Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»: Κινητοποίηση σήμερα στην Θεσσαλονίκη
από Η Άλλη Άποψη
Σε κινητοποίηση προχωρούν σήμερα στις 9 π.μ., στο κατάστημα της Καρόλου Ντηλ οι εργαζόμενοι της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» (πρώην «Αρβανιτίδης»).
Οι εργαζόμενοι παλεύουν εδώ και μήνες για την καταβολή των δεδουλευμένων τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.
Μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση που έγινε την περασμένη Τετάρτη 3 Αυγούστου, αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα τους με απεργία και μεγάλη συγκέντρωση στις 25 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εργαζομένων από όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.
Ταυτόχρονα, θα οργανώσουν δυναμικές παρεμβάσεις σε ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, Τράπεζες και Εφορίες, απαιτώντας μέτρα για την προστασία των οικογενειών τους καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αποφάσισαν επίσης να εμποδίσουν αγωνιστικά διακοπές ρεύματος, νερού, αλλά και κατασχέσεις.
Την ίδια ώρα, η εργοδοσία επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό για να σπάσει την επίσχεση εργασίας, προσλαμβάνοντας εποχιακούς εργαζόμενους σε καταστήματα που έχει σε τουριστικές περιοχές (Θάσο, Σταυρό, Χαλκιδική).