Τρίτη, 24 Νοέ, 2020

 • Στα 2.135 τα κρούσματα, 101 νέοι θάνατοι, 562 διασωληνωμένοι
 • ΘΕΣΗ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ... (Ένα βίντεο θυμίζει.. Αφορά βίντεο που κοινοποίησε 24 Νοεμβρίου 2020 το verianet. gr)
 • ΒΕΡΟΙΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ . DRIVE THROUGH TESTS
 • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
 • Δημοτική Παράταξη  "Συνδημότες" : Μέρες τώρα περιμένουμε το μήνυμα για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μόνο θέμα "Πανδημία και προτάσεις συνδρομής στην αντιμετώπισή της"
 • Στο καινοτόμο ηλεκτρονικό «εργαλείο» myKEPlive εντάχθηκε ο Δήμος Νάουσας
Στα 2.135 τα κρούσματα, 101 νέοι θάνατοι, 562 διασωληνωμένοι1 ΘΕΣΗ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ... (Ένα βίντεο θυμίζει.. Αφορά βίντεο που κοινοποίησε 24 Νοεμβρίου 2020 το verianet. gr)2 ΒΕΡΟΙΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ . DRIVE THROUGH TESTS3 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ4 Δημοτική Παράταξη  "Συνδημότες" : Μέρες τώρα περιμένουμε το μήνυμα για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μόνο θέμα "Πανδημία και προτάσεις συνδρομής στην αντιμετώπισή της"    5 Στο καινοτόμο ηλεκτρονικό «εργαλείο» myKEPlive εντάχθηκε ο Δήμος Νάουσας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εγκληματικός προϋπολογισμός

Το «κερασάκι στην τούρτα» της σφοδρής επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, που από σήμερα μπαίνει για συζήτηση στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια την υγεία και τη ζωή του λαού. Τη στιγμή που καθημερινά αναδεικνύεται με τον πιο ... Περισσότερα

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ : ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ : ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο και εν μέσω πανδημίας δεν έμεινε σιωπηλό. Πήραμε πρωτοβουλίες να υπερασπίσουμε την υγεία, τη ζωή και τα εργασιακά δικαιώματα του λαού.  Απαιτήσαμε με τα σωματεία μας να παρθούν μέτρα προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Οργανώσαμε παραστάσεις σε Νοσοκομείο και ΙΚΑ Νάουσας, συσκέψεις με Έλληνες και ξένους εργάτες γης, συλλαλητήρια .

Στα πλαίσια αυτά και με απόφαση του ΔΣ συναντήσαμε υποδιοικητή Νοσοκομείου, Δήμαρχο και περιμένουμε απαντήσεις από Διοικητή,  3η ΥΠΕ κλπ. Γιατί:

Οι τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του λαού στο δήμο μας και εν μέσω πανδημίας.

Με 4 προσλήψεις ανειδίκευτών γιατρών για 4 μήνες, με ανειδίκευτο προσωπικό συμβασιούχων χωρίς προστασία, χωρίς κανένα πνευμονολόγο σε ολόκληρο το δήμο, με αρχικά μόνο 18 στολές προστασίας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα.

Με άδειο το ΙΚΑ από γιατρούς, ενώ υπάρχει η υποδομή, με 5 μόνο περιφερειακούς γενικούς γιατρούς παθολόγους, που είναι αναγκασμένοι να καλύπτουν την πόλη της Νάουσας, τα 3 περιφερειακά ιατρεία 12 χωριών και εφημερίες σε όλες τις μονάδες υγείας του νομού.

Χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και οργάνωση στη «Βοήθεια στο σπίτι».

Ακριβώς μετά τη λήξη της καραντίνας στη συνεδρίαση του ΔΣ συζητήσαμε τα εξής:

Αποδείχθηκε πως οι μονάδες υγείας ήταν ανήμπορες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τέτοια φαινόμενα. Δεν υπήρχε η ανάλογη προετοιμασία. Εκατοντάδες αναγκάστηκαν να χρυσοπληρώσουν εξετάσεις, θεραπείες και επεμβάσεις γιατί τα νοσοκομεία με εντολή δεν μπορούσαν να δεχθούν όλα τα περιστατικά.

Τους θερινούς μήνες θα δουλέψουν στις επιχειρήσεις διαλογής – μεταποίησης φρούτων, κιβωτοποιίες κλπ χωρίς τη δυνατότητα τήρησης αποστάσεων.

Θα βρεθούν το καλοκαίρι στην περιοχή μας επισκέπτες – παιδιά και εγγόνια που έχουν μεταναστεύσει, θα βρεθούν επίσης χιλιάδες μετακλητοί εργάτες για 3 μήνες.

Με βάση και την επιστημονική άποψη αυτή η κατάσταση βρίσκεται σε εξέλιξη, άρα ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ :

Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις στο νοσοκομείο, η ανάλογη προετοιμασία. Το ΙΚΑ να λειτουργεί με γιατρούς πρωί – απόγευμα με τα εργαστήρια του, αν χρειαστεί να επιταχθούν γιατροί.

Να υπάρχει καθημερινά γιατρός σε όλα τα χωριά, να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι, να αποφευχθούν μετακινήσεις, να δίνονται οδηγίες καραντίνας, αν χρειαστεί κλπ.

Με ευθύνη το ΕΟΔΥ να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι σε όλους τους χώρους δουλειάς, οι γιατροί εργασίας να προστατέψουν τους εργαζόμενους, όπως και οι υπεύθυνοι τεχνικοί ασφάλειας των επιχειρήσεων. Να γίνονται συχνοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας και από την Τεχνική Επιθεώρηση Υγιεινής και Ασφάλειας.

Για τους μετακλητούς, ξένους εργάτες γης, που αυτό το διάστημα θα εργάζονται στην περιοχή μας, υπάρχουν χώροι που μπορούν να φιλοξενηθούν, και αν παρουσιαστούν κρούσματα, υπάρχει χώρος για να τηρηθεί η 14ήμερη καραντίνα κλπ

Μπορεί και πρέπει να υπάρξει σχεδιασμός για να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα με ευθύνη κυβέρνησης και ΕΟΔΥ.

Να μην μείνει κανένας εργάτης χωρίς μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη, κανένας απροστάτευτος ΓΙΑΤΙ: οι εργοδότες και στην περιοχή μας έκαναν απολύσεις, απείλησαν με οικειοθελείς αποχωρήσεις, ζήτησαν όλο ή μέρος του επιδόματος, εκατοντάδες εργαζόμενοι που αναγκάζονται να δουλεύουν ανασφάλιστοι έχασαν επιδόματα, πρόσφυγες – μετανάστες εργάζονται για 15 ευρώ την ημέρα, μεγάλες επιχειρήσεις ανακοίνωσαν εκ περιτροπής εργασία κλπ. Επίσης εκατοντάδες άνεργοι δεν δικαιούνται επίδομα με βάση τις προϋποθέσεις που όρισε η κυβέρνηση.

Είναι ανάγκη να γίνει υπόθεση όλων των φορέων και του λαού της περιοχής, να απαιτήσουμε να παρθούν μέτρα προστασίας και να μη χαθούν δικαιώματα γιατί χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πέθαναν αβοήθητοι, χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς προστασία και αυτό δεν αποτελεί ατομική τους ευθύνη. Καλούμε σωματεία και φορείς να στηρίξουν την απεργία γιατρών και υγειονομικών την Τρίτη 16 Ιούνη.

Έχει διαβαστεί 87 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 4 ως 16 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 13 °C
Άνεμος Α 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 224 επισκέπτες και 0 μέλη.