Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Ημερίδα για το παρόν και το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ημερίδα για το παρόν και το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας

Σε μια  προσπάθεια να κάνουν γνωστή την αγωνιά τους για την συνέχιση της καλλιέργειας τεύτλου στην Ελλάδα και της λειτουργίας των εργοστασίων της ΕΒΖ οι τευτλοπαραγωγοί Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσαν την Κυριακή 11-5-2014 ημερίδα στο εργοστάσιο ζάχαρης στο Πλατύ.

Στην ημερίδα ήταν καλεσμένοι εκπρόσωποι σωματείων παραγωγών από όλη την Ελλάδα,  εκπρόσωποι εργαζομένων, βουλευτές, υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξανδρείας, παράγοντες του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης, αλλά όχι εκπρόσωποι της διοίκησης της βιομηχανίας ως ένδειξη της αγανάκτησης των παραγώγων για τον ρολό των διοικούντων στην απαξίωση των εργοστασίων όπως χαρακτηριστικά διευκρίνισαν.

Στην αρχή της ημερίδας τον λόγο πήραν οι πρόεδροι των σωματείων τευτλοεξαγωγέων και τευτλοπαραγωγών Λιολιόπουλος και Μπογιαννίδης αντίστοιχα, καθώς και ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Βαρκάκης, όπου έκαναν μια λεπτομερέστατη περιγραφή του αδιέξοδου στο όποιο έχουν περιέλθει οι ασχολούμενοι με την καλλιέργεια, καθώς και της κατάστασης στην εταιρία. Αίσθηση έκανε η αναφορά σε τεράστια οικονομικά σκάνδαλα που βαραίνουν την νυν διοίκηση και ζήτησαν να γίνει διερεύνηση.

 Στη συνεχεία τον λόγο έλαβαν οι μόνοι βουλευτές που ήταν παρόντες, κκ Τζάκρη, Γιοβανόπουλος και Αμανατίδου που έκαναν και αυτοί αναφορά στο ιστορικό κακών επιλογών στην ΕΒΖ την τελευταία δεκαετία. Και οι τρεις βουλευτές τάχθηκαν στο πλευρό των παραγωγών για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

  Στο υψηλό κόστος καλλιέργειας που καθίστα στην πράξη ασύμφορη την παράγωγη ζάχαρης στη χώρα μας με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων παραγώγων τεύτλων Σερρών και Θεσσαλίας κ Τζιώλας και Τσικρικάς, ενώ τοποθετήθηκαν και γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές Παναγής και Μακαρές.

Στο τέλος της ημερίδας αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα καταδίκης των επιλογών της διοίκησης της Εβζ και να απαιτηθεί η άμεση αντικατάσταση της, ενώ δόθηκε ραντεβού για περαιτέρω αγωνίστηκες διεκδικήσεις για να μην κλείσουν τα εργοστασια.

 Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης οι Υποψήφιοι Δήμαρχοι Αλεξανδρείας  Χ.Αλευράς και Π.Γκυρινης με τον πρώτο να παρακολουθεί ολόκληρη την ημερίδα και να τοποθετείται στο τέλος της όντας ιδιαιτέρως καυστικός στης επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά και σε αυτές του Σύριζα.

 Παρόντες ήταν και οι πρόεδροι των σωματείων Σερρών και Ορεστιάδας Βαρούτης και Στεφανακίδης, ο διευθυντής γεωπονικής υπηρεσίας εργοστάσιου πλατέος Σοφοκλής Μηνοπουλος, ο εκπρόσωπος του αγροτικού συλλόγου Αλεξάνδρειας Στ. Τσουλφαιδης, ο πρώην πρόεδρος του σωματείου τευτλοεξαγωγέων Τσιπης Βαγγελης και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Λ. Κιοσέογλου.

 

Έχει διαβαστεί 1154 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1348 επισκέπτες και 0 μέλη.