Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στους αγωνιζόμενους αγρότες

από Η Άλλη Άποψη
Συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στους αγωνιζόμενους αγρότες

Σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις επισημαίνει:

«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ

Οι φτωχοί αγρότες μπορούν να δώσουν τη μάχη με αποφασιστικότητα για την επιβίωσή τους. Οι ίδιοι με βάση τα οξυμένα προβλήματα να αποφασίσουν τις μορφές πάλης. Να παλέψουν να μείνουν στα χωράφια τους, να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια αυτοί και οι οικογένειές τους.

Να βάλουν ΜΠΛΟΚΟ στις αποφάσεις κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να απομονώσουν τις «φωνές» ότι δήθεν οι αγρότες δεν πληρώνουν φόρους. ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ, είναι τσιράκια των εμποροβιομηχάνων και της κυβέρνησης. Θέλουν να στρέψουν την κοινωνία ενάντια στους αγρότες, να τη φέρουν σε αντίθεση με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επαγγελματίες.

Στα 10.000€ τζίρου ενός φτωχού αγρότη το 60% περίπου ξοδεύεται για την αγορά και χρήση αγροτικών μέσων και εφοδίων (πετρέλαιο, φυτοφάρμακα κλπ).

Από τα 4.000€ που του μένουν η κυβέρνηση ζητά φόρο με συντελεστή 13%, συν το 55% προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά, συν 600€ φόρο επιτηδεύματος, συν όσα θα δώσει στο λογιστή.

Από αυτά που περισσεύουν πρέπει να πληρώνει εισφορές στον ΟΓΑ και ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ. Να πληρώνει ξεχωριστά χαράτσια για το σπίτι, την αποθήκη, το χωράφι, ειδικά χαράτσια για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ και συνταγογραφήσεις για τα φυτοφάρμακα. Πρόσθετα οι κτηνοτρόφοι πρέπει να πληρώνουν για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων και το κτηνίατρο εκτροφής.

Ταυτόχρονα πληρώνουν γιατρούς, φάρμακα, εξετάσεις και θεραπείες ενώ πολλοί αγρότες κυρίως νέοι είναι ανασφάλιστοι, δε μπορούν να πληρώσουν δάνεια, να σπουδάσουν παιδιά κλπ. Κάθε χρόνο περίπου 20.000 αγρότες πετιούνται από το αγροτικό επάγγελμα. Με τη νέα αναδιάρθρωση της ΚΑΠ για το 2014-2020 θα περικοπούν και άλλο ενισχύσεις και επιδοτήσεις.

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

και συμφωνούμε με το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων

Γιατί η κυβέρνηση τους εξοντώνει, τους διώχνει από τα χωράφια τους, τους μετατρέπει σταδιακά σε φτηνούς εργάτες στα ίδια τους τα χωράφια.

Για αυτό η μάχη για την επιβίωση της αγροτιάς, αφορά άμεσα όλους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Όταν οι αγρότες δεν παράγουν, τότε οι εργάτες και οι συνταξιούχοι δεν έχουν να φάνε φθηνά και υγιεινά προϊόντα. Όταν οι αγρότες δεν έχουν εισόδημα, τότε τα μικρά μαγαζιά κλείνουν. Όταν δεν παράγουν οι αγρότες ή καταστρέφεται η παραγωγή τους, οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις συσκευασίας – μεταποίησης φρούτων και κιβωτοποιείων θα απολύονται.

Να γιατί ο αγώνας είναι κοινός και πρέπει να συνδυάζεται με την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής, που ενιαία τσακίζει τους εργάτες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες.

Δεν είστε μόνοι σας! Κλιμακώνουμε και εμείς με νέα κινητοποίηση για την ουσιαστική προστασία των ανέργων την Πέμπτη 13 Φλεβάρη 10:30 π.μ. στον ΟΑΕΔ.

Όλοι στους δρόμους του αγώνα (ΦΩΤΟ από τη σημερινή συγκέντρωση στην Κουλούρα)

Έχει διαβαστεί 792 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1498 επισκέπτες και 0 μέλη.