Τρίτη, 26 Οκτ, 2021

  • Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βέροιας: Υποβολή αιτήσεων
  • Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά
  • Στα καλύτερά τους...
  • Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας
  • Λαθεμένη απόφαση!
  • Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: «Θα διαρκέσει περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε», λέει ο ΠΟΥ
Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βέροιας: Υποβολή αιτήσεων1 Ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ Ημαθίας για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά2 Στα καλύτερά τους...3 Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας4 Λαθεμένη απόφαση!5 Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ: «Θα διαρκέσει περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε», λέει ο ΠΟΥ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για τα μάτια των νέων

Μια παράσταση, με «ειδικό προσκεκλημένο» τη νέα γενιά, δίνουν σε «κόντρα ρόλους» η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, επιδιδόμενοι σε μια πλειοδοσία υποσχέσεων για δήθεν «μέτρα στήριξης», «ευκαιρίες» και επιδόματα. Αντιμετωπίζουν τη νεολαία σαν εκλογική λεία στο σαφάρι της κυβερνητικής εναλλαγής, προσπαθούν να εγκλωβίσουν και να ενσωματώσουν τη δίκαιη α... Περισσότερα

ΔΕΥΑΒ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΔΕΥΑΒ ΚΑΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Τα πρώτα μέτρα που μερίμνησε η ΔΕΥΑΒ να πάρει από την προηγούμενη ήδη εβδομάδα για την αποτροπή εξάπλωσης του COVID-19 (κορονοϊός) ήταν:

- Απολύμανση των κτιρίων.

- Πιστή εφαρμογή μέτρων ατομικής υγιεινής κατά την είσοδο στα γραφεία της ΔΕΥΑΒ (απολύμανση χεριών με αντισηπτικό).
- Διάθεση αντισηπτικού υγρού για τακτική χρήση από τους εργαζόμενους και τους πελάτες.
- Έλεγχος της ροής του αριθμού των πελατών που εισέρχονται στα γραφεία της ΔΕΥΑΒ για τις συναλλαγές τους, με την καθοδήγηση υπαλλήλου της δημοτικής επιχείρησης.
- Ανάρτηση σε εμφανή σημεία ενημερωτικού υλικού με τις οδηγίες προστασίας και υγιεινής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
- Καθημερινή καθαριότητα και απολύμανση σε όλους τους χώρους των γραφείων της ΔΕΥΑΒ.

 

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας, στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, θα προχωρήσουμε άμεσα στα παρακάτω πρόσθετα μέτρα:

- Όλοι οι λογαριασμοί, που έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν κατά τον επόμενο μήνα, παίρνουν παράταση ημερομηνίας λήξης κατά ένα μήνα άτοκα. Εάν δηλαδή  ο λογαριασμός αναγράφει ημερομηνία λήξης 17-3-2020, η πραγματική ημερομηνία λήξης είναι 17-4-2020, χωρίς καμία επίπτωση ή επιβάρυνση στον καταναλωτή.

- Δεν θα γίνονται για ένα μήνα σφραγίσεις νερού λόγω οφειλών.

- Τα ταμεία της δημοτικής αγοράς και του Μακροχωρίου θα παραμείνουν κλειστά.

- Θα λειτουργεί ένα ταμείο στα γραφεία της ΔΕΥΑΒ, Κεντρικής 203, μόνο για επείγουσες περιπτώσεις που δεν μπορούν να πάρουν αναβολή, όπως π.χ. εξυπηρέτηση ετεροδημοτών καταναλωτών που πρόκειται να αναχωρήσουν από την Βέροια, νέες συνδέσεις εφόσον το ακίνητο θα κατοικηθεί άμεσα κλπ.

- Παρακαλούνται οι καταναλωτές να προτιμούν εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής.

- Το πρωτόκολλο θα δέχεται μόνο επείγουσες αιτήσεις. Υπάρχει η δυνατότητα τηλεφωνικών αιτημάτων. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2331078800. Παρακαλούνται οι συνδημότες να προτιμούν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στη διεύθυνση deyav@otenet.gr

- Σε περίπτωση που είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία στην υπηρεσία, αυτή θα γίνεται με ραντεβού και σειρά προτεραιότητας.

- Τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να ζητούν να εξυπηρετηθούν από άτομα του περιβάλλοντός τους που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

- Σε κάθε χώρο της ΔΕΥΑΒ επιβάλλεται η τήρηση αποστάσεων τουλάχιστον δύο μέτρων, μεταξύ κάθε συναλλασσόμενου ή εργαζόμενου.

- Τα τεχνικά συνεργεία θα απασχοληθούν σε συνθήκες επιφυλακής σε βάρδιες, μόνο για αποκατάσταση βλαβών, με βασικό μέλημα την απρόσκοπτη παροχή νερού σε όλο το Δήμο Βέροιας. Τα τηλέφωνα βλαβών είναι 2331078803 ή 6977578583. Παρακαλούμε μην τα χρησιμοποιείτε άσκοπα.

- Το χλώριο που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του πόσιμου νερού είναι αποτελεσματικό στην αδρανοποίηση των περισσότερων ιών. Οι χλωριωτήρες νερού στις δεξαμενές μας θα ρυθμιστούν στα μέγιστα επιτρεπτά όρια. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παρατηρηθεί αυξημένη μυρωδιά χλωρίου στην κατανάλωση, όμως το νερό θα έχει αυξημένο δείκτη ασφάλειας ενώπιον του άγνωστου προς στιγμήν στη συμπεριφορά ιού. Σε κάθε περίπτωση, οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν να πίνουν νερό ακουμπώντας τη βρύση, γιατί μπορεί να την μολύνουν και έτσι να μολύνουν και άλλους.

- Ήδη πολλοί εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΒ κάνουν χρήση της ειδικής άδειας που επιβάλλεται από την σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτό σημαίνει ότι η Υπηρεσία θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Βοηθήστε μας να κάνουμε όλοι αυτό που επιτάσσει το κοινό συμφέρον όλων. Το σύνθημα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ δεν είναι ευχή, είναι αναγκαιότητα. Ισχύει για όλους τους συνδημότες μας, αλλά και για τους εργαζόμενους. Μπόρα είναι και θα περάσει, φτάνει να πειθαρχήσουμε όλοι.

Για την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας, Στέργιος Διαμάντης, Πρόεδρος Δ.Σ.

 

Έχει διαβαστεί 186 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 14 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 6 ως 15 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 329 επισκέπτες και 0 μέλη.