Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

από Η Άλλη Άποψη
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ

Στο ίδιο έργο θεατές. Για άλλη μια χρονιά οι βιομήχανοι επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν εκμεταλλευόμενοι τον ιδρώτα μας. Για άλλη μια χρονιά ξεκίνησαν να παραλαμβάνουν συμπύρηνα ροδάκινα με ανοιχτές τιμές. Για άλλη μια χρονιά επιχειρείται να καθοριστεί η τιμή του ροδάκινου βάση της κερδοφορίας των βιομηχάνων. Είναι αυτό που λένε στα χωριά μας, “τα δικά τους... δικά τους και τα δικά μας, πάλι δικά τους !!”.

Η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας ( Ε.Κ.Ε.), κυριολεκτικά κόβει και ράβει μόνη της. Καθορίζουν τη τιμή του προϊόντος που ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ, βάση των ανταγωνισμών στις διεθνείς αγορές που συναντούν οι ίδιοι, βάση δηλαδή της διασφάλισης των κερδών τους. Κύριοι της Ένωσης γνωρίζετε πολύ καλά ότι το κόστος της καλλιέργειας μας, δε καθορίζεται από τα κέρδη σας. Τα γεωργικά εφόδια, το πετρέλαιο, η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, του ΕΦΚΑ, ειδικά με το νέο ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση κλπ, χρόνο το χρόνο αυξάνουν ανεξάρτητα από την τιμή που θα πουλήσουμε. Εκεί ο παραγωγός δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ανάλογα με τη τιμή που θα πουλήσει το προϊόν, δεν έχουμε τη δυνατότητα να παίρνουμε πετρέλαιο με ανοιχτή τιμή, ούτε λιπάσματα, ούτε τίποτα.

Η κυβέρνηση, αλλά και αυτοί που συμμετέχουν στις διεπαγγελματικές και δήθεν εκπροσωπούν τους παραγωγούς, δε μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν με τον ιδρώτα μας. Ειδικά φέτος που η παραγωγή μας είναι μειωμένη κατά 80 με 90% εξ αιτίας των παγετών της άνοιξης επιβάλλεται να οριστεί τιμή που θα καλύπτει το κόστος καλλιέργειας και θα μας αφήνει ένα εισόδημα προκειμένου να ζήσουμε τις οικογένειες μας, και να συνεχίσουμε να παράγουμε.  Το αίτημα για κατώτερη εγγυημένη τιμή στα προϊόντα που παράγουμε, είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Την τιμή του ιδρώτα μας , την καθορίζουμε εμείς και μόνον εμείς, παζάρια δε χωράνε.

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΕΛΛΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑ

 


Έχει διαβαστεί 575 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 693 επισκέπτες και 0 μέλη.