Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Βέροιας διοργανώνει σήμερα το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας και Πέλλας

από Η Άλλη Άποψη
Παράσταση  διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΔ Βέροιας διοργανώνει σήμερα το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας και Πέλλας

Το   Συνδικάτο  γάλακτος , τροφίμων  και  ποτών  Ημαθίας – Πέλλας  διοργανώνει   την  Τετάρτη  11  του  Δεκέμβρη και  ώρα  11π.μ  παράσταση  διαμαρτυρίας  στον  ΟΑΕΔ  της  Βέροιας ( περιοχή Νοσοκομείου) για   τα  προβλήματα  που  αντιμετωπίζουν  οι   εποχικά  εργαζόμενοι   στα  Διαλογητήρια  και  Κονσερβοποιεία   της  Περιοχής μας.

Στην περιοχή Ημαθίας – Πέλλας οι εποχικοί εργάτες στις επιχειρήσεις διαλογής – ψύξης – μεταποίησης αγροτικών προϊόντων είναι χιλιάδες.Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των εργαζομένων πραγματοποιούν μέσο όρο από 30 έως 80 ημερομίσθια το χρόνο. Αυτό σημαίνει πως ποτέ δεν θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, ενώ είναι γνωστό σε όλους πως σε αυτό τον κλάδο οργιάζει η μαύρη , ανασφάλιστη εργασία.

Οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με τους αντεργατικούς νόμους που:

Χαρακτηρίζουν επιχειρήσεις του κλάδου μη εποχικές, ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων, κυρίως γυναίκες εργάζονται εποχικά.

Το ταμείο ανεργίας έχει κουτσουρευτεί, ενώ όταν συμπληρώσουν 400 μέρες επιδότησης στα 4 τελευταία χρόνια, δεν το δικαιούνται.

Είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, αλλά ως συνεταιριστικοί υπάλληλοι, έτσι δεν δικαιούνται μειωμένη σύνταξη άντρες και γυναίκες στα 62.

Όσοι είναι στο ΙΚΑ για να πάρουν τα ψίχουλα της μειωμένης σύνταξης στα 62 χρειάζονται 500 μέρες εργασίας, 100 υποχρεωτικά κάθε χρόνο.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο , που κληρονόμησαν έστω και ένα μικρό χωράφι, φορολογούνται άγρια,επειδή παραδίδουν παραγωγή .

Δεν έχουμε αυταπάτες! Τα προβλήματά μας θα λυθούν με αγώνα και πάντα σε συμμαχία  με τους αγρότες, μαγαζάτορες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους. Με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες μας οργανώνουμε  συγκέντρωση την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί έξω από τον ΟΑΕΔ Βέροιας.

Έχει διαβαστεί 435 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1130 επισκέπτες και 0 μέλη.