Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
Χελιδονίσματα στο Δημαρχείο της Βέροιας
από Η Άλλη Άποψη
Τα κάλαντα της άνοιξης, τα «χελιδονίσματα», τραγούδησαν οι μαθητές της Α’ και Β’ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας στον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Γιώργο Σοφιανίδη, το πρωί της Δευτέρας 21 Μαρτίου 2016.
Όπως συνηθίζεται εδώ και χρόνια, την 21η Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας, μικροί μαθητές της πόλης καλωσορίζουν τον ερχομό της άνοιξης μέσα από τα «κάλαντα της άνοιξης», συμμετέχοντας στην αναβίωση του αρχαίου λαϊκού εθίμου των «χελιδονισμάτων».
Έτσι και φέτος, μαθητές που φορούσαν λουλουδένιο στεφάνι στα μαλλιά και κρατούσαν χάρτινο ομοίωμα χελιδονιού, γέμισαν με χαρούμενες φωνές το Δημαρχείο της Βέροιας, μεταφέροντας το μήνυμα της άνοιξης, της αναγέννησης, της ελπίδας και της χαράς ενώ ο Αντιδήμαρχος Παιδείας τους προσέφερε κεράσματα εκ μέρους του Δήμου Βέροιας, τηρώντας το έθιμο.