Παρασκευή, 27 Νοέ, 2020

  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 του ΣΟΦΨΥ
  • Σε τι άραγε είμαστε καλύτερα;
  • Τυχαία η αποσιώπηση;
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/9
  • Δωρεάν παράδοση βιβλίων κατ΄ οίκον από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το My Market Βέροιας
  • Αθηνά Βασιλειάδου, αθλήτρια χάντμπολ της ομάδας «ΒΕΡΟΙΑ 2017»: «Ο αθλητισμός βοηθά και στους καιρούς της πανδημίας για τη σωματική και ψυχική υγεία»
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2021 του ΣΟΦΨΥ1 Σε τι άραγε είμαστε καλύτερα;2 Τυχαία η αποσιώπηση;3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/94 Δωρεάν παράδοση βιβλίων κατ΄ οίκον από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και το My Market Βέροιας5 Αθηνά Βασιλειάδου, αθλήτρια χάντμπολ της ομάδας «ΒΕΡΟΙΑ 2017»: «Ο αθλητισμός βοηθά και στους καιρούς της πανδημίας για τη σωματική και ψυχική υγεία»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μεγάλη ...μπίζνα!

Μεγάλος ιδιωτικός όμιλος της Υγείας ανακοίνωσε χτες τα στατιστικά από τους ελέγχους covid που έχει διενεργήσει στα εργαστήριά του από τον περασμένο Μάρτη. Το ενδιαφέρον γι' αυτά τα στοιχεία δεν βρίσκεται στη διαπιστωμένη αύξηση των θετικών αποτελεσμάτων από το πρώτο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά στον αριθμό των τεστ που ... Περισσότερα

Φρόσω Καρασαρλίδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: « Τα νοσοκομεία της Ημαθίας δεν έχουν ενισχυθεί ουσιαστικά ενώ οι όποιες προσλήψεις έγιναν δεν αφορούν σε μόνιμο προσωπικό αλλά μόνο επικουρικό”

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Φρόσω Καρασαρλίδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: « Τα νοσοκομεία της Ημαθίας δεν έχουν ενισχυθεί ουσιαστικά ενώ οι όποιες προσλήψεις έγιναν δεν αφορούν σε μόνιμο προσωπικό αλλά μόνο επικουρικό”

1η ΕΡΩΤΗΣΗ : Πώς εκτιμάτε τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο;

Η Ελλάδα βιώνει σήμερα μια δραματική κατάσταση με την έξαρση της πανδημίας και η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με τις λάθος επιλογές από το καλοκαίρι και μετά, έχουμε φτάσει σήμερα να έχουμε κάθε μέρα νέα κρούσματα ρεκόρ σε συμπολίτες μας, αύξηση των διασωληνωμένων και δυστυχώς αύξηση των θανάτων. Το δεύτερο κύμα ήταν βέβαιο ότι θα έρθει, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να το αντιμετωπίσει επιτυχώς, κυρίως στον τομέα της ενημέρωσης και την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Τώρα δυστυχώς βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, με την κυβέρνηση να ομολογεί στην πράξη, με το δεύτερο lockdown, ότι απέτυχε παταγωδώς να προετοιμάσει τη χώρα για να ελέγξει την εξάπλωση του ιού.

Στην Ημαθία ακούστηκαν τις ημέρες αυτές πολλά και παρουσιάζεται μια διαστρεβλωμένη εικόνα για τα νοσοκομεία μας. Τα νοσοκομεία της Ημαθίας δεν έχουν ενισχυθεί ουσιαστικά ενώ οι όποιες προσλήψεις έγιναν δεν αφορούν σε μόνιμο προσωπικό αλλά μόνο επικουρικό.

Αυτό που - μέσα από μια καμπάνια διαστρέβλωσης της αλήθειας και ορισμένες επικοινωνιακές αλχημείες - αποκαλείται ενίσχυση, είναι ουσιαστικά η μεταμόρφωση όλων των νοσοκομείων του νομού σε νοσοκομεία αποκλειστικά για COVID. Με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πλήρως υποβαθμισμένη και με τα νοσοκομεία του νομού να έχουν γίνει μονάδες αποκλειστικά για COVID, κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές που νοσούν από άλλες ασθένειες ή αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας. Εν μέσω γενικευμένου lock down, με περιορισμένες τις μετακινήσεις εκτός νομού, αλλά και με την συστηματική μείωση των οικονομικών του κόσμου, σπρώχνονται ουσιαστικά οι πολίτες σε ακριβά, ιδιωτικά θεραπευτήρια. Λόγω έλλειψης προετοιμασίας, λόγω της παντελούς απουσίας μέριμνας, ο κλάδος της υγείας στην Ημαθία είναι σε τεντωμένο σκοινί.

