Κυριακή, 16 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Εκδήλωση της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη για τα 83 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

από Η Άλλη Άποψη
Εκδήλωση της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη για τα 83 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 83 χρόνων από την ίδρυση της Ενιαίας Πανελλαδικής Οργάνωσης Νέων, της ΕΠΟΝ πραγματοποιεί το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο μικρό αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ η Περιφερειακή Οργάνωση ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Η εκδήλωση έχει τίτλο «83 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ - Σε έναν κόσμο που φλέγεται, αντλούμε έμπνευση από την ηρωική μας ιστορία… Ο λαός με το ΚΚΕ μπροστά μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής!». 

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Ανδρέας Κοράκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ. 

Την ώρα που πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου, μεγαλώνουν τις θύελλες για τους λαούς, με τις πολεμικές εστίες να απλώνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, τους πολεμικούς προϋπολογισμούς και εξοπλισμούς να ετοιμάζονται. Σήμερα, οι ηρωικές σελίδες στην ιστορία του λαού μας είναι όπλο και παρακαταθήκη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας!

Την ώρα που η κυβέρνηση και οι υπουργοί της προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο και καλούν την νεολαία να συμφιλιωθεί με την «κουλτούρα του πολέμου» και τα φέρετρα όπως δήλωσε και ο υπουργός άμυνας Ν. Δένδιας, μαθαίνουμε, αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία ότι ο λαός, με το κκε μπροστά θα γίνει πρωταγωνιστής, θα πει την τελευταία λέξη!

Η ηρωική ιστορία και δράση της ΕΠΟΝ μας γεμίζει έμπνευση, μας διδάσκει ότι: 

  • Υπάρχουν σκοποί που μπορούν να κινητοποιούν, να συνενώνουν χιλιάδες να κάνουν πράγματα που φάνταζαν μέχρι τότε και για τους ίδιους αδύνατα. Τέτοιος ήταν ο ηρωικός αγώνας του λαού και της νεολαίας μας απέναντι στην τριπλή ναζιστική - φασιστική κατοχή, για την απελευθέρωση της χώρας μας, καρδιά και οργανωτής του οποίου ήταν ΚΚΕ ως βασικός αιμοδότης της ΕΑΜικής αντίστασης. 
  • Κανένας αντίπαλος όσο πανίσχυρος κι αν μοιάζει όπως έμοιαζαν τότε οι ναζί κατακτητές και οι ντόπιοι συνεργάτες τους δεν είναι ανίκητος όταν ο λαός αποφασίσει να δείξει τη δύναμη του, να συγκρουστεί. Αυτός ήταν ο δρόμος που βάδισαν χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές, νέοι και νέες στη χώρα μας, αυτός ήταν ο γνήσιος πατριωτισμός του λαού μας. 
  • Η δύναμη του «εμείς» ξεπερνά και πολλαπλασιάζει κάθε «εγώ». Οι νέοι και οι νέες της ΕΠΟΝ, ακόμα και 16χρονοι μαθητές, στάθηκαν άφοβα, παλικαρίσια γιατί ήταν οργανωμένοι, δρούσαν συλλογικά κάτω από ένα κοινό σκοπό. Με το χωνί, με τις προκηρύξεις και τον παράνομο Τύπο, με το όπλο έδρασαν με ευρηματικότητα και τόλμη. Πρώτοι στη μάχη για την επιβίωση του λαού, πρώτοι στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, ενάντια στα πρότυπα του συμβιβασμού που καλλιεργούσαν στη νεολαία.

Είμαστε περήφανοι για τις αιματοβαμμένες ρίζες της Οργάνωσης μας, της ΚΝΕ, για την συμβολή χιλιάδων κομμουνιστών και κομμουνιστριών στη δράση της ηρωικής ΕΠΟΝ. 

Οι αγωνίστριες και οι αγωνιστές του τότε έδωσαν δεκάδες μάχες, πολέμησαν, στάθηκαν άφοβα μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Αυτή η συγκλονιστική στάση, το ηρωικό παράδειγμα των αλύγιστων της ταξικής πάλης με το επαναστατικό πρόγραμμα του ΚΚΕ συνεχίζει να εμπνέει όσους δεν συμβιβάζονται με τον ρεαλισμό της βαρβαρότητας, το σημερινό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Βαδίζουμε στα χνάρια των χιλιάδων που εμπνεύστηκαν από έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους. Παλεύουμε για την κοινωνία που θέτει στο επίκεντρο της τον ίδιο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.»

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής». Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από το συγκρότημα της ΟΠ Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ. 


Έχει διαβαστεί 438 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 502 επισκέπτες και 0 μέλη.