Πέμπτη, 01 Οκτ, 2020

 • ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΣΕ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Έλλειψη γιατρών και φαρμάκων για ευπαθείς πρόσφυγες και μετανάστες στη Βέροια
 • Τάσος Κωστόπουλος συντονιστής Ν.Ε Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Πηγαίνουμε με λογική ανοίγματος και ενότητας προς το Συνέδριο»
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/10
 • Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες": Κατέθεσε αγωγή
 • Αντώνης Λιόλιος, παθολόγος, εντατικολόγος: «Ο COVID 19 είναι μία καλή υπενθύμιση για την ανάγκη δυνατού Δημόσιου Συστήματος Υγείας»
 • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Απειλεί τους μαθητές με απουσίες στην τηλεκπαίδευση χωρίς καν να τους έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτήν!
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Λ. ΣΤΟΛΤΙΔΗ ΣΕ ΔΟΜΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ: Έλλειψη γιατρών και φαρμάκων για ευπαθείς πρόσφυγες και μετανάστες στη Βέροια1 Τάσος Κωστόπουλος συντονιστής Ν.Ε Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Πηγαίνουμε με λογική ανοίγματος και ενότητας προς το Συνέδριο»2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 1/103 Δημοτική Παράταξη "Συνδημότες": Κατέθεσε αγωγή       4 Αντώνης Λιόλιος, παθολόγος, εντατικολόγος: «Ο COVID 19 είναι μία καλή υπενθύμιση για την ανάγκη δυνατού Δημόσιου Συστήματος Υγείας»5 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Απειλεί τους μαθητές με απουσίες στην τηλεκπαίδευση χωρίς καν να τους έχει εξασφαλίσει την πρόσβαση σε αυτήν!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι

Νέοι, «αναβαθμισμένοι» κίνδυνοι, με το λαό στο στόχαστρο. Αυτά είναι τα «δώρα» που κουβαλούσε στις βαλίτσες του ο Πομπέο, η επίσκεψη του οποίου ήρθε να σφραγίσει τη μετατροπή της χώρας σε προπύργιο των αμερικανικών στρατιωτικών και οικονομικών σχεδιασμών στην περιοχή, «αιχμή του δόρατος» απέναντι στους ανταγωνιστές των ΗΠΑ, πρω... Περισσότερα

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ :Για τον Δήμο Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ :Για τον Δήμο Βέροιας

ΕΙΣΗΓΗΣΗ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες μας

Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, βγήκαμε από το καθεστώς σκληρής επιτροπείας. Δεν είναι ανέκδοτο, είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για τη ζωή μας, για τις ζωές όλων μας.

Η χώρα αρχίζει πλέον να στέκεται στα δικά της πόδια. Έπειτα από χρόνια λιτότητας, ύφεσης και -κυρίως- συλλογικής απελπισίας.

Επιστρέφει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, ακολουθεί  μια πορεία βήμα προς βήμα, που ανοίγει δρόμο προς το μέλλον. Αποκαθίστανται εργασιακά δικαιώματα.

Αναδεικνύεται πλέον ο γεωστρατηγικός ρόλος  της χώρας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Η Ελλάδα είναι ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και η ιστορική της αποστολή είναι να αναλάβει δράση, να οδηγήσει ολόκληρη την περιοχή σε μια εποχή συνεργασίας, σταθερότητας και ευημερίας.  Με σεβασμό στην ιστορία και την αξιοπρέπεια των λαών μας. Ποιος δεν το καταλαβαίνει;

Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα αλλάζουν. Δεν είμαστε καταδικασμένοι. Οι νέοι μας κυρίως, δεν είναι καταδικασμένοι.

Ότι αφορά τώρα την ΤΑ: Προχώρησε η μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ψηφίστηκε η απλή αναλογική που υπόσχεται ένα νέο μέλλον γι αυτήν.

– Από τον «Καλλικράτη»  πήγαμε στον «Κλεισθένη Ι».

Αναφέρεται στην οργανωτική ανασυγκρότηση της Τ.Α., στην εμβάθυνση της δημοκρατίας, την ενίσχυση της αντιπροσωπευτικότητας και τη διεύρυνση της συμμετοχής.

Επιφέρει σημαντικές τομές στην κατηγοριοποίηση των δήμων, στο εκλογικό σύστημα ανάδειξης των δημοτικών και των περιφερειακών αυτοδιοικητικών αρχών, στο σύστημα διοίκησης των Ο.Τ.Α., στην εποπτεία των Ο.Τ.Α., στην εισαγωγή θεσμών άμεσης συμμετοχής και δημοκρατικής έκφρασης των πολιτών.