2η ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια η γνώμη σας για τις συνεχείς απαγορεύσεις (πρόσφατα για τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου) από την πλευρά της κυβέρνησης; Τελικά γίνονται για την «προστασία από την πανδημία»;

Η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία ολισθαίνει συνεχώς σε αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές. Τελευταία πράξη, η αυταρχική απόφαση για την απαγόρευση του αγωνιστικού εορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. Πρόκειται για μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ήδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία συνυπογράψαμε κοινό κείμενο με τους βουλευτές του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ 25 με το οποίο ζητάμε να πάρει άμεσα πίσω την απόφασή της αυτή.

3η ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες οι προτάσεις σας (πανελλαδικά και τοπικά) τόσο για την περίπτωση της πανδημίας όσο και για το κύμα φτώχειας που αγκαλιάζει ολοένα και πιο πολλούς;

Η δική μας θέση για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι σαφής. Η μάχη για τη ζωή απαιτεί αντίσταση στον φόβο, κινητοποίηση όλων των ζωντανών δυνάμεων της κοινωνίας και βέβαια την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση στη βάση των πραγματικών δεδομένων και των κινδύνων.

Έστω και εκ των υστέρων, απαιτείται από τις πολιτικές δυνάμεις ένα μίνιμουμ συνεννόησης. Για να σωθεί η χώρα από το προδιαγεγραμμένο αδιέξοδο, για να περιοριστούν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και η ολική διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής.

Στη βάση αυτή, και με δεδομένη την έκτακτη ανάγκη που βιώνουμε, ο πρόεδρός μας Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να υπάρξει συνεννόηση στη βάση τριών απλών και αυτονόητων αξόνων:

Της εκπόνησης ενός σχεδίου εξάμηνης διάρκειας για την άμεση ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή για να μη βρεθεί ξανά στα όριά του.

Της σύμπλευσης όλων με έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, με γνώση, αξιοπιστία και εμπειρία, που δεν θα κάνει μικροπολιτική για να περισώσει το πολιτικό του κεφάλαιο την ώρα της κρίσης, αλλά θα θέσει σε εφαρμογή το έκτακτο σχέδιο το οποίο θα είχε από κοινού συμφωνηθεί.

Του παγώματος όλων των νόμων που ψήφισε ή σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση, οι οποίοι πλήττουν την κοινωνική συνοχή αυτές τις κρίσιμες ώρες. Όπως είναι ο πρόσφατος πτωχευτικός νόμος, που ρευστοποιεί τα σπίτια και τις περιουσίες των πολιτών, ή το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά, που θα φέρει μαύρες μέρες για τον κόσμο της εργασίας.

 Η κυβέρνηση πήρε μέτρα που δεν καλύπτουν το σύνολο των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την πανδημία και οδηγούνται ουσιαστικά στη φτωχοποίηση και το περιθώριο. Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι άνθρωποι της αγοράς βιώνουν δραματικές ημέρες. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με την αναστολή των υποχρεώσεων και τον νέο δανεισμό απειλούνται με αφανισμό, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τη στήριξη των εργαζόμενων άπαξ και βγουν από το καθεστώς αναστολής. Η κυβέρνηση δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία για να αφήσει επιχειρήσεις και εργαζόμενους στην τύχη τους. Έχει τις χρηματοδοτικές δυνατότητες: 7,5 δισ. από το ΕΣΠΑ και 37 δισ. από το “μαξιλάρι ασφαλείας” για τη θωράκιση των κοινωνικών υποδομών και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

(Αποκλειστική συνέντευξη στην έντυπη "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ")

 

Έχει διαβαστεί 344 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 145 επισκέπτες και 0 μέλη.