Δευτέρα, 18 Οκτ, 2021

  • Δήμος Βέροιας: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος για ανασφάλιστες γυναίκες και με περιορισμένους πόρους
  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας
  • Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»
  • Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
  • Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας
  • Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"
Δήμος Βέροιας: Δωρεάν μαστολογικός έλεγχος για ανασφάλιστες γυναίκες και με περιορισμένους πόρους1 Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας  2 Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»3 Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας4 Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας5 Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ψέματα με πολύ κοντά ποδάρια...

Τώρα που η κυβέρνηση υπέγραψε μια νέα κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, με 5ετή διάρκεια και ακόμα πιο επικίνδυνες προβλέψεις από την προηγούμενη, τώρα που τα προπαγανδιστικά «μηχανάκια» παίρνουν πάλι μπρος για τα «οφέλη» που έχει να περιμένει τάχα ο λαός από την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ τα οποία βάζουν τον λ... Περισσότερα

Κοινό Δελτίο Τύπου ΕΛΜΕ Ημαθίας και Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»

από Η Άλλη Άποψη
Κοινό Δελτίο Τύπου ΕΛΜΕ Ημαθίας και Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας»

Μετά από αίτημα του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας”, υπήρξε επικοινωνία και συζήτηση για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, με την ΕΛΜΕ Ημαθίας την Παρασκευή 22/1/2021.

Τα ζητήματα στα οποία επικεντρώθηκε η συζήτηση ήταν οι συνθήκες επαναλειτουργίας των σχολείων και το διαμορφούμενο τοπίο στην εκπαίδευση μετά την ψήφιση σειράς νόμων από την κυβέρνηση της ΝΔ εν μέσω πανδημίας.

Οι δύο σύλλογοι κατέθεσαν μια σειρά από κοινές διαπιστώσεις όπως:

Η τηλεκπαίδευση δε μπόρεσε σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία και, επιπλέον, τα τεχνικά προβλήματα, η έλλειψη εξοπλισμού, το προβληματικό δίκτυο αλλά και η παρατεταμένη χρήση των υπολογιστών από τους μαθητές δημιούργησαν μια σειρά από προβλήματα και έπληξαν κατά κύριο λόγο τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

Η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες γίνεται με τις ίδιες συνθήκες που αυτά έκλεισαν και χωρίς να υλοποιούνται μια σειρά από μέτρα ασφαλείας όπως η εξασφάλιση των απαραίτητων αποστάσεων, η μείωση των μαθητών ανά τμήμα σε συνάρτηση με το μέγεθος της σχολικής αίθουσας και με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές ανά τμήμα, τα συνεχή και τακτικά τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κάθε σχολικής μονάδας, ο επιμελής και τακτικός καθαρισμός χώρων κτλ. Με αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δε μπορεί να εγγυηθεί την επιβαλλόμενη ασφαλή λειτουργία των σχολείων και στην πραγματικότητα ετοιμάζεται για το επόμενο κλείσιμό τους αδιαφορώντας για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση νομοθέτησε και συνεχίζει να νομοθετεί την ενίσχυση σε όλες τις βαθμίδες της ιδιωτικής εκπαίδευσης σε βάρος της δημόσιας, την κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών, την ένταση εξεταστικών φραγμών σε Γυμνάσια, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, τον αποκλεισμό μαθητών από την εκπαίδευση των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ και την ώθησή τους στην κατάρτιση και την απλήρωτη μαθητεία από την ηλικία των 15 χρόνων, την καθιέρωση της τηλεκπαίδευσης σε μόνιμη βάση, ακόμη και σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας των σχολείων, τη μείωση του αριθμού εισακτέων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω της βάσης εισαγωγής και του μειωμένου αριθμού επιλογής σχολών κ.α. Μέτρα με ταξικό πρόσημο, που πλήττουν τα παιδιά των ασθενέστερων οικονομικά και κοινωνικά στρωμάτων. Και φυσικά τα μέτρα αυτά συνοδεύονται με αυταρχισμό και κρατική καταστολή, απαραίτητα στοιχεία για την επιβολή τους, που συνθλίβουν τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας.

Στις συνθήκες πανδημίας, που διανύουμε, πρέπει να στηριχθούν τα αιτήματα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρα και να διατρανωθεί η απαίτηση για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Συζητήσεις όπως αυτή ανάμεσα στα δύο σωματεία επιβάλλεται να γίνονται σε μονιμότερη βάση, με τη συμμετοχή και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων για να τεθούν οι βάσεις για την ανατροπή του συνόλου της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ “ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ”

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ


Έχει διαβαστεί 282 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΔ 1 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1050 επισκέπτες και 1 μέλος.