Τρίτη, 12 Νοέ, 2019

  • Η μέγγενη της ανταγωνιστικότητας αιτία της απαξίωσης της ΕΒΖ
  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ  ΔΣΕ
  • Μέχρι δύο χρόνια φυλακή για βλασφημία των θείων και καθύβριση των θρησκευμάτων, με τροπολογία στον Ποινικό Κώδικα
  •  Βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης της Ε.Μ.Ι.Π.Η. «Ιστορία των Εβραίων της Βέροιας. Εξερευνώντας την Εβραϊκή Συνοικία»
  • Ο δήμος Βέροιας στην Philoxenia 2019
Η μέγγενη της ανταγωνιστικότητας αιτία της απαξίωσης της ΕΒΖ1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ2 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ  ΔΣΕ3 Μέχρι δύο χρόνια φυλακή για βλασφημία των θείων και καθύβριση των θρησκευμάτων, με τροπολογία στον Ποινικό Κώδικα4  Βιβλιοπαρουσίαση της νέας έκδοσης της Ε.Μ.Ι.Π.Η. «Ιστορία των Εβραίων της Βέροιας. Εξερευνώντας την Εβραϊκή Συνοικία»5 Ο δήμος Βέροιας στην Philoxenia 20196

Το Σχόλιο της Ημέρας

Όχι άλλες ανεμογεννήτριες!

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Όχι άλλες ανεμογεννήτριες!

Έχουμε γράψει πολλές φορές για την τεκμηριωμένη μας κατηγορηματική αντίθεση στην εγκατάσταση τόσο των παλιών όσο και νέων ανεμογεννητριών στο Βέρμιο. Αυτό αφορά και για τις νέες που σχεδιάζει η ΤΕΡΝΑ στην περιοχή της Νάουσας. Το θέμα μπήκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ Νάουσας (15/10). Να θυμίσουμε ότι η γνωστή εταιρεία ΤΕΡΝΑ πρότεινε σχέδιο εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην θέση ΤΡΟΥΛΟΣ, στο Βέρμιο, λίγο έξω από το χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών! Η εταιρεία αναφέρει ότι το τελευταίο της σχέδιο οι ανεμογεννήτριες μειώνονται από 10 σε 5, ενώ οι δρόμοι για την τοποθέτηση τους θα γίνουν από την Πτολεμαΐδα. Αξίζει να σημειώσουμε την από παλιά εκφρασμένη αντίδραση των φορέων της Νάουσας, ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο.

Ας δούμε όμως της τοποθετήσεις της ΛΑΣ πολύ επικροτούμε:

"Έρχονται ξεκάρφωτα έργα μέσα στο δάσος, όπως ένας υδροηλεκτρικός σταθμός. Ο δήμαρχος μίλησε για την ΤΕΡΝΑ. Υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός ή  θα δούμε να γίνονται συνεχώς αντίστοιχα έργα, που αποτελούν "τυράκι στην φάκα". Αμφιβάλλω αν θα είναι μόνο πέντε σταθμοί από την ΤΕΡΝΑ. Στη Βέροια  έχει γίνει ένα χάος  με τις ανεμογεννήτριες. Συμφέρον των εταιρειών ο χώρος γιατί είναι κοντά η Πτολεμαΐδα, που είναι το ενεργειακό κέντρο της χώρας. Τέτοιες ενέργειες θα μας βρουν κάθετα αντίθετους" είπε ο Θ. Τσουκαλάς. Στο ίδιο δρόμο και η τοποθέτηση του Αλέκου Χατζηιωαννίδη:" Αυτά που συμβαίνουν με τις ανεμογεννήτριες, πρέπει να γνωρίζουμε ως δήμος όταν παίρνουμε αποφάσεις για τέτοια έργα , είναι δεν είναι τελευταία αυτή η γενιά που ζει στον πλανήτη.  Όταν παίρνουν νερό 2 χιλιόμετρα από το σημείο που θα γίνει το υδροηλεκτρικό χαλάνε τα ρυάκια, χαλάνε η χλωρίδα και η πανίδα. Να μην δώσουμε ως δήμος καμιά άδεια που καταστρέφει το περιβάλλον. Τα βουνά είναι οι φλέβες, από τα οποία ζούμε εμείς."

Από την πλευρά μας να τονίσουμε ότι: Οι μόνοι όμως που έχουν λόγο να πανηγυρίζουν είναι οι μεγαλομέτοχοι μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, που διασφαλίζουν μεγάλα κέρδη για τα επόμενα χρόνια από τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη». Αυτό είναι το κριτήριο των επενδύσεων στις ΑΠΕ και όχι βέβαια η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για φθηνή Ενέργεια και ταυτόχρονα η προστασία του περιβάλλοντος. Το επιβεβαιώνουν τα τιμολόγια - φωτιά στο ρεύμα, οι χιλιάδες αποκοπές ρεύματος για χρέη, ο στραγγαλισμός των ενεργειακών αναγκών λόγω του υψηλού κόστους και της αδυναμίας πρόσβασης σε επαρκή Ενέργεια. Το επιβεβαιώνει η απαξίωση του λιγνίτη και των θερμοηλεκτρικών εργοστασίων, που με την κατάλληλη τεχνολογία, στο πλαίσιο μιας άλλης εξουσίας και οικονομίας και σε συνδυασμό με όλες τις άλλες μορφές και πηγές Ενέργειας, θα μπορούσαν να παράγουν φτηνή και επαρκή Ενέργεια για το λαό. Το επιβεβαιώνουν οι εργασιακές σχέσεις που πάνε από το κακό στο χειρότερο συνολικά στον κλάδο της Ενέργειας, την ίδια ώρα που οι σχετικά πιο μόνιμες θέσεις εργασίας στα αιολικά πάρκα περιορίζονται σε κάποιους συντηρητές και φύλακες, δηλαδή είναι ελάχιστες και με τους ίδιους άθλιους όρους. Ο άνεμος που φυσάει στα αιολικά πάρκα, επομένως, είναι «ούριος» για τα κέρδη των ομίλων και όχι για τις ανάγκες του λαού.

 

 

Έχει διαβαστεί 134 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος Β 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 13 ως 18 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 10 ως 18 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 125 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά