Σάββατο, 16 Ιαν, 2021

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/1
  • ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των στρατευμένων και των νεοσύλλεκτων
  •  ΦΩΤΟρεπορτάζ από τη χιονισμένη Βέροια
  • Περικλής Παυλίδης, πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ: «Η καταστολή χρειάζεται για τη μετάβαση σε ένα πανεπιστήμιο της αγοράς: εμπορευματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών, εμπορευματοποίηση των προπτυχιακών»
  • Μπήκε ξανά «σπίτι» του ο Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας Volleyball
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/12 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των στρατευμένων και των νεοσύλλεκτων3  ΦΩΤΟρεπορτάζ από τη χιονισμένη Βέροια4 Περικλής Παυλίδης, πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ: «Η καταστολή χρειάζεται για τη μετάβαση σε ένα πανεπιστήμιο της αγοράς: εμπορευματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών, εμπορευματοποίηση των προπτυχιακών»5 Μπήκε ξανά «σπίτι» του ο Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας Volleyball6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Όχι στην επικοινωνιακή διαχείριση των εμβολιασμών

Σε τουιτ του Υπουργείου Υγείας αλλά και σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου διαβάζουμε (συνοδεύεται και από ΦΩΤΟ): «Νοσοκομείο Βέροιας: πρώτος ο κ. Χρήστος ετών 91, μαθημένος στα δύσκολα & δεν πτοήθηκε από τον χιονιά» . Να εκφράσουμε και εμείς τη χαρά για την έναρξη εμβολιασμών των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας αλλά... Περισσότερα

Σωτήρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας: « Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο. Θα πρέπει ο λαός ν’ απαντήσει μαχητικά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του»

από Η Άλλη Άποψη
Σωτήρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας: « Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο. Θα πρέπει ο λαός ν’ απαντήσει μαχητικά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Λόγια σταράτα», (με τον δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα) στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ έδωσε την Παρασκευή 27/11 ο Σωτήρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας και στέλεχος του ΚΚΕ.

Απαντώντας αρχικά στα όσα προπαγάνδιζε ο περιφερειάρχης περί covid free σημείωσε ότι και αυτός ακολουθούσε το κυβερνητικό αφήγημα «να θυμηθούμε τι έλεγε με αφορμή το άνοιγμα του τουρισμού ο ίδιος ο πρωθυπουργός» και πως «ήρθε η σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας με την περιφέρεια στο κόκκινο για να τον διαψεύσει». Απαντώντας σχετικά με τις αιτίες έξαρσης του φαινομένου αφού σημείωσε «ότι δεν υπάρχουν σχετικές μελέτες επιστημονικές από τον ίδιο τον ΕΟΔΥ» στάθηκε όμως σε μια σειρά εστίες «υπερμετάδοσης» όπως: «Το άνοιγμα των συνόρων με υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο με ιδιαίτερες επιπτώσεις στην Β. Ελλάδα λόγω και της συνοριακής γειτνίασης» , χώροι εργασίας στη περιοχή- με ιδιαίτερη αναφορά σ’αυτά τροφίμων και επεξεργασίας φρούτων-, η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το άνοιγμα των σχολείων χωρίς ουσιαστικά μέτρα προφύλαξης κ.α για να καταλήξεις: «Η κυβέρνηση κέρδισε χρόνο τους πρώτους μήνες που στη συνέχεια όμως δεν αξιοποίησε».

