Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα
  • Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
  • 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους
  • ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία
  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
Χωρίς μάσκες: Η Ουάσινγκτον εναντίον του κουβανικού ιδιωτικού τομέα1 Γαλλία: Με μαζικές κινητοποιήσεις οι μαθητές διαδηλώνουν για το δικαίωμα στη μόρφωση, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία2 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους3 ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα4 Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία5 Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

Η Λαϊκή Ενότητα Ημαθίας για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

 

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Η μεταλλαγμένη μνημονιακή κυβέρνηση tων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στο άκρως νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της που υπαγορεύεται από τον έπαρχο της νεοαποικίας μας Ντάισελμπλουμ και υλοποιείται από τις ντόπιες μαριονέττες με αριστερό μανδύα, ξεκίνησε την επίθεση στους αγρότες και κτηνοτρόφους με σκοπό τον αφανισμό των μικρών και μεσαίων καλλιεργητών και κτηνοτρόφων και την επιβίωση μόνο των μεγαλοτσιφλικάδων επιχειρηματιών. Το Δεκέμβρη προετοίμασε το έδαφος , περνώντας στο νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών (!) διάταξη που ποινικοποιεί την παρακώλυση δημόσιων συγκοινωνιών σε αυτοκινητόδρομους, αεροδρόμια σιδηροδρομικούς σταθμούς κ.λπ. Τώρα, με το νέο ασφαλιστικό νόμο επιχειρεί να υπερδιογκώσει τους φόρους και τις εισφορές των αγροτών και κτηνοτρόφων, και σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους της παραγωγής και τις ζημιές από τα κάπιταλ κοντρόλς, να συνθλίψει το καθαρό τους εισόδημα, να καταβαραθρώσει το βιοτικό τους επίπεδο και να τους αναγκάσει να ξεπουλήσουν την αγροτική περιουσία και τη γη τους για ένα κομμάτι ψωμί.
Απέναντι σε τέτοιο πόλεμο κανείς δε μπορεί να μείνει αδρανής. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ήδη άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους και το μέτωπό τους καθώς και η συμπαράσταση από τους άλλους θιγόμενους κλάδους πλαταίνει. Ο αγώνας πρέπει να είναι διαρκής. Τα αντιλαϊκά-αντιαγροτικά μέτρα δεν πρέπει να περάσουν. Ο κάθε επαγγελματικός κλάδος πρέπει και οφείλει να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος δε διεκδικεί το αφορολόγητο. Διεκδικεί το δικαίωμα της βάσης της παραγωγικής τάξης της κοινωνίας μας στη δουλειά, στη ζωή, στην ανάπτυξη. Διεκδικεί την επιβίωση και την αξιοπρέπεια των αγροτών και των κτηνοτρόφων, καθώς και των 40 επαγγελμάτων που κινούνται γύρω από αυτούς.
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σήμερα στους δρόμους φωνάζοντας για το δίκιο. Λοιδορούνται και κατηγορούνται μόνο από τους βολεμένους του συστήματος που προσπαθούν να στρέφουν τον έναν επαγγελματικό κλάδο απέναντι στον άλλο με σκοπό να διασπάσουν το κοινό, ταξικό, λαϊκό μέτωπο αντίσταση.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ!

Έχει διαβαστεί 438 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1455 επισκέπτες και 1 μέλος.