Οι εναλλακτικές προτάσεις για τον Δήμο τόσο εκείνων που ασκήσαν διοίκηση, επι σειρά ετών αποτυγχάνοντας στον θεσμικό τους ρόλο και υπακούοντας στα κομματικά κελεύσματα και στα ρουσφέτια αδικώντας τους θεσμούς και τους πολίτες, όσο και των νεόκοπων λυτρωτών που προκαλούν το κοινό αίσθημα με την συμπεριφορά τους, δεν πείθουν πια.

Βεβαίως και συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα. Τα μνημόνια αφαίρεσαν το 60% των θεσμοθετημένων πόρων της Τοπικής αυτοδιοίκησης. Μόνον τα τελευταία χρόνια υφίσταται  προστασία- όσο βεβαίως αυτό είναι εφικτό- της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σήμερα και στο χώρο της ΤΑ, κάτι πρωτοπόρο και προοδευτικό για τον τόπο μας δε μπορεί παρά να το περιμένουμε, από σχήματα που λειτουργούν ΜΕ ΚΟΡΜΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, από τη συνεργασία με τις δυνάμεις της οικολογίας, προοδευτικούς συμπολίτες μας αλλά και τους σοσιαλδημοκράτες που δεν σύρθηκαν και δεν ενσωματώθηκαν στις νεοφιλελεύθερες λογικές, που δεν υπέκυψαν στους πειρασμούς  της  διαπλοκής και της διασπάθισης κονδυλίων κλπ.

Να συνεργαστούμε με όσους είναι προσηλωμένοι στην αναζήτηση κοινών λύσεων στα κοινά μας προβλήματα», «εκείνους που αγωνίζονται αντί να παραιτούνται», «εκείνους που στοχεύουν στο να ενώσουν και όχι να πυροδοτήσουν νέους διαχωρισμούς μεταξύ των πολιτών και των λαών με όσους επιθυμούν να βρίσκονται στη σωστή πλευρά της ιστορίας στην κρίσιμη αυτή περίοδο.

Οι δυνάμεις της δεξιάς και ακροδεξιάς εκμεταλλευόμενες την κρίση που οι ίδιες εξέθρεψαν, επιδιώκουν να γυρίσουν την ιστορία είτε στο 2010 οπόταν  η χώρα χρεοκόπησε,  είτε ακόμα  πιο πίσω, σε σκοτεινές και φασίζουσες εποχές, δείχνοντας με το δάκτυλο τους φτωχούς, τους άνεργους , τους αδύναμους,  δίνουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας,  εξαπατούν τους πολίτες για  να τους κάνουν να νιώθουν ανασφαλείς και φοβισμένοι.

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Με βάση όλα τα παραπάνω, η κατεύθυνσή μας το επόμενο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να είναι άλλη από τη συγκρότηση μιας αυτοδιοικητικής κίνησης, με δραστήρια παρουσία  στο Δήμο Βέροιας, της καλλιέργειας του προγραμματικού λόγου και της αναζήτησης συγκεκριμένων προγραμματικών προοδευτικών συγκλίσεων με πλαίσιο γύρω από τους παρακάτω άξονες:

Την ευρύτερη δυνατή συμφωνία για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό–διοικητικό σύστημα της χώρας.

Ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο βασισμένο στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών (όπως αυτές αποτυπώθηκαν και μέσα από τα περιφερειακά συνέδρια).

Τη συγκρότηση μετώπου απέναντι σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές, την ακροδεξιά, το φασισμό, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, το ρατσισμό.

Την εφαρμογή κοινωνικής και πολιτισμικής πολιτικής (υγεία, παιδεία, αλληλεγγύη), με την ενίσχυση δημοτικών και κοινωνικών υπηρεσιών.

Την προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Την τακτική λογοδοσία.

Τη χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Η πρωτοβουλία μας για το Δήμο Βέροιας θα συνεχίσει να παραμένει ανοιχτή, σε όλους εκείνους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για τα κοινά μας οράματα, που  ευαισθητοποιούνται για την αντιμετώπιση   προβλημάτων που αφορούν την οικονομική ανασυγκρότηση της περιοχής, τη βελτίωση των υποδομών, της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του περιβάλλοντος.  

