Παρασκευή, 17 Απρ, 2026

  • Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα
  • Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια
  • ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους
  • Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου
  • Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων
  • Κερδισμένοι
Κρήτη: Ακόμα και στο ξενοδοχείο που γίνεται το συνέδριο της ΓΣΕΕ, η εργοδοσία επιχειρεί να εμποδίσει την επαφή των εργαζομένων με τα Συνδικάτα1 Το Ιράν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ όμως οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν άρουν τον ναυτικό αποκλεισμό στα ιρανικά λιμάνια2 ΚΚΕ: Ολοι αυτοί που φοράνε φωτοστέφανο στην ΕΕ των λόμπι και της διαφθοράς, τώρα «βγαίνουν στα κεραμίδια» επειδή αποκαλύπτονται τα σκάνδαλά τους3 Η Ανατ. Μεσόγειος στον χάρτη του ιμπεριαλιστικού πολέμου4 Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ: 65 χρόνια από την ηρωική νίκη της Κουβανικής Επανάστασης στον Κόλπο των Χοίρων5 Κερδισμένοι6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αφαντες

Αφαντες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα

Χρήστος Αλευράς: Τα έργα και οι ….ημέρες τους

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Χρήστος Αλευράς: Τα έργα και οι ….ημέρες τους

Απόσπασμα από την κεντρική προεκλογική ομιλία του υπ. δήμαρχου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Χρήστου Αλευρά, μπροστά στο πρώην « Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας»

Φίλες και φίλοι

Σαν εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πλευρό των δημοτών μας.

Αναδείξαμε τι σημαίνει Καλλικράτης, ότι δηλαδή είναι  βασικό εργαλείο προώθησης της αντιλαϊκής πολιτικής.

Καταψηφίσαμε τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς που αποτυπώνουν τη συνεχή μείωση και απαξίωση των υπηρεσιών προς τους δημότες, υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι στην κοροϊδία της ανακύκλωσης της ανεργίας με δίμηνα. πεντάμηνα και ελαστικές σχέσεις εργασίας χωρίς δικαιώματα.

Αντί της μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους, είτε στο Δήμο μας  είτε στα ΝΠΔΔ, με πρόσχημα τις εποχιακές ανάγκες, οι 2μηνες, 5μηνες και 8μηνες συμβάσεις ήταν στην ημερήσια διάταξη. συμβάλλοντας στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων όπως επιβάλλει τόσο η πολιτική της Ε.Ε. αλλά και των κομμάτων που υποστηρίζουν την παραμονή μας σε αυτήν.

Καταψηφίσαμε την παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων και εγκαταστάσεων σε ιδιώτες και εταιρίες.

Αντιταχθήκαμε στην παράδοση εύφορης δημοτικής γης  στα επιχειρηματικά συμφέροντα (φωτοβολταικά, εργοστάσιο καύσης ξύλων η σκουπιδιών ), όπως και στις αλλαγές χρήσης γης.

Απαιτήσαμε τη σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών με σκοπό την κατάργησή τους.

Καταψηφίσαμε την πολιτική των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης και απαιτήσαμε τη μείωση τους.

Αναδείξαμε ζητήματα που αφορούν τη μεταφορά των μαθητών, την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, την κατάργηση σχολείων, την ανάγκη κατασκευής νέων σύγχρονων σχολείων.

Αντιταχθήκαμε στον λαϊκισμό των Κοινωνικών Παντοπωλείων που εκτός από τον ψηφοθηρικό εκμαυλισμό συνειδήσεων, αποτελούν και το συχωροχάρτι των ευθυνών της κυβερνητικής πολιτικής που είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για την φτώχια στη οποία  έχει οδηγηθεί ο λαός μας, και την εξαθλίωση με την κατάργηση σειράς υπηρεσιών, όπως της υγείας, πρόνοιας, της παιδείας κλπ

 Ταυτόχρονα αναδείξαμε το ζήτημα ιδιωτικοποίησης της ενέργειας που θα έχει ως άμεση συνέπεια την υπέρογκη αύξηση της ήδη ακριβής ηλεκτρικής ενέργειας.

