Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν πέρασε ξανά η εκμίσθωση...
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ
  • Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο
  • ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ
  • Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια
  • ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Δεν πέρασε ξανά η εκμίσθωση...1 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ2 Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο3 ΝΕ ΗΜΑΘΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Α. ΞΑΝΘΟΥ4 Παρουσίαση του βιβλίου "Ερωτας Μάγος" στη Βέροια5 ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Ημαθίας :ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

από Η Άλλη Άποψη
Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Ημαθίας :ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για να επιστραφούν αναδρομικά τα παρακρατηθέντα σε συνταξιούχο: Δώρα, επιδόματα άδειας από την κύρια και την επικουρική σύνταξη, οι κρατήσεις που έγιναν με τον Ν. 4093/2012(για όσους έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης πάνω από 1000 ευρώ).

Η απόφαση αυτή είναι πρωτόδικη και ο ΕΦΚΑ έκανε έφεση. Τέτοιες αποφάσεις έχουν βγει και άλλες και ακολουθούν τον μακροχρόνιο δρόμο των δικαστηρίων που αν τελικά τελεσιδικήσουν έρχονται οι κυβερνήσεις και τις καταργούν με νόμο. Αυτό έγινε και με τις αποφάσεις του ΣτΕ(2287 και 2288 του 2015), με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν. 4051 και του Ν. 4093 του 2012( αφορούν κύριες και επικουρικές συντάξεις πάνω από 1000 ευρώ, δώρα και επιδόματα αδείας).

Αυτές όμως οι αποφάσεις που αφορούν όλους τους συνταξιούχους δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Αντίθετα με πολιτική απόφαση η κυβέρνηση επίμονα αρνείται να δώσει τα χρωστούμενα σε όλους του συνταξιούχους.

Κανένας συνταξιούχος δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ επιστροφή από δικαστικές αποφάσεις.

Άλλωστε και ανεξάρτητα από την δικαστική έκβαση, υπάρχει ρητή η δέσμευση της κυβέρνησης ότι κάθε παροχή θα μπαίνει σον Προκρούστη των δημοσιονομικών δεικτών(φοροληστεία, πλεονάσματα κλπ) και ταυτόχρονα θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο της σιδερένιας φτέρνας της εποπτείας των εταίρων της(Ε.Ε.- ΕΚΤ-ΔΝΤ).

Η κυβέρνηση στην συνέχεια έφερε τον Ν. 4387/2016 και τον Ν.4372/2017(νόμοι Κατρούγκαλου) που ενσωματώνουν τους προηγούμενους νόμους και επιβάλλουν νέα κατακρεούργηση των συντάξεων. Και έπεται συνέχεια.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είναι αποπροσανατολιστική η καμπάνια μερίδας ΜΜΕ και «ειδικών» που προτρέπουν τους συνταξιούχους σε προσφυγές. Οι συνταξιούχοι επιβάλλεται να καταδικάσουν αυτούς που συμπλέουν με μεγαλοδικηγορικά γραφεία, διάφορα Δίκτυα που καλούν τους συνταξιούχους σε δικαστικές αγωγές με το αζημίωτο.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Γυρίστε την πλάτη σε επιτήδειους, έτοιμους να αρπάξουν ότι μας έχει απομείνει από την καταλήστευση των συντάξεών μας. Γυρίστε την πλάτη σε όσους συμφωνούν με λύσεις μέσω δικαστικής οδού, ενστάσεις και αγωγές, που επιδιώκουν την αποστράτευση των συνταξιούχων από τους αγώνες.

Ότι δόθηκε πίσω συνάδελφο(τα ψίχουλα υπέρ ΕΟΠΠΥ και εισφορά αλληλεγγύης) δόθηκε με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ύστερα από επίμονους και διαρκείς αγώνες.

Δεν χρειάζονται τα δικαστήρια για να μας πουν ότι είναι άδικες και αντισυνταγματικές οι περικοπές. Το λέμε και το επαναλαμβάνουμε στις συγκεντρώσεις μας, στους υπουργούς και στον πρωθυπουργό. Είναι δικά μας χρήματα, πληρωμένα με το αίμα μας και ζητάμε να μας επιστραφούν με πολιτική απόφαση.

Καλούμε τους συνταξιούχους να δυναμώσουν τον αγώνα για ανάκτηση όλων των απωλειών

Καλούμε την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συνδέσμου συνταξιούχων Δημοσίου να πάρει πρωτοβουλίες για ανάδειξη και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Να συμβάλλει στην ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων συνταξιούχων με αιτήματα:

Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου που περικόπτει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις μας

Ανάκτηση όλων των απωλειών

Πλήρης, δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Δηλώνουμε ότι οι συνταξιούχοι αν και απόμαχοι της δουλειάς δεν είμαστε απόμαχοι της ζωής και του αγώνα. Διεκδικούμε όσα με αίμα και θυσίες πληρώσαμε και μας τα κλέβουν. Δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν.

Η δικαίωση των δίκαιων διεκδικήσεών μας δεν θα έρθει στους διαδρόμους των υπουργείων των δικαστηρίων, ούτε με την χαρτούρα των αιτήσεων. Απαιτεί μαζική, οργανωμένη, συντονισμένη αγωνιστική ετοιμότητα και κινητοποίηση.

Αυτή την απάντηση οφείλουμε να δώσουμε χωρίς να υπολογίζουμε θυσίες, γιατί το οφείλουμε όχι μόνο στους εαυτούς μας και αλλά και στις επόμενες γενιές.

Ας αναλογιστούμε τι θα παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Η ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Έχει διαβαστεί 189 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΒΔ 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 318 επισκέπτες και 0 μέλη.