Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Κέντρο Συμβουλευτικής Βέροιας: «Να σπάσει το φράγμα της σιωπής»

από Η Άλλη Άποψη
Κέντρο Συμβουλευτικής Βέροιας: «Να σπάσει το φράγμα της σιωπής»

Κάθε μία γυναίκα αξίζει να ζει χωρίς φόβο, ντροπή και ενοχές νιώθοντας ότι φταίει η ίδια για αυτό που υφίσταται. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μιλήσει για όλα αυτά που της συμβαίνουν και να ζητήσει βοήθεια. Στον αγώνα που δίνεται αυτό το διάστημα απέναντι στο φράγμα της σιωπής γύρω από το πρόβλημα της έμφυλης/ενδοοικογενειακής βίας το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Βέροιας υπενθυμίζει πως: «Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι η μόνη. Έχεις τη δύναμη να πεις όχι».

Με αφορμή την καταγγελία της χρυσής ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, το Κέντρο Συμβουλευτικής -ανήκοντας σ’ ένα πανελλήνιο δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των φύλων κατά της έμφυλης Βίας- είναι εδώ για να στηρίξει κάθε γυναίκα και να παροτρύνει κάθε θύμα γυναικείας κακοποίησης να βρει το κουράγιο να μιλήσει. Να γίνει η Σοφία ένα δυνατό μήνυμα προς όλες τις γυναίκες, γνωρίζοντας ότι δίπλα τους υπάρχουν φορείς και υπηρεσίες που μπορούν να τις στηρίξουν.

Το 2020 το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών έχει συνδράμει σε 96 γυναίκες από τις οποίες οι 80 ζήτησαν ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη για ενδοοικογενειακή βία. Οι 10 από αυτές ζήτησαν ειδικότερα συμβουλευτική για εξακολουθητική/παρενοχλητική παρακολούθηση (stalking) και σεξουαλική βία. Στις υπόλοιπες 16 η υπηρεσία παρείχε κοινωνική, ψυχολογική, νομική στήριξη και εργασιακή συμβουλευτική καθώς ανήκαν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργες, μονογονείς, προσφύγισσες, μετανάστριες, ΑμΕΑ κα.).

Για την ανάπτυξη του δικτύου κοινωνικών δομών στον Δήμο Βέροιας ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, υπογραμμίζει:

«Με στόχο την ολοκληρωμένη υποστήριξη ευαίσθητων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο, το Κέντρο Κοινότητας, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το ΚΕΠ Υγείας και το Δημοτικό Ιατρείο εξασφαλίζουν την αμεσότητα αντιμετώπισης προβλημάτων και αιτημάτων. Η Κοινωνική Πολιτική των ΟΤΑ αποσκοπεί στην πρόληψη και την επίλυσή τους. Η σημασία του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Βέροιας αποκτά ιδιαίτερη δυναμική τόσο στην εποχή που διανύουμε όσο και διαχρονικά για τη διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της κοινωνικής συνοχής, στη βελτίωση του επιπέδου και της ποιότητας ζωής».

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Βέροιας λειτουργεί από το 2013 με ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό και νομική σύμβουλο που έχουν βοηθήσει πάνω από 600 γυναίκες. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και υλοποιείται μέσω του Δήμου Βέροιας. Ανήκει σε ένα πανελλαδικό δίκτυο 62 δομών εκ των οποίων οι 42 είναι συμβουλευτικά κέντρα και οι 20 είναι ξενώνες φιλοξενίας γυναικών.

 

 

 

Έχει διαβαστεί 556 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 533 επισκέπτες και 0 μέλη.