  Απαιτήσαμε τη κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και την ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασης σ' αυτούς όλων των παιδιών.

  Βρεθήκαμε πλάι στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» σε κάθε κινητοποίησή τους για συνέχιση του προγράμματος.

  Εισηγηθήκαμε την δημιουργία πάρκων τέχνης, με μηδενικό κόστος,  που ψηφίστηκαν μεν από το δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα ομόφωνα, χωρίς όμως να υλοποιηθεί απολύτως τίποτε.

Βλέπετε ο πολιτισμός της διοίκησης ήταν μόνον ανταποδοτικού χαρακτήρα, προεκλογικά χρηματοδοτούσε ψηφοθηρικά με 1000 ευρώ κατά κεφάλι τον κάθε πολιτιστικό σύλλογο και εισέπραττε τόσο υποψήφιους συμβούλους όσο και τα αναγκαια για την επανεκλογή της, ψηφαλάκια .

Δυστυχώς με τέτοια ηθική είναι απόλυτα φυσιολογικό το ότι αδυνατούσε και συνεχιζει να αδυνατεί  να διακρίνει τις αναπτυξιακές δυνατότητες που θα επιφέρει η δημιουργία πολιτιστικής ταυτότητας στο τόπο μας.

 Αφήνουμε λοιπόν τον κο Δημητριάδη και τους συν αυτώ, στο έλεος  της κνίσσας, των καπνών και της οσμής των σουβλακιών που αφειδώς χρηματοδότησαν με κονδύλια των δημοτών , που όμως προοριζόταν για πολιτιστικές εκδηλώσεις και όχι για «γουρουνοχαρές».

Φίλες και φίλοι 

  «Δικαιούμαστε μια καλύτερη ζωή και θα την διεκδικήσουμε.  Μπορούμε όλοι μαζί, να ανατρέψουμε τις πολιτικές που δυναστεύουν τις ζωές μας.»

Είμαι βέβαιος ότι οι δημότες θα εκτιμήσουν την αγωνιστική, διεκδικητική  στάση της  παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας»  στο δημοτικό συμβούλιο κατά τα τελευταία χρόνια .

 Είμαι αισιόδοξος ότι , οι δημότες είναι σε θέση να εκτιμήσουν τα έργα και τις ημέρες της διοίκησης του κου Δημητριάδη, απλά και μόνο από μια σειρά καταστάσεις και γεγονότα που και οι ίδιοι βίωσαν αυτά τα χρόνια όπως π.χ. η αδιαφορία για την αντιπλημμυρική προστασία όλων των οικισμών του δήμου μας, η κακή πολιτική στη διάθεση κονδυλίων για την ύδρευση, ο περίεργος τρόπος δημοπράτησης-κατασκευής  πολλών έργων, το προβληματικό έργο της «ανάπλασης» της πόλης της Αλεξάνδρειας, η ιδιωτικοποίηση της μεταφοράς των απορριμμάτων και μια σειρά άλλες κατά βάσει πολιτικές αποφάσεις της διοίκησης όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των δημοτών μας, αλλά αντίθετα τα αντιστρατεύονται φανερά...,

Ελπίζουμε ότι οι δημότες έχουν διαμορφώσει άποψη ,  έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους ώστε  την ώρα της κάλπης,    να ξεπεράσουν τις όποιες χρόνιες κομματικές αγκυλώσεις τους, να απαλλαγούν από παρωπίδες και να προσπαθήσουν να δουν ποιοί  πραγματικά αγωνιστήκαν και θα αγωνιστούν για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αλλά και την αξιοπρέπεια όλων ανεξαίρετα των κατοίκων του Ρουμλουκιού.

Οι δημότες μας  τώρα μπορούν και πρέπει να διεκδικήσουν την ποιότητα ζωής που αξίζουν και δικαιούνται .

 

 

Έχει διαβαστεί 595 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1153 επισκέπτες και 0 μέλη.