Πέμπτη, 02 Ιούλ, 2020

  • Και πάλι για το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις με στόχο το χτύπημα του λαϊκού κινήματος!
  • Το "μαργαριτάρι" της ημέρας!
  • ΠΑΜΕ: Το δώρο του Πάσχα είναι τμήμα των δεδουλευμένων. Να παρθούν μέτρα για την καταβολή του στους εργαζόμενους
  • Καταδικάζουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης;
  • ΔΩΡΕΑ ΓΛΥΠΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • ΤΟΥΡΚΙΑ: Έγινε η δίκη για την Αγία Σοφία
Και πάλι για το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις με στόχο το χτύπημα του λαϊκού κινήματος!1 Το "μαργαριτάρι" της ημέρας!2 ΠΑΜΕ: Το δώρο του Πάσχα είναι τμήμα των δεδουλευμένων. Να παρθούν μέτρα για την καταβολή του στους εργαζόμενους3 Καταδικάζουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης;4 ΔΩΡΕΑ ΓΛΥΠΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ5 ΤΟΥΡΚΙΑ: Έγινε η δίκη για την Αγία Σοφία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Παρέμβαση του Δημήτρη Μούρνου, περιφερειακού συμβούλου, στην ημερίδα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ημαθίας

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Βρίσκομαι σήμερα εδώ, πρώτα για να ενημερωθώ καλύτερα πάνω σε ένα θέμα που απασχολεί την πόλη μας και δεύτερον με την ιδιότητα του περιφερειακού συμβούλου.

Είμαστε μάρτυρες, τον τελευταίο καιρό, μιας έντονης συζήτησης και αντιπαράθεσης μεταξύ της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και των φορέων της πόλης. Η κήρυξη της ευρύτερης περιοχής της Βέροιας, αστικής και αγροτικής, σε αρχαιολογικό χώρο αποτέλεσε την αιτία του "πολέμου".

Κάθε πλευρά υποστηρίζει με πάθος την άποψή της και θα έλεγε κανείς ότι έχουν δίκαιο και οι δυο. Είναι βέβαιο ότι και οι δυο πλευρές θέλουν το καλό της πόλης και την πολύπλευρη ανάπτυξη και πρόοδό της.

Πρέπει να αναγνωρίσει κανείς το σημαντικό έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, στο πρόσωπο της κυρίας Κοτταρίδη, για τη διάσωση και ανάπτυξη του αρχαιολογικού μας πλούτου. Από την άλλη, να αναγνωρίσει τη σύγχρονη πραγματικότητα που απαιτεί δράσεις και παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Το ζητούμενο πρέπει να είναι ο συγκερασμός αυτών των αναγκών και στόχων. Και απαιτείται γι' αυτό ένας επίμονος διάλογος, με μετριοπάθεια και νηφαλιότητα, και με προτάσεις ρεαλιστικές και εποικοδομητικές.

Μέχρι στιγμής φαίνεται να γίνεται ένας «διάλογος κωφών». Η απουσία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η σημερινή απουσία των φορέων και του Δήμου από αυτήν την ημερίδα, αυτό αποδεικνύουν. Όμως η προσπάθεια διαλόγου και συνεννόησης είναι ανάγκη να ξεκινήσει.

Η καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και αμοιβαίας κατανόησης είναι αναγκαίος όρος. Κάθε διαδικασία διαλόγου και ενημέρωσης έχει να συνεισφέρει στην κατανόηση του θέματος και των απόψεων της άλλης πλευράς.

Και θα ήθελα στο σημείο αυτό, μπαίνοντας και λίγο στην ουσία του θέματος, να πω ότι η ύπαρξη δυο αντίρροπων θέσεων-απόψεων είναι χρήσιμη και λειτουργεί εξισορροπητικά. Γιατί, ούτε η άκριτη και χωρίς κανόνες και περιορισμούς εκμετάλλευση του χώρου μπορεί να είναι σωστή και αποδεκτή, αλλά ούτε και μια δογματική άποψη ότι ελέγχουμε προληπτικά κάθε δραστηριότητα, για το ενδεχόμενο να βρεθούν αρχαιότητες, είναι ρεαλιστική και εφαρμόσιμη.

Η δημιουργία τετελεσμένων γεννά πάντα αντιδράσεις και αμφισβητήσεις. Το θέμα δεν είναι ποιος θα βγει νικητής από αυτή την κόντρα. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και η μετριοπάθεια. Αφού για τον ίδιο σκοπό προσπαθούμε όλοι.

 

Έχει διαβαστεί 120 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 32 °C
Άνεμος Ν 2-4 μποφόρ

Πέμπτη, 02 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος ΝΑ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 03 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 162 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά