Τρίτη, 24 Νοέ, 2020

• Ημερίδα διοργανώνει το Επιμελητήριο
  • Οι τραγικές συγκρίσεις και η πραγματικότητα
  •  Σχόλιο της Τ.Ο. Υγείας της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την μετακίνηση προσωπικού από δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την Κλινική Σαραφιανός
  • Περί «λογαριασμού επανασύνδεσης» στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας
  • Επικίνδυνος...εφησυχασμός!
  • Η «αξία» των δημοσκοπήσεων…
Ημερίδα διοργανώνει το Επιμελητήριο1 Οι τραγικές συγκρίσεις και η πραγματικότητα2  Σχόλιο της Τ.Ο. Υγείας της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την μετακίνηση προσωπικού από δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης προς την Κλινική Σαραφιανός3 Περί «λογαριασμού επανασύνδεσης» στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας4 Επικίνδυνος...εφησυχασμός!5 Η «αξία» των δημοσκοπήσεων…6

Εγκληματικός προϋπολογισμός

Το «κερασάκι στην τούρτα» της σφοδρής επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, που από σήμερα μπαίνει για συζήτηση στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια την υγεία και τη ζωή του λαού. Τη στιγμή που καθημερινά αναδεικνύεται με τον πιο ... Περισσότερα

Ανακοίνωση του Σωματείου ΕΝ-ΚΛΩ για τις εξελίξεις

Αντιπροσωπεία του Σωματείου μας και του Εργατικού Κέντρου Νάουσας συναντήθηκε για 4η φορά με τη σύνδικο του πτωχευμένου ομίλου της ΕΝ-ΚΛΩ.Στις 3 πρώτες συναντήσεις ζήτησαν από τη σύνδικο: Να εξασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των απολυμένων, να μη χαθούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις(με γνωστό το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που ισχύει σε πτωχευτική διαδικασία). Με δική της ευθύνη να προστατέψει το σύνολο της περιουσίας του ομίλου. Να προστατέψει το αρχείο που αφορά καταστάσεις μισθοδοσίας των εργαζομένων, που δεν υπήρχε στο ΙΚΑ Νάουσας.

Η τελευταία συνάντηση είχε στόχο την ενημέρωση για την πορεία της πτώχευσης και η σύνδικος μας είπε: Η καταγραφή της περιουσίας του ομίλου στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε, όχι όμως στο εξωτερικό, γιατί δεν έχει εικόνα π.χ. Βουλγαρία (υπήρχαν 2 εργοστάσια με 1000 εργαζόμενους) κλπ. Το κεντρικό κτίριο του ομίλου στην Αθήνα και το εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας είχαν πουληθεί πρινην πτώχευση. Συναντά μεγάλες δυσκολίες, γιατί δεν έχει καμία βοήθεια από το στελεχικό δυναμικό που υπήρχε στον όμιλο,  μόλις  πριν  1  μήνα  παρέλαβε  ηλεκτρονικά  κάποια  στοιχεία  και  πως  πρέπει  να  αποδώσει  τον αντίστοιχο ΦΠΑ.

Οι αμοιβές της και τα διάφορα έξοδα, όπως φύλαξη κτιρίων κλπ προέρχονται από την πώληση έτοιμων ενδυμάτων (της GALOP) που υπάρχουν στη Χαλκίδα και για ό, τι κινήσεις κάνει ενημερώνει τον αρμόδιο δικαστή της πτώχευσης. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για αγορά με στόχο επαναλειτουργία κανενός εργοστάσιου του ομίλου και πως το εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη (ΔΟΥΔΟΣ) έχει υποστεί ζημιές. Υπήρχε ενδιαφέρον αγοράς μηχανημάτων από το πλεκτήριο (ΦΑΝΚΟ Κομοτηνής) για 2,3 εκατ. ευρώ, συνάντησε, όμως δυσκολίες από τους πιστωτές και διάφορα διαδικαστικά προβλήματα.

Με βάση τα παραπάνω: Το ΔΣ της ΚΛΩΘΩ κάλεσε τους απολυμένους από τα εργοστάσια ΚΟΠΛΑΝ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ Γκαι τους ενημέρωσε για 2η φορά. Αμφισβητεί τη διαδικασία με την οποία ορίστηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στους πιστωτές της πτώχευσης, γιατί κανένας δεν ενημερώθηκε, ούτε οι ίδιοι οι απολυμένοι το αποφάσισαν. Επίσης έχουν ευθύνη, γιατί 3 χρόνια τώρα δεν ενημέρωσαν τους απολυμένους. Έχουμε πείρα από καθυστερήσεις στις διαδικασίες που ακολουθούνται σε πτωχευμένες επιχειρήσεις κυρίως  ό,  τι  αφορά  δεδουλευμένα,  αποζημιώσεις  και  δικαιώματα  απολυμένων.  Οι  απολυμένοι συλλογικά και οργανωμένα με το σωματείο διεκδικούν όλα όσα τους ανήκουν. Το ΔΣ της ΚΛΩΘΩ μετά από την πρόσφατη απόφαση των απολυμένων και την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Οκτώβρη 2014 μαζί με το Εργατικό Κέντρο Νάουσας θα ζητήσει συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τον Υπουργό ή αρμόδιο Υφυπουργό. Θα σας ενημερώσουμε με το κείμενο στο οποίο θα ζητάμε συνάντηση με τον Υπουργό

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

Άνεμος ΒΔ 2-3 μποφόρ