Τρίτη, 02 Μάρ, 2021

  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Υπόσχεται τώρα ένα νέο ΕΣΥ που δεν έφτιαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
  • Κυβέρνηση: Επιμένει να αφήνει εκτός ουσιαστικών μέτρων χώρους εργασίας, ΜΜΜ και σχολεία
  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Τα social media καθορίζουν το περιεχόμενό τους με βάση τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2/3
  • Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery
  • Καλύφθηκαν οι θέσεις
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Υπόσχεται τώρα ένα νέο ΕΣΥ που δεν έφτιαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ1 Κυβέρνηση: Επιμένει να αφήνει εκτός ουσιαστικών μέτρων χώρους εργασίας, ΜΜΜ και σχολεία2 ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Τα social media καθορίζουν το περιεχόμενό τους με βάση τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2/34 Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery5 Καλύφθηκαν οι θέσεις6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στον πάτο οι μισθοί, απογειώνεται η «ευελιξία»

Ενας στους πέντε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (20%) είχε πέρυσι μηνιαίο εισόδημα μέχρι 500 ευρώ μεικτά, σχεδόν ένας στους δύο (48%) είχε μισθό μέχρι 800 ευρώ μεικτά, ενώ παράλληλα σε καθεστώς υποαπασχόλησης αναγκάζεται να εργάζεται ένας στους τρεις μισθωτούς!Η τραγική αυτή κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη της χώρας μας αποτυπώνετα... Περισσότερα

Γεωργία Μπατσαρά: Πλήρη εγκατάλειψη των χωριών του Δήμου μας

από Η Άλλη Άποψη
Γεωργία Μπατσαρά: Πλήρη εγκατάλειψη των χωριών του Δήμου μας

«Βιώνουμε την εγκατάλειψη. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τα χωριά μας από την Δημοτική αρχή». Αυτά διεμήνυσαν στην Υποψήφια Δήμαρχο Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα Πόλη» Γεωργία Μπατσαρά, οι κάτοικοι των χωριών της Συκιάς, των Παλατιτσίων και της Βεργίνας.

Η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας συνοδευόμενη από υποψήφιους/ιες Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού της, το βράδυ της Πέμπτης συναντήθηκε με κατοίκους των τριών τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο ανύπαρκτο έργο της σημερινής Δημοτικής αρχής στα χωριά τους, αλλά και στην προσπάθεια υφαρπαγής της ψήφους από άλλους που τους υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια».

«Εμείς ξεκινήσαμε τον προεκλογικό μας αγώνα από εσάς, τους απλούς ανθρώπους που μοχθείτε καθημερινά κάτω από δύσκολες συνθήκες. Και σαν Δημοτική αρχή, από την πρώτη κιόλας μέρα, θα ασχοληθούμε με τα απλά ζητήματα της καθημερινότητας. Για να νοιώσετε πως πραγματικά ενδιαφερόμαστε για εσάς και δεν σας σκεφτόμαστε σε μια ετήσια γιορτή ή στην προεκλογική περίοδο» τους είπε η Γεωργία Μπατσαρά και την ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον που δείχνει.

Σύμφωνα με αυτά που κατέθεσαν οι κάτοικοι στην Υποψήφια Δήμαρχο και μετά από διαλογική συζήτηση, στην Συκιά το μεγάλο πρόβλημα είναι το απαρχαιωμένο και επικίνδυνο, με σωλήνες αμιάντου, δίκτυο ύδρευσης και η μικρή ποσότητα πόσιμου νερού και άρδευσης, επειδή χάνονται ανεκμετάλλευτες ποσότητες νερών από τις πηγές.

Επιπλέον για το χωριό της Συκιάς, είναι η κακή κατάσταση του δρόμου από το χωριό τους μέχρι τα Παλατίτσια. «Ολημερίς τον στρώνανε και το βράδυ εξαναχαλούσε…» είπαν σκωπτικά και σε παράφραση της ιστορίας για το γιοφύρι της Άρτας.
Στα Παλατίτσια, επίσης, το πρόβλημα είναι η έλλειψη επάρκειας νερού. Ανέδειξαν την αναγκαιότητα κατασκευής ενός άρτιου αρδευτικού δικτύου για το πότισμα των καλλιεργειών τους, αλλά σε πρώτη φάση να δημιουργηθούν άλλες δύο γραμμές από τον Αλιάκμονα για να υπάρξει επάρκεια νερού για τον σκοπό αυτό.

Η περιοδεία της Γεωργίας Μπατσαρά έκλεισε στη Βεργίνα όπου έτυχε μεγάλης υποδοχής. Εκεί οι κάτοικοι εξήραν το ήθος και την πολιτική πορεία της Υποψηφίας Δημάρχου και στην συνέχεια της ανέφεραν πως «αυτά τα χρόνια δεν έγινε τίποτα στο χωριό μας. Εδώ και μήνες, είπαν χαρακτηριστικά, υπάρχει  σπασμένη μια κολώνα φωτισμού σε πεζοδρόμιο, ενημερώσαμε αλλά ακόμα δεν έγινε τίποτα και ο  κεντρικός πεζόδρομος είναι σε κάκιστη κατάσταση. Αν αυτό δεν είναι εγκατάλειψη, τότε τι είναι;» αναρωτήθηκαν στο τέλος.

Τέλος οι κάτοικοι της Βεργίνας επισήμαναν πως «η Βεργίνα, οι Αιγές, το Βασίλειο των Μακεδόνων, δεν πήρε ούτε το ελάχιστο που δικαιούται ως ιστορία, ως ένα σημείο παγκόσμιας αναφοράς. Ό,τι γίνεται σήμερα στους αρχαιολογικούς χώρους, δεν είναι αποτέλεσμα προσπαθειών του Δήμου Βέροιας, αλλά των αρχαιολογικών υπηρεσιών».     

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά, έκανε την εξής σύντομη δήλωση:

«Λυπάμαι πολύ που οι κάτοικοι των χωριών αυτών, μου μετέφεραν την δυσαρέσκειά τους και το αίσθημα εγκατάλειψης που νοιώθουν. Τους κατανοώ απόλυτα γιατί κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό των Πιερίων, τα οποία χωριά θα επισκεφθώ την Κυριακή και ξέρω τι ζητούν από μια Δημοτική αρχή. Θέλουν να νοιώθουν την ζεστασιά, την οποία δεν την έχουν. Είναι ολιγαρκείς και όταν κάποιοι τους υπόσχονται πολλά, τους αποστρέφονται. Είναι άνθρωποι που θέλουν λίγα, αλλά υλοποιήσιμα.

Βέβαια στα χωριά αυτά υπάρχει και η Βεργίνα, παγκόσμιο σημείο αναφοράς, όπως ανέφεραν, και αιχμή της τουριστικής ανάπτυξης για τον Δήμο Βέροιας, την Ημαθία και την χώρα μας. Ένας χώρος που όταν ένας τουρίστας τον επισκέπτεται, θα πρέπει να νοιώθει πως βρίσκεται σ΄ έναν τόπο αντάξιο της ιστορίας του και όχι μίζερο από την εγκατάλειψή του.

Διαβεβαιώνω ότι ως Δημοτική αρχή θα έχω στην πρώτη σειρά της ατζέντας μου την λέξη «ενδιαφέρον» και όχι «εγκατάλειψη» για όλα χωριά του Δήμου μας. Ο Δήμος μας αξίζει καλύτερα…».     

  

Έχει διαβαστεί 132 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 5 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Τετάρτη, 03 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 16 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 04 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 234 επισκέπτες και 0 μέλη.