Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΕΛΜΕ Ημαθίας: ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 11 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΛΜΕ Ημαθίας: ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ  ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 11 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Καταγγέλλουμε το νέο αστυνομικό διάταγμα με το οποίο η κυβέρνηση της ΝΔ επιβάλλει νέες απαγορεύσεις των δημόσιων συναθροίσεων σε όλη τη χώρα μέχρι την 1η Φλεβάρη. Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την εξάπλωση της πανδημίας, χτίζει ξανά ένα σιδηρόφρακτο καθεστώς αστυνομοκρατίας, με μοναδικό στόχο να βάλει για μια ακόμα φορά στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα, να τρομοκρατήσει το λαό και το φοιτητικό κίνημα που βρίσκεται σε αγωνιστικό αναβρασμό μπροστά στα νέα αντιδραστικά μέτρα.

Είναι προκλητικός ο ισχυρισμός της κυβέρνησης της ΝΔ πως με τις νέες απαγορεύσεις προσπαθεί να προστατεύσει το λαό από την πανδημία, όταν με την εγκληματική πολιτική της, εγκαταλείπει το ΕΣΥ στο έλεος της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, συνεχίζει να μην παίρνει κανένα μέτρο προστασίας για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που λειτουργούν, διατηρεί την ίδια απαράδεκτη κατάσταση συνωστισμού στα ΜΜΜ, δε λαμβάνει μέτρα προστασίας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, ανοίγει τα εμπορικά μαγαζιά με χιλιάδες στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους.
Οι φανερές πλέον επιδιώξεις της κυβέρνησης είναι πώς θα επιβάλλει όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα και ταυτόχρονα πώς θα οικοδομήσει ένα νέο καθεστώς, στο οποίο θα μπει ταφόπλακα στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, και η διαδήλωση και η απεργία θα μετατραπούν σε ιδιώνυμο αδίκημα.

Η τελευταία πράξη της κυβέρνησης της ΝΔ στοχεύει ευθέως στις προκηρυγμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών που υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο, παλεύουν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και τις διαγραφές. Η πολιτική αυτή πρέπει να καταγγελθεί και να καταδικαστεί απερίφραστα από κάθε δημοκράτη.

Έχει διαβαστεί 630 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1134 επισκέπτες και 0 μέλη.