Παρασκευή, 19 Ιούλ, 2019

  • ΚΚΕ: ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • Τα θυμητάρια της Φυτειάς εύθυμα και σοβαρά
  • Απέναντι στα νέα επεισόδια της ενιαίας αντιασφαλιστικής επίθεσης
  • ΠΑΜΕ: «Παρουσιάζουν το φαρμάκι... φάρμακο» για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
  • «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ. ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΛΟΓΗΤΗΡΙΑ»
  • Συνέντευξη Τύπου του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών Ημαθίας και Πέλλας
ΚΚΕ: ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ1 Τα θυμητάρια της Φυτειάς εύθυμα και σοβαρά2 Απέναντι στα νέα επεισόδια της ενιαίας αντιασφαλιστικής επίθεσης3 ΠΑΜΕ: «Παρουσιάζουν το φαρμάκι... φάρμακο» για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ4 «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ. ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΛΟΓΗΤΗΡΙΑ»5 Συνέντευξη Τύπου του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων, Ποτών Ημαθίας και Πέλλας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Να μας λείπει!

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Να μας λείπει!

Σε ρεπορτάζ στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»  διαβάζουμε τα εξής που αφορούν την καλλιέργεια της «φαρμακευτικής κάνναβης»: «Ο κ. Τάσος Χαλκίδης, αγρότης στην Ημαθία, ενημερώθηκε επίσης για την επίσκεψη και τα επενδυτικά σχέδια του συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού Πρωθυπουργού. Τα βρίσκει ενδιαφέροντα, προσφέρει τις εκτάσεις του, αρκεί να μην καταλήξει όλο αυτό σε φούσκα. «Ζητάνε μεγάλα χωράφια, 200 στρέμματα για να έχει μεγάλη παραγωγή. Οι περισσότεροι αγρότες εδώ είναι θετικοί, το βλέπουν ως μια νέα καλλιέργεια για θεραπευτικούς λόγους. Θα κάνουν συμβάσεις. 
Όσα στρέμματα βάλω εγώ θα κάνω σύμβαση ότι θα τα δίνω εκεί με συγκεκριμένη τιμή. Με 15 λεπτά ροδάκινο επιτραπέζιο και με 20 λεπτά βιομηχανικό, ούτε τους γεωπόνους δεν μπορούμε να ξοφλήσουμε, ούτε λιπάσματα να αγοράσουμε, ούτε να ραντίσουμε. Οπότε οδεύουμε σε αυτή την κατάσταση. Θα πάρουν τα δικά μας τα χωράφια και εμείς θα δουλεύουμε εργάτες εκεί. Εγώ με 160 στρέμματα χωράφια είμαι στα πόδια. Όταν θα βγει μια τιμή καλή και ο αγρότης έχει ζόρια, θα το δώσει, τι θα κάνει; Αν δώσουν άδειες, εμείς είμαστε έτοιμοι να φυτέψουμε κάνναβη», αναφέρει στο «ΘΕΜΑ».Επίσκεψη από τον εκπρόσωπο της καναδικής εταιρείας καλλιέργειας και διαχείρισης ιατρικής κάνναβης δέχτηκε και ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο οποίος ενημερώθηκε για τα σχέδια της εταιρείας στην περιοχή. Όπως λέει, «ήρθε ένας εκπρόσωπος της εταιρείας. Μόνος του. Του υποδείξαμε μια έκταση που μπορούμε να παραχωρήσουμε εάν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της καλλιέργειας δεν έχουν συζητηθεί. Ακόμα δεν έχουμε προβεί σε παραχώρηση. Εγώ τους ζήτησα να μου στείλουν την ταυτότητα της εταιρείας, τι ακριβώς θέλουν και να κάνουν επίσημο αίτημα. Δεν συζητήσαμε τις λεπτομέρειες, δεν μάθαμε τις σκέψεις και τις επιδιώξεις τους».        

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ: Έχουμε εκφράσει αναλυτικά την κάθετη αντίθεση μας σε παρόμοιες επενδύσεις. Το ότι δεν «περπατά» το ροδάκινο σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιεί τη στήριξη παρόμοιων προσπαθειών από εκπροσώπους των αγροτών όσο  και της τοπικής διοίκησης…                             

Έχει διαβαστεί 121 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 20 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 137 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά