Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»: Νέα κινητοποίηση την Δευτέρα για τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας
από Η Άλλη Άποψη
Στάση εργασίαςαπό τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. της Δευτέρας 6 Μάρτη για τουςεργαζόμενους των «Discound Market» στη Θεσσαλονίκη, προκήρυξε ηΈνωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εκφράσουν την στήριξή και την αλληλεγγύη τους στον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης «Καρυπίδης» που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
Παράλληλα, στα πλαίσια της στάσης εργασίας η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης καλεί σε συμμετοχή στηνκινητοποίησηπου διοργανώνει τοΠανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Καρυπίδης», στις10 το πρωί της Δευτέρας, έξω από τουποκατάστημα της «Καρυπίδης», που βρίσκεται στηνοδό Θ. Σταύρου στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκηςκαι πέρασε στα χέρια της επιχείρησης «Discount Market». Παράλληλα οι εργαζόμενοι της «Καρυπίδης» διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και σε κάθε κατάστημα που θα επιχειρήσουν να ανοίξουν άλλες αλυσίδες Σ/Μ χωρίς να διασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας όπως ξεκάθαρα προβλέπει το ΠΔ 178/2002.
Όπως επισημαίνουν, παρά το Προεδρικό Διάταγμα 178/2002 που αφορά την προστασία των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων, η νέα εργοδοσία προσπαθεί να αντικαταστήσει το παλιό προσωπικό με νέο και να μη «φορτωθεί» τους εργαζόμενους της επιχείρησης.