Παρασκευή, 23 Οκτ, 2020

 • ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΑ: Οξύνεται ο ανταγωνισμός κρατών και ομίλων
 • Γιώργος Γουλτίδης: «Θα φύγουν χωρίς να καταλάβουν γιατί ήλθαν»
 • Eκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο του 2020
 • Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων 882 νέα, 90 σε ΜΕΘ, 549 θάνατοι συνολικά, 5 κρούσματα στην Ημαθία
 • Μητσοτάκης: Μάσκες παντού Απαγόρευση κυκλοφορίας από 12:30 έως 5 το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο 3 και 4.
 • ΚΚΕ: Για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη φυλάκιση των καταδικασμένων Χρυσαυγιτών
ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΕΜΒΟΛΙΑ: Οξύνεται ο ανταγωνισμός κρατών και ομίλων1 Γιώργος Γουλτίδης: «Θα φύγουν χωρίς να καταλάβουν γιατί ήλθαν»2 Eκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο του 20203 Κορονοϊός: Νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων 882 νέα, 90 σε ΜΕΘ, 549 θάνατοι συνολικά, 5 κρούσματα στην Ημαθία 4 Μητσοτάκης: Μάσκες παντού Απαγόρευση κυκλοφορίας από 12:30 έως 5 το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται στο Επίπεδο 3 και 4. 5 ΚΚΕ: Για την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη φυλάκιση των καταδικασμένων Χρυσαυγιτών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ψίχουλα για το επίδομα θέρμανσης

Ποσά μεταξύ 85 και 94 εκατ. ευρώ θα διαθέσει το υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης λαϊκών νοικοκυριών. Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια παραμένουν αμετάβλητα στα επίπεδα του περσινού χειμώνα, ενώ για φέτος (με τις ίδιες προϋποθέσεις) το επίδομα θέρμανσης περιλαμβάνει και τις αγορές φυσικού αερίου κ... Περισσότερα

Να διαφυλάξουμε το κύρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης!

από Η Άλλη Άποψη

Στις 27 Απριλίου 2015, το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ και οι υπόλοιποι φορείς που αποτελούμε την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης λάβαμε πρόσκληση για σύγκλιση της Επιτροπής και συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας σε τακτική συνεδρίαση για τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 και ώρα 2 το μεσημέρι.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τα τέσσερα από τα πέντε θέματα της συνεδρίασης (εκτός του θέματος που αφορούσε την επέκταση του ιχθυοτροφείου που έχει εγκατασταθεί δίπλα ακριβώς από τις πηγές Μαυρονερίου, από τις οποίες υδροδοτείται η Βέροια) δεν συνάδουν με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010, δηλαδή δεν αποτελούν θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος και μείζονος σημασίας για τα οποία είναι αναγκαίο να τοποθετηθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης και να γνωμοδοτήσει προς το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά επρόκειτο για τρέχοντα ζητήματα για τα οποία η Επιτροπή απλά θα ενημερωνόταν, χωρίς δικαίωμα γνωμοδότησης.

Διαπιστώσαμε επίσης, ότι δεν λήφθηκαν υπ’ όψη οι προτάσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, όπως συμφωνήθηκε στην πρώτη συνεδρίασή της, κατόπιν έγγραφης πρότασης την οποία καταθέσαμε το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ στη γραμματεία της Επιτροπής, τόσο σχετικά με την ώρα συνεδριάσεων ώστε να μπορούν να παρευρεθούν οι συμπολίτες μας, δηλαδή ώρα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, Δευτέρα ή Τετάρτη μετά τις 6.00 το απόγευμα, όσο και για το γεγονός ότι θα έπρεπε πολύ νωρίτερα από τη συνεδρίαση, τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες πριν, να έχουν αναρτηθεί τα εισηγητικά των θεμάτων στην ιστοσελίδα του Δήμου και να έχουν σταλεί στα μέλη τα οποία αποτελούν την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ώστε να έχουμε όλοι γνώση για το τι πρόκειται να συζητηθεί, προτού καταλήξουμε στην οποιαδήποτε γνωμοδότηση μας.

Στην παράστασή μας στη συνεδρίαση της Επιτροπής (όπου παραβρεθήκαμε μόλις 5 από 33 μέλη της) ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Δήμαρχο κ. Βοργιαζίδη και το Γραμματέα της Επιτροπής, ότι η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συγκλήθηκε για τα συγκεκριμένα θέματα κατόπιν παραγγελίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας.

Υπό το πρίσμα αυτό, θεωρούμε ότι η Επιτροπή Διαβούλευσης υποβαθμίζεται με ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας σε μία διαδικασία δημοκρατικοφάνειας για ζητήματα όμως ήσσονος σημασίας που δεν είναι γενικότερου ενδιαφέροντος με συνέπεια να παραμερίζονται τα μείζονα θέματα με τα οποία θα έπρεπε να ασχοληθεί.

