Δευτέρα, 28 Σεπ, 2020

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
  • Τι να υποθέσουμε;
  • Κορονοϊός: 218 νέα κρούσματα στην Ελλάδα (27/9)
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ  ΣΤΟ “ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”
  • Ανορθολογισμού και θρησκοληψίας το ανάγνωσμα...
  • Βόλος: Τουρνουά στη μνήμη του Δημήτρη Γκίμα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ1 Τι να υποθέσουμε;2 Κορονοϊός: 218 νέα κρούσματα στην Ελλάδα (27/9)3 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ  ΣΤΟ “ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ” 4 Ανορθολογισμού και θρησκοληψίας το ανάγνωσμα...5 Βόλος: Τουρνουά στη μνήμη του Δημήτρη Γκίμα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η ίδρυση του ΕΑΜ

27/9/1941 ιδρύεται το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, μετά την ολοκλήρωση της τριπλής κατοχής από τα γερμανικά, ιταλικά και βουλγαρικά στρατεύματα, το ΚΚΕ ύψωσε τη σημαία της αντίστασης. Είχε προηγηθεί η ίδρυση του Εργατικού Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (16 Ιούλη 1941). Στις επαφές που έγιναν αν... Περισσότερα

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΟΥΣΑΣ: Περιοδείες και συναντήσεις για τον Αθλητισμό και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑΟΥΣΑΣ: Περιοδείες και συναντήσεις για τον Αθλητισμό και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Συνάντηση με εκπροσώπους του Αθλητισμού είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νάουσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θωμάς Τσουκαλάς, στο γήπεδο της Νάουσας. Στις εγκαταστάσεις του γηπέδου ξενάγησαν τον Θ. Τσουκαλά, ο Αντώνης Μπόλας, ο Γιάννης Νοσιλάζου, ο Αποστόλης Μπατσής, ο Κώστας Σακελάρης, ο Γιώργος Κωνσταντινίδης και ο Γιάννης Γρηγορίου. 

Οι συντελεστές μίλησαν για τον τρόπο που διεξάγονται οι προπονήσεις στο γήπεδο, για τις ανάγκες, αλλά και τα προβλήματα των τεσσάρων ομάδων που το χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή και τη συντήρηση των εγκαταστάσεων. Ο υποψήφιος Δήμαρχος τους διαβεβαίωσε ότι «η "Λαϊκή Συσπείρωση" έχει ως γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και ότι ο Αθλητισμός, η Εκπαίδευση και ο Πολιτισμός είναι βασικές αρχές του προγράμματός της».

Μεγάλη έμφαση έδωσε ο Γ. Γρηγορίου στη σημασία του ποδοσφαίρου για τη Νάουσα. Τόνισε ότι η Νάουσα, από το 1970 έως το 2002, έζησε μεγάλες στιγμές. «Όλη η Ελλάδα θαύμασε αυτήν τη μικρή πόλη που ανέδειξε τουλάχιστον 100 ποδοσφαιριστές με λαμπρή καριέρα», είπε χαρακτηριστικά. Το ποδόσφαιρο είναι διέξοδος για πολλά προβλήματα, βοηθάει στη διατήρηση της υγείας και προσφέρει ομαδικότητα. Παράπονο όλων ήταν ότι αυτήν τη στιγμή ο Αθλητισμός ενισχύεται από ιδιώτες που στηρίζουν με γενναίες προσφορές την προσπάθειά τους, που όμως θα έπρεπε να είναι έργο της πολιτείας.

Ο Θ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι κανένας μνημονιακός νόμος δεν σταμάτησε να εφαρμόζεται. Αυτό σημαίνει ότι η διοίκηση του δήμου τείνει να γίνει κρατικός μηχανισμός δίχως τον έλεγχο της τοπικής κοινωνίας. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικές οι επόμενες εκλογές, γιατί είναι εκλογές για την επόμενη γενιά, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για μαζικό, λαϊκό Αθλητισμό που δεν θα επιβαρύνει όμως τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα είναι υποχρέωση της πολιτείας.

Επίσκεψη του κλιμακίου στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Παράλληλα, επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Νάουσας πραγματοποίησε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ώστε να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές για τη λειτουργία του σχολείου.

