Σάββατο, 28 Νοέ, 2020

  • ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανέξοδες υποσχέσεις και παιχνίδια επικοινωνίας από τον Πρωθυπουργό
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Οταν ο «προοδευτικός» Ζάεφ ξεπλένει τη φασιστική κατοχή
  • Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα μετά το πέρας της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΥφΜΑΘ
  • ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΗΛΙΟΣ»: Επιβεβαιώνουν τη σταθερή μείωση των νέων συντάξεων
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανέξοδες υποσχέσεις και παιχνίδια επικοινωνίας από τον Πρωθυπουργό1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/112 Οταν ο «προοδευτικός» Ζάεφ ξεπλένει τη φασιστική κατοχή3 Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα μετά το πέρας της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΥφΜΑΘ4 ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ5 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΗΛΙΟΣ»: Επιβεβαιώνουν τη σταθερή μείωση των νέων συντάξεων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις

Με αφορμή την άσχημη πορεία της πανδημίας και σε επίπεδο Ημαθίας, ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις (να σταματήσει δηλαδή το "κρυφτούλι" ή η παραπληροφόρηση) από κάθε αρμόδιο για τα παρακάτω ζητήματα που τα θέτουμε εδώ και μήνες (Αφορά πρώτιστα ΕΟΔΥ, αλλά και Διοίκηση Νοσοκομείου, τοπικές αρχές- Πόσα τεστ έχουν γίνει μέχρι τώρα (όσοι βρέθ... Περισσότερα

Γιώργος Γουλτίδης: «Θα φύγουν χωρίς να καταλάβουν γιατί ήλθαν»

από Η Άλλη Άποψη
Γιώργος Γουλτίδης: «Θα φύγουν χωρίς να καταλάβουν γιατί ήλθαν»

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα», στο δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε την Τετάρτη 21/10 ο Γιώργος Γουλτίδης, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας με τον συνδυασμό «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ».

Στην αρχή απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την δίκη της «Χρυσής Αυγής» (με αφορμή τα όσα του είχαν προσάψει για την κοινή τους παρουσία στο συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βεργίνα) τα χαρακτήρισε ως «έντεχνη κατηγορία» ενώ τόνισε ότι θεωρεί την «Χ.Α ως ναζιστικό μόρφωμα, στρατιωτικοποιημένο» καθώς και ότι «συμφωνεί με την απόφαση του Δικαστηρίου».

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τον ένα χρόνο της Δημοτικής Αρχή, υπογράμμισε με νόημα ότι «αυτή έχει συνέχεια 6 χρόνια τώρα».

Άσκησε κριτική στο γεγονός ότι εδώ και 7 μήνες οι συνεδριάσεις γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης υποστηρίζοντας ότι  έτσι «κάποιοι βολεύονται» και επανέλαβε την πρότασή της παράταξης του για αξιοποίηση των χώρων που υπάρχουν για συνεδριάσεις δια ζώσης, τονίζοντας μάλιστα «η επόμενη συνεδρίαση πρέπει να γίνει ζωντανά».

Αρκετές κριτικές αναφορές έκανε για τη λειτουργία της ΚΕΠΑ σημειώνοντας με έμφαση ότι η αναβολή των εκδηλώσεων είχε προβλεφτεί και προταθεί από την παράταξη του, ενώ κατηγόρησε και για «μίζερη αντιμετώπιση της πραγματικότητας» από μέρους της. Επανέλαβε μάλιστα την πρότασή του «Για Εύηχη Πόλη για κάθε γειτονιά» και όχι απλά πραγματοποίηση της μέσω του καλέσματος μεγάλων σχημάτων. Παραδέχτηκε όμως ότι «μετά από τόσες προσπάθειες επιτέλους κάλεσαν τοπικά σχήματα για εκδηλώσεις». Άσκησε κριτική στην «Γιορτή Κάστανου», ιδιαίτερα στο κομμάτι της κλήσης «εμψυχωτών» έναντι αμοιβής για τη διοργάνωσή της, ενώ «θα  μπορούσαν να αξιοποιήσουν τα τμήμα της ΚΕΠΑ δωρεάν».