Τέτοιου είδους θέματα που θα περιμέναμε να τεθούν από τον Πρόεδρο στην Επιτροπή Διαβούλευσης και που εμείς προτείνουμε, είναι η υλοποίηση της εγκεκριμένης μελέτης για την προστασία και ανάπτυξη του Άλσους Παπάγου (το οποίο έχει εγκαταλειφτεί και αργοπεθαίνει εδώ και δεκαετίες), η άμεση χρήση και επαναλειτουργία  του πρώην Δικαστικού Μεγάρου ώστε να ξαναζωντανέψει η Πλατεία Ωρολογίου η οποία έχει ερημώσει και η απένταξή του μαζί με το νέο Δικαστικό Μέγαρο από τη λίστα εκποίησης του ΤΑΙΠΕΔ. Επιπλέον, η υλοποίηση μεταφοράς του αυθαιρέτου οικισμού των τσιγγάνων από ιδιωτικό σε δημοτικό χώρο με απορρόφηση εγκεκριμένων κονδυλίων τα οποία ο Δήμος επί μακρόν έχει αγνοήσει και κινδυνεύει να χαθεί η εγκεκριμένη χρηματοδότηση του έργου, το θέμα της άμεσης λειτουργίας Δημοτικού Παρκινγκ κάτω από την «Ελιά», η κατασκευή και λειτουργία του οποίου θα έπρεπε να προηγηθεί της αστικής ανάπλασης, το θέμα της ένταξης στην κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης του ποδηλατικού άξονα, όπως έχει ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και ενώ η κυκλοφορική μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη. Επίσης, θα προτείναμε να τεθούν το θέμα της διεκδίκησης του χώρου και των κτιρίων όπου λειτουργούσε η Πανεπιστημιακή Σχολή και για τα οποία ο Δήμος Βέροιας έχει δαπανήσει ποσό άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ τα οποία κινδυνεύουν να χαθούν, το θέμα της δημιουργίας Διοικητηρίου στο ήδη κατηργημένο Β’ Σώμα Στρατού στο στρατόπεδο Καπετάν Ακρίτα, το θέμα της χωροθέτησης των νέων Κοιμητηρίων καθώς τα υπάρχοντα έχουν προ πολλού κορεσθεί, το θέμα της απομάκρυνσης της αφετηρίας των Αστικών- ΚΤΕΛ από το κέντρο της Βέροιας, το θέμα της παραχώρησης του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας σε ιδιώτη και της στέρησής του από του δημότες, αλλά και το μείζον θέμα του κινδύνου μετατροπής του Βερμίου σε ένα τεράστιο βιομηχανικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής ανεμογεννητριών. Να συζητηθεί το τουριστικό μέλλον του Δήμου μας και όχι η τροποποίηση ή μη Περιβαλλοντικών όρων λατομείων και ιχθυοτροφείων… Τι μέλλον επιφυλάσσεται για το όργανο αυτό; Μήπως «στρώνεται δρόμος» αντίστοιχος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας και μελλοντικά γνωμοδοτούμε για την έγκριση χρήσης μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος;

Για το μοναδικό θέμα που αφορούσε την επέκταση του ιχθυοτροφείου πέστροφας δίπλα στις πηγές υδροδότησης της Βέροιας, η θέση του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ήταν ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων με κίνδυνο για τη μόλυνση του πόσιμου νερού σύμφωνα με τις επισημάνσεις της ΔΕΥΑΒ, χωρίς να έχει γίνει καν οριοθέτηση του ρέματος του Τριποτάμου. Θέση η οποία υπήρξε κοινή και από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής και αναβλήθηκε το θέμα.

Κατόπιν τούτων προκειμένου να διαφυλάξουμε το κύρος της Επιτροπής  Διαβούλευσης του Δήμου Βέροιας ζητούμε:

1. Να σταλεί έγγραφο προς κάθε Υπηρεσία που εντέλει την Επιτροπή να ασχοληθεί με θέματα που δεν είναι ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος να σταματήσει να καταστρατηγεί το γράμμα και πνεύμα του Νόμου.

2. Να συγκληθεί σε συνεδρίαση η Επιτροπή, σε νέα ημερομηνία με βάσει τα προηγούμενα και τις προτάσεις τις οποίες έχουμε καταθέσει, προκειμένου καταρχήν να εγκρίνουμε Κανονισμό Λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και κατά δεύτερον, να τεθούν προς συζήτηση κάποια από τα προαναφερόμενα μείζονα θέματα ή αντίστοιχα κατόπιν πρότασης των μελών της Επιτροπής και εσάς ως Προέδρου, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική τήρηση και του γράμματος και του πνεύματος των διατάξεων του Νόμου, ώστε να μπορέσει η Επιτροπή Διαβούλευσης να αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάδειξη λύσεων στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το σύνολο των συνδημοτών μας.

 

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Κιν. 6986715030   a.dynamiko@gmail.com

www.teliaveria.gr

 

Έχει διαβαστεί 245 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2 μποφόρ

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 282 επισκέπτες και 0 μέλη.