Η  υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Μπόσκου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Ρηγόπουλος, Χαρίκλεια Ροδοβίτου και Γρηγόρης Τούπος, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τη διευθύντρια του σχολείου, καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό, για μια σειρά προβλήματα που χρονίζουν όσον αφορά τα ΣΔΕ. Ειδικότερα για το στεγαστικό, καθώς το σχολείο φιλοξενείται στα Λύκεια από την αρχή της ίδρυσής του και ενώ υπάρχει επάρκεια αιθουσών, το γραφείο καθηγητών και διευθύντριας είναι μικρό και ελλιπές, τη μεγάλη οικονομία στο πετρέλαιο τους χειμερινούς μήνες, αλλά και για το σημαντικότερο πρόβλημα, τις ελλείψεις σε προσωπικό. Τη φετινή χρονιά, οι μαθητές ήταν «τυχεροί», γιατί υπήρξε προθυμία αποσπάσεων εκπαιδευτικών από τη Γενική Παιδεία προς τα ΣΔΕ, εκτός από τις ανάγκες ενός γραμματισμού, για το οποίο ήρθε ωρομίσθια καθηγήτρια .

Υπήρξαν όμως χρονιές που τα κενά σε καθηγητές καλύφθηκαν τόσο αργά, που χρειάστηκε να γίνουν αναπληρώσεις το καλοκαίρι και μάλιστα αμισθί, όσον αφορά το μόνιμο προσωπικό που είναι εκεί από την αρχή του σχολικού έτους, όπως προβλέπει η νομοθεσία. Φυσικά μιλάμε για παρωδία κάλυψης μιας στοιχειώδους ύλης διδασκαλίας. Να σημειωθεί ότι η ύπαρξη των ΣΔΕ είναι επιτακτική, καθώς επιτακτική είναι και η ανάγκη εκείνων των ενηλίκων που δεν απέκτησαν απολυτήριο γυμνασίου στην ώρα τους, μιας και μια σειρά νόμων αποκλείει τους πολίτες από διορισμούς στο δημόσιο και στους δήμους, διεκδίκηση του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης σε γυναίκες κάτω των 45 ετών.

Οι μαθητές του ΣΔΕ Νάουσας -άνεργοι ως επί το πλείστον- εξέφρασαν την αγωνία τους για θέσεις εργασίας και μάλιστα, μερικοί συνειδητοποίησαν την κοροϊδία της «ψεύτικης» ελπίδας που πουλάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μαζί της και οι προηγούμενες, για εξεύρεση εργασίας, έχοντας αποκτήσει το απολυτήριο του Γυμνασίου, κάνοντας λόγο για κυλιόμενη πεντάμηνη ή οκτάμηνη εργασία κυρίως στους δήμους, αφήνοντάς τους στην αγωνία της ανεργίας κάθε τόσο. Φυσικά  εξήραν και την αξία του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, ανεξάρτητα από την απόκτηση απολυτηρίου, ως μιας διαδικασίας επανάκτησης της γνώσης και εκμάθησης του «πώς μαθαίνουμε», μια πολύτιμη εμπειρία, μια πραγματικά δεύτερη ευκαιρία με θετικό αντίκτυπο σε πολλούς τομείς της ζωής τους.

Άλλη μια δομή και μάλιστα σημαντική -όπως είναι αυτή της Εκπαίδευσης Ενηλίκων- λειτουργεί βάσει οδηγιών της ΕΕ, με προγράμματα και κονδύλια ΕΣΠΑ που όταν δεν προβλέπονται, γιατί δεν «συμφέρει», είτε υποχρηματοδοτούνται και άρα υπολειτουργούν, είτε κλείνουν εντελώς, όπως έγινε με το τμήμα της Βέροιας λόγω έλλειψης καθηγητών. Τονίζεται πως και στην Αλεξάνδρεια, οι εκπαιδευόμενοι αντιμετώπισαν ίδια προβλήματα, με αποτέλεσμα την απογοήτευσή τους -αφού μετά από μήνες το σχολείο υπολειτουργούσε και οι μαθητές πηγαινοερχόντουσαν- και τη συρρίκνωση του ΣΔΕ από τέσσερα σε δύο τμήματα.

Πάγια θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι η ένταξη των ΣΔΕ καθαρά στο υπουργείο Παιδείας και όχι όπως εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Ιδρύματος Δια βίου Μάθησης, η ενοποίησή τους με τη δημόσια, υποχρεωτική Εκπαίδευση και άρα η άμεση στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ο κεντρικός σχεδιασμός της ύλης των μαθημάτων, σύμφωνα με τις ανάγκες των ενήλικων εργαζομένων και ανέργων, μέριμνα με εσπερινούς παιδικούς σταθμούς για τις μητέρες που δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, κτιριακή κάλυψη όπου δεν υπάρχει, κατάργηση του περιορισμού για το επίδομα αλληλεγγύης με το υποχρεωτικό απολυτήριο γυμνασίου για τους δικαιούχους κάτω των 45 ετών

Έχει διαβαστεί 154 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 16 °C
Άνεμος ΝΑ 2-3 μποφόρ

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 15 ως 26 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 221 επισκέπτες και 0 μέλη.