Σάββατο, 28 Νοέ, 2020

  • Ελλάδα:Σκαρφάλωσε στην 4η θέση ως προς τη θνησιμότητα
  • "Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης
  • Ομολογία Χρυσοχοΐδη...
  • Αφού «θησαύρισαν»…μπαίνει πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/11
  • Η Ελλάδα πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό
Ελλάδα:Σκαρφάλωσε στην 4η θέση ως προς τη θνησιμότητα1 "Έφυγε" ο Θανάσης Γεωργιάδης2 Ομολογία Χρυσοχοΐδη...3 Αφού «θησαύρισαν»…μπαίνει πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/115 Η Ελλάδα πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αγιάτρευτο αδιέξοδο

Ενα από τα αιτήματα που κυριάρχησαν και στη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση ήταν αυτό της άμεσης επίταξης του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, της ένταξής του σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας, αξιοποιώντας το προσωπικό, τον εξοπλισμό και τις υποδομές του. Ομως, ακόμα και αυτήν την ώρα, που οι ανάγκες έχουν ξεπερά... Περισσότερα

Σωματείο ΚΛΩΘΩ: Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

από Η Άλλη Άποψη

Το ΔΣ του σωματείου μας έγκαιρα ενημέρωσε όλους τους απολυμένους, ανακοίνωσε τη θέση του για το σχεδιασμό «επαναλειτουργίας» 3 εργοστασίων της ΕΝ-ΚΛΩ που στόχο έχει να χαθούν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, να ξαναπληρώσουν οι εργαζόμενοι χρέη και πρόστιμα, να ξαναμπούν από το παράθυρο παλιοί μέτοχοι, να μπλέξουν – παγιδεύσουν τους απολυμένους να ξαναβρεθούν πάλι άνεργοι – απλήρωτοι και κυρίως να τους χρεώσουν την αποτυχία. Να γλυτώσουν από ποινικές ευθύνες αυτοί που έκλεισαν τα εργοστάσια και έστειλαν εκατοντάδες απλήρωτους εργάτες στην ανεργία.

 Ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψει να χαθούν τα χρωστούμενα στους απολυμένους, στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΔ.

Αποκάλυψε πως πίσω από τους σχεδιασμούς κυβέρνησης – ΕΕ περί κοινωνικής οικονομίας βρίσκεται η υπεράσπιση της βαρβαρότητας που σήμερα ζούμε.

Κάλεσε ΓΣ, ενημέρωσε τους απολυμένους για όλες τις εξελίξεις στον όμιλο, επισκέφθηκε τον Υπουργό Εργασίας, απαίτησε την πληρωμή των απολυμένων, οργάνωσε κινητοποιήσεις, συγκέντρωσε υπογραφές απολυμένων που απαιτούν δεδουλευμένα – αποζημιώσεις και δικαιώματα.

 Προστάτεψε ανέργους από διακοπή ρεύματος, νερού, απαίτησε τη νοσηλεία ανασφάλιστων, έκανε παραστάσεις σε εφορία, ΙΚΑ κλπ., συνέβαλε να λυθούν προβλήματα των απολυμένων της ΤΡΙΚΟΛΑΝ και των ενταγμένων κλωστοϋφαντουργών στην εισοδηματική ενίσχυση μετά την κατάργηση του νόμου.

Αντίθετα τα 2 εργοστασιακά σωματεία της περιοχής μας εγκατέλειψαν τους απολυμένους, δεν έκαναν εκλογές εδώ και χρόνια, δεν τους εκπροσωπούν. Είναι σύμμαχοι στη διαχρονική κοροϊδία – εξαπάτηση των απολυμένων, μαζί με αυτούς που έκλεισαν τα εργοστάσια και ξεκοκάλισαν δάνεια – επιδοτήσεις, μαζί με τις κυβερνήσεις τους, όπως τότε έτσι και τώρα εκμεταλλεύτηκαν την αυξημένη ανεργία στην περιοχή, σκορπούν ψεύτικες ελπίδες, τα αποτελέσματα όμως για τους εργαζόμενους θα είναι το ίδιο οδυνηρά, όπως και τότε.

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το 6μηνο που με πράξη νομοθετικού περιεχομένου απαγόρεψε πλειστηριασμούς έληξε. Το ΔΣ του σωματείου μας μαζί με το Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία μας ζήτησε συνάντηση με τους υπουργούς Επικρατείας, Εργασίας, και Οικονομίας.

Απαιτεί να δοθούν στη δημοσιότητα:

Τα πρακτικά της επιτροπής που συστήθηκε στο Υπουργείο Επικρατείας με εντολή Πρωθυπουργού για το σχέδιο επαναλειτουργίας 3 εργοστασίων της ΕΝ-ΚΛΩ από τα 17.

Όλα τα έγγραφα που αφορούν την ΕΝ-ΚΛΩ και την αλληλογραφία με ΕΕ, τράπεζες και κυβερνήσεις.

Να απαντήσουν τα αρμόδια υπουργία:

Πότε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ συμφώνησαν να γίνουν επενδυτές;

Πότε και ποιοι απολυμένοι συμφώνησαν να θυσιάσουν δεδουλευμένα – αποζημιώσεις και ποιοι πρότειναν να πάρουν τα 14 από τα 17 εργοστάσια του ομίλου όλοι οι άλλοι πιστωτές εκτός από τους εργαζόμενους;

Ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον όμιλο για τα θαλασσοδάνεια;

Επιδιώκουμε συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία με βάση την απόφαση της ΓΣ:

Να μη χάσουν ούτε 1 ευρώ  απολυμένοι,  ΙΚΑ και ΟΑΕΔ

Τα 14,5 εκ ευρώ που πρέπει να καταβάλλει ο πτωχευμένος όμιλος στην εφορία να δοθούν στους απολυμένους

Να δοθεί μέσω του ΟΑΕΔ 1500€ έκτακτο βοήθημα, να προστατευθούν οι άνεργοι – απολυμένοι.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η περιουσία του ομίλου δεν ανήκει στα παράσιτα που τόσα χρόνια γέμισαν τα σεντούκια τους (βιομήχανους, τραπεζίτες, παλιούς και νέους μετόχους), ανήκει στους απολυμένους, γιατί χτίστηκαν από τον ιδρώτα τους, μόνο οι εργαζόμενοι παράγουν όλο τον πλούτο.

Να επιστραφούν όλα τα δανεικά και αγύριστα, να πληρωθούν τώρα όλοι απολυμένοι.

Το ΔΣ του σωματείου μας χρόνια τώρα δεν έπεσε έξω στις εκτιμήσεις του, μπορεί και πρέπει εργαζόμενοι – απολυμένοι να θυμηθούν τις εξελίξεις, να βγάλουν συμπεράσματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους – απολυμένους – συνταξιούχους κλωστοϋφαντουργούς σε ακούραστη οργανωμένη πάλη, να διεκδικήσουν το δίκιο τους και τον κόπο τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους δήθεν σωτήρες των εργοστασίων, αυτούς που ενώ λεηλάτησαν και λεηλατούν τα εργοστάσια του ομίλου, ζητούν από τους εργαζόμενους να ξεγράψουν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις.

 ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΛΗ,ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στην ΓΣ, ώρα: 7:00 το απόγευμα

Οργανώνουμε την παρέμβαση μας - την πάλη μας

Εκλέγουμε νέο ΔΣ με σταθερό στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, με μοναδικό κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων – άνεργων – απλήρωτων και απολυμένων.

 

Έχει διαβαστεί 305 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 0 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 11 °C
Άνεμος ΒΒΔ 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 191 επισκέπτες και 1 μέλος.