Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Βέροιας διοργανώνει σήμερα το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας και Πέλλας

από Η Άλλη Άποψη
Παράσταση  διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Βέροιας διοργανώνει σήμερα το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας και Πέλλας

Το   Συνδικάτο  γάλακτος , τροφίμων  και  ποτών  Ημαθίας – Πέλλας  διοργανώνει   την  Τετάρτη  11  του  Δεκέμβρη και  ώρα  11π.μ  παράσταση  διαμαρτυρίας  στον  ΟΑΕΔ  της  Βέροιας ( περιοχή Νοσοκομείου) για   τα  προβλήματα  που  αντιμετωπίζουν  οι   εποχικά  εργαζόμενοι   στα  Διαλογητήρια  και  Κονσερβοποιεία   της  Περιοχής μας.

Στην περιοχή Ημαθίας – Πέλλας οι εποχικοί εργάτες στις επιχειρήσεις διαλογής – ψύξης – μεταποίησης αγροτικών προϊόντων είναι χιλιάδες.Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων πραγματοποιούν μέσο όρο από 30 έως 80 ημερομίσθια το χρόνο. Αυτό σημαίνει πως ποτέ δεν θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ενώ είναι γνωστό σε όλους πως σε αυτό τον κλάδο οργιάζει η μαύρη , ανασφάλιστη εργασία.

Οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με τους αντεργατικούς νόμους που:

Χαρακτηρίζουν επιχειρήσεις του κλάδου μη εποχικές, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων, κυρίως γυναίκες εργάζονται εποχικά.

Το ταμείο ανεργίας έχει κουτσουρευτεί, ενώ όταν συμπληρώσουν 400 μέρες επιδότησης στα 4 τελευταία χρόνια, δεν το δικαιούνται.

Είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, αλλά ως συνεταιριστικοί υπάλληλοι, έτσι δεν δικαιούνται μειωμένη σύνταξη άντρες και γυναίκες στα 62.

Όσοι είναι στο ΙΚΑ για να πάρουν τα ψίχουλα της μειωμένης σύνταξης στα 62 χρειάζονται 500 μέρες εργασίας, 100 υποχρεωτικά κάθε χρόνο.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο , που κληρονόμησαν έστω και ένα μικρό χωράφι, φορολογούνται άγρια,επειδή παραδίδουν παραγωγή .

Δεν έχουμε αυταπάτες! Τα προβλήματά μας θα λυθούν με αγώνα και πάντα σε συμμαχία  με τους αγρότες, μαγαζάτορες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους. Με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες μας οργανώνουμε  συγκέντρωση την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί έξω από τον ΟΑΕΔ Βέροιας.

Έχει διαβαστεί 429 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 776 επισκέπτες και 0 μέλη.