Επίσης αναφέρθηκε στη διοργάνωση από την ΚΕΠΑ Drive in cinema σημειώνοντας ότι «ξόδεψαν 6.500 ευρώ για 50 θεατές, θέτοντας σε κίνδυνο τον μοναδικό δικό μας κινηματογράφο. Ενώ υπήρχε πρόταση από μέρους του κινηματογράφους 2.000 εισιτηρίων με 2 ευρώ και διάθεσή τους στους οικονομικά αδύναμους»

Για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους των Ριζωμάτων με το Κτηματολόγιο χαρακτήρισε τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής ως «επανάσταση άνευ αντιπάλου» και τον Δήμαρχο ως «παρασυρμένο» και υπογράμμισε: «Δεν μελέτησε και μιλούσε για ένα δίμηνο για το δάσος ενώ το ζήτημα αφορούσε το αγρόκτημα. Εμείς βρήκαμε έγραφα του Δημοσίου που δικαιώνουν τους κατοίκους που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν και να δικαιωθούν».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα ανάθεσης σε ιδιώτη της χρήσης υδάτων (από την ΔΕΥΑΒ) για την παραγωγή ενέργειας θέμα που απασχόλησε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Χωρίς α εκφράσει την αντίθεση του γενικά σε μία τέτοια προοπτική σημείωσε το ναι του στην ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά «σε συγκεκριμένη βάση και όρους». Σημείωσε ότι «ο επενδυτή είναι λογικό να θέλει να κερδίσει», όμως αναφέρθηκε και σε ζητήματα στοιχείων της σχετικής εισήγησης «υποστηρίζοντας ότι δεν την διάβασε ούτε ο δήμαρχος, ούτε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ουσιαστικά». Τόνισε μάλιστα ότι το έγγραφο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου «γνωματεύει ότι είναι δυνατή η παραχώρηση του δικαιώματος εφ’ όσον δεν ακυρώνεται ουσιωδώς η κοινοχρησία, αλλά με την τήρηση της διαδικασίας δημοπράτησης». Υποστήριξε ότι τα κέρδη του Δήμου – που αντιστοιχούν στο 3%- θα είναι ελάχιστα κατά έτος δηλαδή 4.170 ευρώ για Ράχη και 4.530 ευρώ στα Ασώματα, ενώ ο ιδιώτης θα εισπράττει 280.00 ευρώ. Σημείωσε την ανάγκη να δημιουργηθεί επιτροπή για να ξαναδεί το όλο ζήτημα στην κατεύθυνση της αναπροσαρμογής του μισθώματος τονίζοντας ότι «οι αναπροσαρμογές του μισθώματος θα καθοριστούν στην οριστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης της λυμματολάσπης της ΔΕΥΑΒ από ιδιώτη την χαρακτήρισε ως «κορωνίδα της κακοδιαχείρισης» και υπογράμμισε ότι η σχετική «πρωτοπόρα όπως λέγεται μέθοδος με μικροοργανισμούς δεν είναι πιστοποιημένη».

 Σε ερωτήσεις σχετικά με τη συνεργασία Βοργιαζίδη-Μπατσαρά τόνισε ότι αυτή έγινε «όχι σε προγραμματική και πολιτική βάση αλλά για την ικανοποίηση προσωπικών επιδιώξεων και την κατανομή θέσεων». Μάλιστα αναρωτήθηκε αν τελικά η Ν.Δ πολιτικά στηρίζει τον Κ. Βοργιαζίδη, μιας και η Γ. Μπατσαρά ήταν η επίσημη υποψήφια του για τον Δήμο. Υπογράμμισε μάλιστα στο ερώτημα αν θα τους πρότεινε ο δήμαρχος να συνδιοικήσουν τι θα έκαναν ότι «εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι θέσεις αλλά η σύγκλιση σε πολιτικές και προγραμματικές θέσεις» Επίσης σημείωσε ότι ως παράταξη «δεν αποφασίζει μόνος του ο επικεφαλής, αλλά όλοι μας συναποφασίζουμε», καθώς και έδωσε την είδηση ότι τον Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί απολογιστική συνέντευξη του συνδυασμού σε «αντίθεση με την Δημοτική Αρχή που έχει χρόνια να πραγματοποιήσει ανοικτή απολογιστική εκδήλωση». Τέλος τόνισε ότι ως παράταξη ετοιμάζονται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές υποστηρίζοντας μάλιστα «ότι θα τις κερδίσουμε γιατί είμαστε και  πιο έτοιμοι απ’ όλους τους άλλους».

Έχει διαβαστεί 232 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0-1 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 10 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 194 επισκέπτες και 0 μέλη.