβρη η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Χριστουγέννων3 Δήμος Νάουσας: Ψυχολογική υποστήριξη σε ηλικιωμένους από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης4 Και όμως …κινείται!5 Μακριά από την ανάγκη για απολύτως δωρεάν καθολικούς περιοδικούς ελέγχους6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ουσιαστική ενημέρωση…

Η κυβερνητική συσκότιση σημαντικών στοιχείων για την εξέλιξη της πανδημίας, οι μεθοδεύσεις σε ό,τι αφορά το τι δημοσιεύεται και τι όχι, αλλά και η πραγματική απουσία στοιχείων λόγω ελλιπούς ή ανύπαρκτης πρόληψης και ιχνηλάτησης σε μια σειρά κρίσιμους χώρους, δεν είναι καινούργιο «φρούτο». Ούτε είναι βέβαια ζήτημα «ανικανότητα... Περισσότερα

Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες" : Θα ακουστεί απίθανο, όμως είναι γεγονός!

από Η Άλλη Άποψη
Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες"  : Θα ακουστεί απίθανο, όμως είναι γεγονός!

Ήλθε προς έγκριση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της Δευτέρας 28/9/2020,  εισήγηση ανάθεσης σε ιδιώτη, χρήσης του ύδατος που ανήκει  στον Δήμο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Από την  ανάθεση αυτή, ο μεν ιδιώτης θα έχει ετήσια έσοδα μεσοσταθμικά περί τις 280.000 ευρώ (με έξοδα πιθανολογούμενα από τον ίδιο περί τις 20.000 ευρώ) και ο Δήμος θα εισέπραττε ως αντίτιμο παραχώρησης υδάτων το αστρονομικό  ποσό των 1.000 ευρώ (!) ετησίως και το 3% του τζίρου! Εν ολίγοις ο μεν ιδιώτης θα εισέπραττε 280.000 ευρώ ετησίως, ο δε Δήμος 9.400 ευρώ στον ίδιο χρόνο!!!Η όλη επένδυση κοστολογήθηκε από τον ιδιώτη στις 300.000 ευρώ και η διάρκεια εκμετάλλευσης τα 25 έτη.

Συνοψίζοντας ο  ιδιώτης-επενδυτής θα έκανε απόσβεση κεφαλαίου σε ένα χρόνο περίπου και για 24 χρόνια θα εισέπραττε καθαρό ποσό περί τις 250.000 ετησίως τουλάχιστον!!!

Είναι προφανές ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση λεόντειας συμφωνίας. Προφανέστατα δεν θα έχει ποτέ τη δική μας σύμφωνη γνώμη και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να απεμπλέξουμε τον Δήμο από την επονείδιστη αυτή συμφωνία. Πρόκειται για συμφωνία ετεροβαρή σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και οι εισηγητές (Δημοτική ομάδα Βοργιαζίδη και όσοι απέμειναν από την ομάδα Μπατσαρά), θα φέρουν ακεραία την ευθύνη εάν αποφασίσουν θετικά, πολιτική και ποινική.

Προτείνουμε:

α. Να ανατεθεί σε ανεξάρτητο μελετητή να ερευνήσει, καταγράψει και παρουσιάσει τα ακριβή οικονομικά στοιχεία της επένδυσης. (Κόστος επένδυσης, έξοδα  συντήρησης, απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό, ετήσια έσοδα).

β. Λόγω πιθανών υπαρχόντων  δεσμεύσεων,  να εξεταστεί από νομικής πλευράς αν είναι δυνατόν στη φάση αυτή να ανατεθεί το έργο εξ ολοκλήρου στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, με τα έσοδα να διατίθενται για την μείωση του τιμολογίου των καταναλωτών. Θεωρούμε με βάση τις κατά καιρούς δηλώσεις αρμοδίων, ότι υπάρχει σε επάρκεια επιστημονικό προσωπικό, πιστοληπτική ικανότητα και τεχνογνωσία.

β. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, διότι οι υπογραφείσες δεσμεύσεις είναι "ισχυρές",  με βάση την μελέτη αυτή να συσταθεί επιτροπή διαπραγμάτευσης αποτελούμενη από εκπροσώπους τουλάχιστον όλων των παρατάξεων, αλλά και εκπροσώπων αρμόδιων φορέων του δημοσίου με γνώση του αντικειμένου, η οποία θα κάνει εκ νέου διαπραγμάτευση με τον ιδιώτη-επενδυτή και θα φέρει νέα πρόταση επαρκώς τεκμηριωμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

γ. Η νομική υπηρεσία του Δήμου να βεβαιώσει για το σύννομο της διαδικασίας ανάθεσης και των επιμέρους όρων της συμφωνίας, μεριμνώντας για την σαφήνεια των οικονομικών στοιχείων και την εξασφάλιση είσπραξης.

δ. Το Διοικητικό Συμβούλιο, με τα στοιχεία αυτά δεδομένα, να αποφανθεί για την ανάθεση ή μη του έργου.

Για την Δημοτική Παράταξη

"Συνδημότες"

Παύλος Παυλίδης

 


Έχει διαβαστεί 719 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 4 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 2 ως 7 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-3 μποφόρ

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 5 ως 8 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 200 επισκέπτες και 1 μέλος.