Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Η πρώτη ομιλία του Γ. Ουρσουζίδη στη Βουλή

από Η Άλλη Άποψη

Σε σχετικό Δελτίο του βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ουρσουζίδη, αναφέρονται τα εξής:

«Η πρώτη ομιλία μου από το βήμα της βουλής των Ελλήνων με θέμα, «Επανασύσταση  -  αναβάθμιση  της Διακομματικής  Επιτροπής  για  την  διεκδίκηση  των γερμανικών αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών»

Σήμερα είναι η πρώτη φορά, που από αυτό το βήμα κάνω χρήση της εντολής  των πολιτών που με εμπιστεύθηκαν, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω που μου έκαναν αυτή την τιμή, δίνοντάς μου παράλληλα τη δυνατότητα να προσπαθήσω να φανώ ωφέλιμος στον τόπο. Η πρωτοβουλία αυτή της βουλής των Ελλήνων δεν αφορά στον Γερμανικό λαό, δεν ήταν αυτός ο υποκινητής της ναζιστικής θηριωδίας – ούτε κανένας λαός θα μπορούσε να ήταν – τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, οι σκοτεινές δυνάμεις του αβυσσαλέου μίσους στο βωμό του κέρδους ήταν αυτές που εξανάγκασαν τον Γερμανό πολίτη να συμμετάσχει σε πράξεις πρωτοφανούς βαρβαρότητας στην ιστορία της ανθρωπότητας, ενάντια στη φύση του ανθρώπου. Η σημερινή διαδικασία δεν αποτελεί πράξη διεκδίκησης αποζημιώσεων από τον Γερμανικό λαό, αποτελεί την οφειλόμενη  ενέργεια  απέναντι  στους  αδίστακτους κεφαλαιοκράτες  που  βρίσκονται  πίσω από τέτοιου  είδους ενέργειες.  Είναι  γνωστός ο ρόλος των Γερμανών και Ιταλών βιομηχάνων πριν την εκδήλωση των ναζιστών  στη Γερμανία και των μελανοχιτώνων στην Ιταλία.

Η σημερινή διαδικασία αποτελεί την οφειλόμενη ενέργεια αποκάλυψης των οικονομικών οργανισμών, που αποτελούν την διάδοχη κατάσταση εκείνων που αιματοκύλισαν και λεηλάτησαν τους λαούς που όρθωσαν το ανάστημά τους στο ναζισμό. Αποτελεί οφειλόμενη ενέργεια στους νέους ανθρώπους να αποκαλυφθεί η αλήθεια με τεκμηρίωση και τρόπο ξεκάθαρο, να φανούν τα οικονομικά συμφέροντα  που βρίσκονται πίσω από τις πράξεις βίας και λεηλασίας. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με εκπληκτικό τρόπο, σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι θιασώτες της ναζιστικής θηριωδίας αποτελούν οδυνηρή πραγματικότητα. Αποτελεί ζήτημα ηθικής τάξης η διεκδίκηση της δικαίωσης των θυμάτων και της λεηλασίας που υπέστη η χώρα από την ναζιστική έκφραση του κεφαλαίου.        Δεν είναι οι λαοί που επιβουλεύονται τα πλούτη άλλων λαών, είναι ξεκάθαρα τα οικονομικά καθεστωτικά συμφέροντα που επιβουλεύονται τα πλούτη των λαών και που διαθέτουν τα μέσα να πειθαναγκάζουν τους λαούς σε πράξεις βίας.

   Δεν  γνωρίζω  πιο  θα  είναι  το  οικονομικό  αποτέλεσμα  της  πρωτοβουλίας  αυτής  –  όπως  στενά  το αντιλαμβάνονται ορισμένοι – αλλά σίγουρα θα φέρει στο φως πτυχές της ιστορίας που θα βοηθήσει τους νέους ανθρώπους της χώρας, αλλά και άλλων χωρών, να κατανοήσουν τον ρόλο  του κεφαλαίου διαχρονικά και αυτό πράγματι είναι μεγάλο όφελος. Να γίνει απόλυτα κατανοητό, ότι ο Γερμανός πολίτης έχει πατρίδα, το γερμανικό κεφάλαιο, όμως, όχι, συνεπώς ότι  προκύψει από την προσπάθεια της βουλής των Ελλήνων, δεν αφορά στο Γερμανό εργαζόμενο πολίτη, αλλά στους απάτριδες κεφαλαιοκράτες. Χρέος λοιπόν της επιτροπής να  διερευνήσει και να αποκαλύψει  όλους εκείνους που πραγματικά ωφελήθηκαν από τη ναζιστική θηριωδία, καθώς και τους ντόπιους συνεργάτες τους, που προνομιακά κατέκτησαν τον πλούτο αυτής της χώρας διαδεχόμενοι τους κατακτητές – σε μια χώρα που δυστυχώς - οι ναζί δεν έχασαν τον πόλεμο. Αυτοί να πρέπει να πληρώσουν.»

Έχει διαβαστεί 463 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 471 επισκέπτες και 0 μέλη.