Αγαπητοί συμπολίτες,

Δεν έχουμε καμία δέσμευση απέναντι σε κανέναν, πάρα μόνον απέναντι στις αρχές μας, στις ανάγκες των ανθρώπων και στην συνείδησή μας.

Η παράταξη μας δεσμεύεται και δεσμευόμαστε όλοι να παλέψουμε για τα παρακάτω.

Κοινωνικός τομέας:

Μόνο μας μέλημα η στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη και που είναι θύματα μνημονιακών πολιτικών.

Διατροφικός τομέας:

Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας, θέλουμε να είναι βασική κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξή της χώρας και του τόπου.

Περιβάλλον:

Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, να προστατέψουμε το περιβάλλον και  τους φυσικούς πόρους του τόπου μας και τις μορφές ενέργειας που δεν καταστρέφουν.

Διεκδικούμε χωροταξικούς σχεδιασμούς, αστικές και περιαστικές αναπλάσεις που θα εξυπηρετούν, τους κατοίκους και τις ανάγκες τους.

Τομείς όπως, ο πολιτισμός, η αρχαιολογία και ο θρησκευτικός τουρισμός, ο ενναλακτικός τουρισμός, η παιδεία και ο αθλητισμός, τα δικαιώματα για τις μειονότητες και τις διαφορετικότητες, τα δικαιώματα για τα αδέσποτα, θα είναι πρώτο μέλημα της δράσης μας.

Θέλουμε έναν Δήμο εγγυητή της Δημοκρατικής έκφρασης, ανοιχτό στην κοινωνία, ανοιχτό στους πολίτες και στους φορείς.

Θα δώσουμε έμφαση  στην λειτουργία και οργάνωση του Δήμου, τα δημοτικά  τεχνικά έργα και τις  οικονομικές υπηρεσίες, καθώς και στην συμβολή του Δήμου στην ανάπτυξη της περιοχής και ευρύτερα της περιφέρειας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένα από τα έργα που θεωρούμε πως είναι βασικά και χρήσιμα  που πρέπει να μας απασχολήσουν:

Αναδιάρθρωση γεωργικής παραγωγής με έμφαση σε προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.(Βιολογική γεωργία – χρήση νέων τεχνολογιών – αναδιάρθωση καλλιέργειας ροδάκινου με στρεμματική αποζημίωση  )

Ενίσχυση Συμβολαιακής Γεωργίας

Χωροθέτηση και ίδρυση ΒΙΠΕ-ΒΙΠΑ.

Την ενεργειακή θωράκιση των σχολείων

Ποδηλατική σύνδεση Βέροιας-Βεργίνας με μονοπάτι που θα έδενε τους τρεις αρχαιολογικούς    χώρους

Αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου

Χρηματοδότηση για την συνέχιση κατασκευής του κολυμβητηρίου της Βέροιας στο χώρο του ΕΑΚ.

Τουριστική χρήση του Δικαστικού μεγάρου

Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και της επισκεψιμότητας των θρησκευτικών και αρχαιολογικών χώρων της περιοχής.

Δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς το σχολείο

Απασχόληση προσφύγων ως εργάτες γης μετά από εκπαίδευσή τους.

(Εξάλλου τα παραπάνω αποτέλεσαν αντικείμενο επεξεργασίας στο αναπτυξιακό συνέδριο της Περιφέρειας).

Η παρακαταθήκη που μας έχει αφήσει από το πρόγραμμα τους η  παράταξη των ‘’ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ’’ είναι ένα χρήσιμο εργαλείο και οδικός άξονας, για την επεξεργασία όλων των παραπάνω προτάσεων.

Όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερα θα γίνουν αντικείμενο συλλογικής  και συμμετοχικής επεξεργασίας από την παράταξή μας, ώστε να γίνουν θέσεις της και στόχοι δράσης.

Η παράταξη μας  ‘’ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ’’ Για τον  Δήμο Βέροιας                                       

θα αγωνιστεί για την εφαρμογή του προγράμματος μας που θα εμπλουτίζεται συνεχώς από τους συμπολίτες μας με γνώμονα να υπηρετήσουμε ανιδιοτελώς το τόπο και τους δημότες μας. Μαζί με τα κινήματα, τους φορείς και τις συλλογικότητες των συμπολιτών μας, θα δώσουμε όραμα ελπίδα και προοπτική στο δήμο μας.

 

 

 

Έχει διαβαστεί 160 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 24 °C
Άνεμος ΝΑ 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 216 επισκέπτες και 0 μέλη.