Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Στο εργοστάσιο «Κρόνος» στη Σκύδρα βρέθηκε το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας Πέλλας

από Η Άλλη Άποψη
Στο εργοστάσιο  «Κρόνος» στη Σκύδρα βρέθηκε  το Συνδικάτο  Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας  Πέλλας

Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου  πρώτη μέρα επαναλειτουργίας του εργοστασίου «Κρόνος» στη Σκύδρα μετά την δεκαήμερη αναστολή λειτουργίας του λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων κορονοϊού ανάμεσα στους εργαζόμενους (114 επιβεβαιωμένα), το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας βρέθηκε έξω από την πύλη του εργοστασίου, στο τμήμα παραγωγής και στην ετικετέζα. Για άλλη μια φορά καλέσαμε τους εργαζόμενους να μην φοβηθούν, κανένας να μην αισθανθεί μόνος του αλλά να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν μαζί με το ταξικό Συνδικάτο Ημαθίας – Πέλλας. Για να μην χαθεί ούτε ένα μεροκάματο, ούτε ένα ένσημο. Για να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία. Ένα από τα κύρια αιτήματα που προβάλλουμε είναι να μπορούν οι εργαζόμενοι με 50 ένσημα να μπουν στο ταμείο ανεργίας.

 Από πληροφορίες που ήρθαν στο Συνδικάτο από εργαζόμενους, η μεγαλοεργοδοσία φαίνεται πως δεν έχει κατοχυρώσει την καταβολή μισθοδοσίας και ασφάλισης στους εργαζόμενους της επιχείρησης για το διάστημα που αυτοί βρέθηκαν εκτός δουλειάς, είτε τις 10 μέρες που το εργοστάσιο έμεινε κλειστό, είτε και περισσότερες στις περιπτώσεις εργαζομένων που νόσησαν από τον ιό.

Η ανάγκη οι εργαζόμενοι να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν την υγεία τους και τα δικαιώματά τους έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ανάγκη των εργοδοτών να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους, με τις πλάτες πάντα της κυβέρνησης, της Τοπικής Διοίκησης, του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στις κουβέντες με τους εργαζόμενους τους διαβεβαιώσαμε πως το Συνδικάτο θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους, σε κάθε τους διεκδίκηση, γιατί προτεραιότητά μας ήταν και θα είναι πάντα η προάσπιση των δικαιωμάτων μας μέσα στους χώρους δουλειάς, η διασφάλιση της υγείας αλλά και η κατοχύρωση των μισθολογικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ

& ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΧΡ.ΛΑΝΑΡΑ 56 – ΝΑΟΥΣΑ

ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6973312771-6936409111- 6936116086

e-mail: sind.trofima.pota.imathia.pella@gmail.com

 


Έχει διαβαστεί 667 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 509 επισκέπτες και 0 μέλη.