Τετάρτη, 28 Οκτ, 2020

  •  ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος κορυφής την Πέμπτη για τον κορονοϊό
  • Ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ δίνει η κυβέρνηση στα κανάλια για να παίξουν σποτάκια για τον κορονοϊό...
  • Και νέα αύξηση των κρουσμάτων
  • Και η πραγματική σχέση;
  • Σταθερή…αξία!
  •  Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του αντάρτη του ΕΛΑΣ στη Βέροια
 ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος κορυφής την Πέμπτη για τον κορονοϊό1 Ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ δίνει η κυβέρνηση στα κανάλια για να παίξουν σποτάκια για τον κορονοϊό...2 Και νέα αύξηση των κρουσμάτων3 Και η πραγματική σχέση;4 Σταθερή…αξία!5  Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του αντάρτη του ΕΛΑΣ στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οταν η Ελλάδα έμπαινε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

28 Οκτώβρη 1940: Στις 3 το πρωί ο Ιταλός πρέσβης Ε. Γκράτσι επιδίδει στον Ελληνα δικτάτορα Ι. Μεταξά τηλεγραφική διακοίνωση, με την οποία η φασιστική κυβέρνηση της Ιταλίας, που βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Βρετανία, απαιτούσε - ως «έμπρακτη» απόδειξη της ουδετερότητας της Ελλάδας - να της επιτραπεί να καταλάβει στρατιω... Περισσότερα

Όχι άλλες ανεμογεννήτριες!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Όχι άλλες ανεμογεννήτριες!

Έχουμε γράψει πολλές φορές για την τεκμηριωμένη μας κατηγορηματική αντίθεση στην εγκατάσταση τόσο των παλιών όσο και νέων ανεμογεννητριών στο Βέρμιο. Αυτό αφορά και για τις νέες που σχεδιάζει η ΤΕΡΝΑ στην περιοχή της Νάουσας. Το θέμα μπήκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ Νάουσας (15/10). Να θυμίσουμε ότι η γνωστή εταιρεία ΤΕΡΝΑ πρότεινε σχέδιο εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην θέση ΤΡΟΥΛΟΣ, στο Βέρμιο, λίγο έξω από το χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών! Η εταιρεία αναφέρει ότι το τελευταίο της σχέδιο οι ανεμογεννήτριες μειώνονται από 10 σε 5, ενώ οι δρόμοι για την τοποθέτηση τους θα γίνουν από την Πτολεμαΐδα. Αξίζει να σημειώσουμε την από παλιά εκφρασμένη αντίδραση των φορέων της Νάουσας, ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Βέρμιο.

Ας δούμε όμως της τοποθετήσεις της ΛΑΣ πολύ επικροτούμε:

"Έρχονται ξεκάρφωτα έργα μέσα στο δάσος, όπως ένας υδροηλεκτρικός σταθμός. Ο δήμαρχος μίλησε για την ΤΕΡΝΑ. Υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός ή  θα δούμε να γίνονται συνεχώς αντίστοιχα έργα, που αποτελούν "τυράκι στην φάκα". Αμφιβάλλω αν θα είναι μόνο πέντε σταθμοί από την ΤΕΡΝΑ. Στη Βέροια  έχει γίνει ένα χάος  με τις ανεμογεννήτριες. Συμφέρον των εταιρειών ο χώρος γιατί είναι κοντά η Πτολεμαΐδα, που είναι το ενεργειακό κέντρο της χώρας. Τέτοιες ενέργειες θα μας βρουν κάθετα αντίθετους" είπε ο Θ. Τσουκαλάς. Στο ίδιο δρόμο και η τοποθέτηση του Αλέκου Χατζηιωαννίδη:" Αυτά που συμβαίνουν με τις ανεμογεννήτριες, πρέπει να γνωρίζουμε ως δήμος όταν παίρνουμε αποφάσεις για τέτοια έργα , είναι δεν είναι τελευταία αυτή η γενιά που ζει στον πλανήτη.  Όταν παίρνουν νερό 2 χιλιόμετρα από το σημείο που θα γίνει το υδροηλεκτρικό χαλάνε τα ρυάκια, χαλάνε η χλωρίδα και η πανίδα. Να μην δώσουμε ως δήμος καμιά άδεια που καταστρέφει το περιβάλλον. Τα βουνά είναι οι φλέβες, από τα οποία ζούμε εμείς."

Από την πλευρά μας να τονίσουμε ότι: Οι μόνοι όμως που έχουν λόγο να πανηγυρίζουν είναι οι μεγαλομέτοχοι μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων, που διασφαλίζουν μεγάλα κέρδη για τα επόμενα χρόνια από τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη». Αυτό είναι το κριτήριο των επενδύσεων στις ΑΠΕ και όχι βέβαια η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για φθηνή Ενέργεια και ταυτόχρονα η προστασία του περιβάλλοντος. Το επιβεβαιώνουν τα τιμολόγια - φωτιά στο ρεύμα, οι χιλιάδες αποκοπές ρεύματος για χρέη, ο στραγγαλισμός των ενεργειακών αναγκών λόγω του υψηλού κόστους και της αδυναμίας πρόσβασης σε επαρκή Ενέργεια. Το επιβεβαιώνει η απαξίωση του λιγνίτη και των θερμοηλεκτρικών εργοστασίων, που με την κατάλληλη τεχνολογία, στο πλαίσιο μιας άλλης εξουσίας και οικονομίας και σε συνδυασμό με όλες τις άλλες μορφές και πηγές Ενέργειας, θα μπορούσαν να παράγουν φτηνή και επαρκή Ενέργεια για το λαό. Το επιβεβαιώνουν οι εργασιακές σχέσεις που πάνε από το κακό στο χειρότερο συνολικά στον κλάδο της Ενέργειας, την ίδια ώρα που οι σχετικά πιο μόνιμες θέσεις εργασίας στα αιολικά πάρκα περιορίζονται σε κάποιους συντηρητές και φύλακες, δηλαδή είναι ελάχιστες και με τους ίδιους άθλιους όρους. Ο άνεμος που φυσάει στα αιολικά πάρκα, επομένως, είναι «ούριος» για τα κέρδη των ομίλων και όχι για τις ανάγκες του λαού.

 

 

Έχει διαβαστεί 190 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 193 επισκέπτες και 0 μέλη.