Τετάρτη, 26 Ιούν, 2019

 • ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
 • Καλοκαιρινές βουτιές στην Τεχνολογία και τη Μουσική. Δημιουργικές δράσεις για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
 • Η Διακήρυξη του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών
 • Ο Νάσος Ηλιόπουλος στη Βέροια.
 • Σαρώνει στην Ημαθία ο Τάσος Μπαρτζώκας
 • Γ. Ουρσουζίδης: ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ1 Καλοκαιρινές βουτιές στην Τεχνολογία και τη Μουσική. Δημιουργικές δράσεις για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας2 Η Διακήρυξη του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών3 Ο Νάσος Ηλιόπουλος στη Βέροια.4 Σαρώνει στην Ημαθία ο Τάσος Μπαρτζώκας5 Γ. Ουρσουζίδης: ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σε σχέση με την υπόθεση της ΜΚΟ «ΕΣΕΠΑ»

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Σε σχέση με την υπόθεση της ΜΚΟ «ΕΣΕΠΑ»

Αποστάσεις, με αφορμή την υπόθεση της ΜΚΟ ΕΣΕΠΑ παίρνουν οι τοπικές αρχές της περιοχής μας. Όπως έγινε γνωστό για απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ενεργητική δωροδοκία κατηγορούνται τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης με την επωνυμία «Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών». Σύμφωνα με πληροφορίες εισέπραξε εκατομμύρια ευρώ από δήμους και επιχειρήσεις από το 2001 έως το 2003 με το συνολικό ποσό να υπολογίζεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 12 Νοεμβρίου 2012 ο γερμανός υφυπουργός Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ στα Ριζώματα, Ημαθίας και παρέδωσε τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα στο «Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών». Να τονίσουμε ότι η ΜΚΟ είχε “Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο στα Ριζώματα Ημαθίας” όπου όπως τόνιζε ίδια, “εκπαιδεύονται επαγγελματίες & εθελοντές πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία, την  Ολλανδία, το  Βέλγιο, τη Βόρεια Ιταλία, το Λιχνενστάιν και την  Κύπρο”, ενώ φιλοξένησε και παγκόσμια συνέδρια. Να σημειώσουμε απλά-χωρίς να ρίχνουμε μομφή σε κανέναν- όλο το προηγούμενο διάστημα έχαιρε της προβολής από μια σειρά ΜΜΕ, ενώ είχε αναπτύξει σχέσεις και με τις τοπικές αρχές του νομού μας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βέροιας και οι σχετικές αποστάσεις που παίρνει αναφέρει τα εξής:

«Όπως διαπιστώσαμε στα δελτία ειδήσεων τόσο των τηλεοπτικών όσο και των ραδιοφωνικών σταθμών αναφέρεται ως έδρα της ΜΚΟ ΕΣΕΠΑ η πόλη της Βέροιας.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας ενημερώνουμε ότι η έδρα του ΕΣΕΠΑ είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από το καταστατικό του Σωματείου, το οποίο σας διαβιβάζουμε συνημμένα και το οποίο είναι ανηρτημένο στην ιστοσελίδα του Σωματείου.Παρακαλούμε για την προσοχή σας στο συγκεκριμένο θέμα και την αποκατάσταση της αλήθειας.»

Τι γράφει όμως η επίσημη ιστοσελίδα της για τις σχέσεις της γενικότερα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τις «ευλογίες» μάλιστα του Υπουργείου Εξωτερικών και της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας;

«Το Ε.Σ.Ε.Π.Α. ως πιστοποιημένη οργάνωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Εξωτερικών, δημιουργεί παραρτήματα – σταθμούς σε αποκλειστική συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της.

Το αντικείμενο των παραρτημάτων – σταθμών του Ε.Σ.Ε.Π.Α. είναι η κάλυψη των κενών στο δίκτυο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ και η υποστήριξη του έργου τους με δράσεις πολιτικής προστασίας όπως πυρόσβεση, διάσωση, μεταφορά ασθενών – τραυματιών και παροχή κοινωνικού έργου.

Η εκπαίδευση των εθελοντών που θα αναλάβουν το σταθμό είναι υποχρεωτική και παρέχεται δωρεάν από το Ε.Σ.Ε.Π.Α. Ανάλογα με τον αριθμό των εκπαιδευμένων εθελοντών αλλά και τις ανάγκες του Δήμου, το Ε.Σ.Ε.Π.Α. παραχωρεί στους σταθμούς οχήματα διαφόρων τύπων, όπως πυροσβεστικά, διασωστικά, ασθενοφόρα, μεταφοράς υλικών ή προσωπικού, περιπολίας ή συνδυασμούς αυτών. Επίσης, οι υπάλληλοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κατέχουν δίπλωμα οδήγησης Γ’ κατηγορίας εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στα οχήματα.

Με την ίδρυση ενός καινούριου σταθμού οι υπεύθυνοι – μέλη του Ε.Σ.Ε.Π.Α. που υπάγονται σε αυτόν παραλαμβάνουν όλο το υλικό πυρόσβεσης και διάσωσης. Αυτό το υλικό χρεώνεται στο Δήμο. Σε περίπτωση αύξησης των αναγκών ή του αριθμού των εθελοντών του σταθμού, παραδίδεται πρόσθετος προσωπικός εξοπλισμός και οχήματα.

Από τη μεριά τους οι φορείς της Τ.Α. οφείλουν να παραχωρήσουν τη χρήση κατάλληλου χώρου για τη στέγαση του Εθελοντικού Σταθμού καθώς και ειδικών στεγάστρων για τη φύλαξη των οχημάτων και να καλύπτουν τα πάγια έξοδα αυτών των εγκαταστάσεων.

Ο εθελοντικός σταθμός υποχρεούται να βοηθά και άλλες περιοχές σε περίπτωση φυσικής καταστροφής, ενώ δέχεται βοήθεια από άλλους σταθμούς, όταν το συμβάν είναι μεγάλο και βρίσκεται εντός της περιοχής δράσης του.

Από το Νόμο 3013 της 1ης Μαΐου του 2002 προβλέπεται ότι ο Δήμαρχος, ως Πρόεδρος του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας, είναι ο άμεσος εντολέας του Διοικητή του σταθμού σε περιστατικά που αφορούν την περιοχή του Δήμου.»

(Οι γενικότερες πολιτικές μας εκτιμήσεις για τις ΜΚΟ στην έντυπη μορφή της «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ» που κυκλοφορεί)

 

 

Έχει διαβαστεί 494 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Σποτ του ΚΚΕ για τις εκλογές

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΒΒΑ 3-4 μποφόρ

Τετάρτη, 26 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 30 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 27 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 32 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 367 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά