Πέμπτη, 13 Νοε, 2025

  • ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
  • ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ρωσίας!
  • Παρουσίαση βιβλίου στη Βέροια
  • Tech Talent School 2.0 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Απομάκρυνση αμιάντου από τις Εργατικές Κατοικίες της Νάουσας στην ΠΕ Ημαθίας
  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ1 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ρωσίας!2 Παρουσίαση βιβλίου στη Βέροια3 Tech Talent School 2.0 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας4 ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Απομάκρυνση αμιάντου από τις Εργατικές Κατοικίες της Νάουσας στην ΠΕ Ημαθίας5 ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Με τη φλόγα του Νοέμβρη

Το Σάββατο ανοίγει τις πύλες του το Πολυτεχνείο για τον τριήμερο αγωνιστικό εορτασμό. Το αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα είναι φέτος πιο ισχυρό από ποτέ, στη σκιά της πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, που βαθαίνει, και των επικίνδυνων εξελίξεων σε όλο τον κόσμο.Η χτεσινή πρώτη μέρα του συνεδρίου για τη ΝΑΤΟική «ασφάλεια» ήταν αποκαλυπτική ... Περισσότερα

Παρατήρηση της μερικής έκλειψης ηλίου από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

από Η Άλλη Άποψη
Παρατήρηση της μερικής έκλειψης ηλίου από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Μερική έκλειψη Ηλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 και θα είναι ορατή στο βόρειο ημισφαίριο, στην Αφρική, στην Ασία και στην Ευρώπη. Στη χώρα μας θα είναι ορατή λίγο μετά το μεσημέρι. Η επόμενη ηλιακή έκλειψη που θα είναι ορατή από την Ελλάδα, θα είναι το 2027.

 

To VeriaTechLab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας με το Τηλεσκόπιο που συμπεριλαμβάνεται στον εξοπλισμό του, διοργανώνει ανοικτή δράση παρατήρησης του φαινομένου. Η ασφαλής παρατήρηση της έκλειψης ηλίου μπορεί να γίνει αποκλειστικά με χρήση ειδικών πιστοποιημένων αστρονομικών φίλτρων. Είναι επικίνδυνη η παρατήρηση του ήλιου, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την έκλειψη, με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ή ευρεσιτεχνία. Η ασφαλής παρατήρηση της έκλειψης θα γίνει με τη χρήση ηλιακών τηλεσκοπίων και ειδικών φίλτρων.

 

Η παρατήρηση θα λάβει χώρα στο πλαίσιο δραστηριοτήτων Επιστημών του VeriaTechLab και θα γίνει από την είσοδο της Βιβλιοθήκης με ελεύθερη συμμετοχή για όλους. Οι ώρες της παρατήρησης θα είναι 12:30 – 14:30.

 

Στην Ελλάδα η διάρκεια της έκλειψης θα είναι περίπου 2 ώρες και 15 λεπτά. Θα αρχίσει στις 12:36 μ.μ., η μέγιστη κάλυψη του ηλιακού δίσκου (σχεδόν 38%) θα συμβεί στις 13:40 και το φαινόμενο θα ολοκληρωθεί στις 14:51. Στη Θεσσαλονίκη η μερική έκλειψη θα αρχίσει στις 12:30, θα κορυφωθεί στις 13:38 και θα τελειώσει στις 14:46.

 

Μερική έκλειψη συμβαίνει όταν η Σελήνη παρεμβάλλεται μεταξύ Γης και Ήλιου, καλύπτοντας ένα μόνο μέρος του άστρου μας. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, η έκλειψη δεν μπορεί να παρατηρηθεί με ασφάλεια άμεσα με γυμνά μάτια (υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης), αλλά μέσα από κιάλια ή τηλεσκόπιο με ειδικό ηλιακό φίλτρο.


Έχει διαβαστεί 323 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 248 επισκέπτες και 0 μέλη.