Αναφερόμενος στις ευθύνες της διοίκησης της περιφέρειας, σημείωσε ότι ναι μεν η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι πρώτιστα ευθύνη της κυβέρνησης, όμως η διοίκηση της περιφέρειας «υπερθεμάτιζε την πολιτική αυτή, κάνοντας λόγο για ατομική ευθύνη» και πως παρά τα όσα προπαγανδίζει «έκανε ελάχιστα, τα αυτονόητα». Αποκάλυψε μάλιστα ότι το πολιτικό όργανο της περιφέρειας, το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ν’ ασχοληθείς με ζητήματα πανδημίας από την Άνοιξη, παρά τις προτάσεις-παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Μάλιστα κάνοντας γενικότερο σχολιασμό υπογράμμισε ότι «έχει αποστεωθεί η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου» ενώ τους τελευταίους μήνες σημαντικά ζητήματα «συζητιούνται δια περιφοράς».Όσο δε αφορά την παρέμβαση της περιφέρειας σε ζητήματα προστασίας της Δημόσιας Υγείας τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι στην περιφέρεια υπερβάλουν σε ζήλο, όμως οι υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και χωρίς τα απαραίτητα μέσα», ενώ αναφέρθηκε στο παράδειγμα των υπηρεσιών υγείας που θα μπορούσαν εάν ήταν ενισχυμένες να είχαν αποφασιστικούς και ουσιαστικούς έλεγχους την περίοδο αυτή σε δομές υγείας, γηροκομεία, υπηρεσίες κλπ.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτάσεις που έχει καταθέσει η Λαϊκής Συσπείρωση την περίοδο αυτή τονίζοντας ότι: «Η κατάσταση αυτή δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που υλοποιούν διαχρονικά η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προσθέτοντας κρίκους στην αλυσίδα της ιδιωτικοποίησης της Υγείας, αλλά και της επιχειρηματικής λειτουργίας του δημόσιου συστήματος, που πληρώνει και ξαναπληρώνει ο λαός με τις ασφαλιστικές εισφορές και απευθείας από την τσέπη του.» Και συνέχισε τονίζοντας: «Απαιτούμε ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα. Όχι παζάρια για αγορά υπηρεσιών.Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς. Αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων.Και φυσικά κοντά σ’αυτά είναι τα οικονομικά-κοινωνικά-συνδικαλιστικά ζητήματα, που η κυβέρνηση αξιοποιώντας την πανδημία επιχειρεί να χτυπήσει καίρια. Ετσι ζητάμε:Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα.Να αποσυρθεί το αντεργατικό έκτρωμα που προβλέπει 10ωρη δουλειά και ο νέος συνδικαλιστικός νόμος . Δίνουμε απάντηση στον αντιλαϊκό κρατικό προϋπολογισμό.Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο. Θα πρέπει ο λαός ν’ απαντήσει μαχητικά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του».

Απαντώντας στην ένταση του αυταρχισμού της κυβέρνησης, με τις απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων στο Πολυτεχνείο, την κλήση του Γ.Γ του ΚΚΕ από την Εισαγγελία, το χτύπημα απεργώ κ.α σημείωσε ότι «η υπόθεση αυτή έχει παρελθόν» φέρνοντας ως παράδειγμα τη ψήφιση του σχετικού νόμου για τις διαδηλώσεις, ενώ σημείωσε με νόημα ότι «όσο η κυβέρνηση ακολουθεί αντιλαϊκή πολιτική στη Δημόσια Υγεία, στις εργασιακές σχέσεις κλπ τόσο για να την περάσει θα καταφεύγεις στον αυταρχισμό. Οι προσπάθειες αυτές θα απαντηθούν αποφασιστικά από το λαϊκά κίνημα, όπως έγινε και με την πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη. Οι αγώνες δεν αναβάλλονται» .

Τέλος σχετικά με την εγκατάσταση και νέων αιολικών πάρκων στο Βέρμιο, υπενθύμισε την από τη πρώτη στιγμή αντίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης (και του ΚΚΕ), διευκρινίζοντας ότι «δεν είμαστε τεχνοφοβικοί όπως μας κατηγορούν αλλά το θέμα αυτό πέρα από τις σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις έχει σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας υπέρ της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, κάτι που δεν αντιμετωπίζει προφανώς την κατάσταση ενεργειακής φτώχειας του λαού». Επίσης κλείνοντας απάντησε στα διάφορα ιδεολογήματα περί «ωφελημάτων της τοπικής κοινωνίας», ενώ αναφέρθηκε- επιγραμματικά- και στην ανάγκη χάραξης άλλης ενεργειακής πολιτικής καταθέτοντας τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ.

Έχει διαβαστεί 249 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία -2 °C
Άνεμος Β 4-7 μποφόρ

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με ελαφρά χιονόπτωση
Κυρίως συννεφιασμένος με ελαφρά χιονόπτωση
Θερμοκρασία -7 ως 0 °C
Άνεμος ΒΒΑ 3-5 μποφόρ

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία -5 ως 1 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 220 επισκέπτες και 1 μέλος.