Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Στο ίδιο έργο θεατές:ξανά αθωράκιστη η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας μπροστά στα έντονα φυσικά φαινόμενα

από Η Άλλη Άποψη
Στο ίδιο έργο θεατές:ξανά αθωράκιστη η περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας μπροστά στα έντονα φυσικά φαινόμενα

Αρκούσε μια κακοκαιρία δύο ημερών για να κάνει σκόνη και θρύψαλλα την μαγική εικόνα που προσπαθούσε να δημιουργήσει η κυβέρνηση αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη, για μια πόλη που «γυρίζει σελίδα», προσπαθώντας να βάλει κάτω από το χαλί τα τεράστια λαϊκά προβλήματα, αλλά και τη μεγάλη γύμνια σε έργα υποδομής που λείπουν από την πόλη και συνολικά την περιοχή. Πλημμυρισμένες περιοχές στην Χαλκιδική, οικισμοί χωρίς ρεύμα ακόμη και μέσα σε αστικές περιοχές, όπως το κέντρο της Θέρμης , κατάρρευση γέφυρας που θα παραδιδόταν το προηγούμενο Σάββατο μέσα στη Θεσσαλονίκη, πλημμυρισμένος χώρος στάθμευσης αεροσκαφών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», μεγάλα προβλήματα σε νοσοκομεία και σχολεία, εκατοντάδες δέντρα πεσμένα στο κέντρο της πόλης, προστίθενται στον απολογισμό «επιτυχιών» του «επιτελικού» κράτους. Όλα αυτά με τους εργαζόμενους πλήρως εκτεθειμένους στην εργοδοτική αυθαιρεσία, αφού εμποροϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες delivery αναγκάστηκαν να δουλεύουν κανονικά.

Κυβερνήσεις, περιφερειακές, δημοτικές αρχές έχουν αποδειχτεί διαχρονικά «ανίκανες» να προστατεύσουν το λαό. Οι τραγικές ελλείψεις σε κρίσιμες υπηρεσίες δήμων και περιφέρειας, η κυριαρχία ιδιωτικών εργολάβων, η έλλειψη ενός συνολικού αντιπλημμυρικού σχεδιασμού και αντίστοιχων έργων υποδομής για την Κεντρική Μακεδονία και την πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που βάζει τα κέρδη, το κόστος, πάνω από τις λαϊκές ανάγκες.

Η σημαντική καθυστέρηση στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησηες σε ολόκληρες περιοχές και νοικοκυριά, που βρίσκονται για πάνω από 40 ώρες χωρίς ρεύμα, είναι αποτέλεσμα και της περιβόητης “απελευθέρωσης της ενέργειας” που -εκτός από την ενεργειακή φτώχεια- έχει οδηγήσει στα κακοσυντηρημένα και απαρχαιωμένα δίκτυα, στη γενικευμένη εργολαβοποίηση (πχ ΔΕΔΔΗΕ), με συνεργεία συμβασιούχων που, παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.

 

Ο λαός της περιοχής είναι ακόμη πιο επιτακτικό να δυναμώσει τον αγώνα του, καθώς τώρα ξεκινά ο χειμώνας, ώστε να γίνουν άμεσα, έστω και τώρα, ορισμένα κρίσιμα έργα προετοιμασίας αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών όπως και να στηρίξει πρωτοβουλίες των συνδικάτων και μαζικών φορέων για :

·  Να αποκατασταθεί άμεσα η ηλεκτροδότηση στη Θέρμη, σε Πυλαία – Πανόραμα και σε οικισμούς στη Χαλκιδική που έχουν μείνει για πάνω από 40 ώρες χωρίς ρεύμα.

·  Αποκατάσταση όλων των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, σε οδικές γέφυρες, ειδικά στη γέφυρα του Δενδροποτάμου. Ολοκληρωμένος έλεγχος όλων των γεφυρών, πρανών τεχνικών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη (πχ flyover) και ενίσχυση όσων έχουν ανάγκη.

·  Καταγραφή και αποζημίωση στο 100% όσων υπέστησαν ζημιές σε περιουσίες, χωρίς καθυστερήσεις.

·  Ολοκληρωμένος σχεδιασμός και υλοποίηση μελετών και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, σε όλη την περιφέρεια, στο ύψος των αναγκών χωρίς άλλες καθυστερήσεις. Αύξηση της χρηματοδότησης μέσω του κρατικού και του περιφερειακού προϋπολογισμού, με φορολογία του κεφαλαίου και αύξηση των κονδυλίων για αντιπλημμυρικά έργα από το ΕΣΠΑ.

·  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στο ύψος των αναγκών, σε Πυροσβεστική, ΔΕΔΔΗΕ και δομές Πολιτικής Προστασίας σε όλα τα επίπεδα(κεντρικό, περιφερειακό, δημοτικό), για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη σε ανάλογες συνθήκες. Σε αυτήν την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους.

·  Δραστική μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης και φυσικού αερίου, κατάργηση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ στα καύσιμα και την ενέργεια για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

 

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου

                                της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.


Έχει διαβαστεί 435 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 506 επισκέπτες και 0 μέλη.