Δευτέρα, 18 Οκτ, 2021

  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας
  • Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»
  • Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
  • Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας
  • Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"
  • Πόσο "καλά" τα πάμε;
Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις βασικές Πρώτες Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) σε υπαλλήλους του Δήμου Νάουσας  1 Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία με κοινό παρονομαστή το όνομα «Μητσοτάκης»2 Αγιασμός για την έναρξη των Τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας3 Μήνυνα Γκυρίνη για την Απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας4 Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"5 Πόσο "καλά" τα πάμε;6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ψέματα με πολύ κοντά ποδάρια...

Τώρα που η κυβέρνηση υπέγραψε μια νέα κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, με 5ετή διάρκεια και ακόμα πιο επικίνδυνες προβλέψεις από την προηγούμενη, τώρα που τα προπαγανδιστικά «μηχανάκια» παίρνουν πάλι μπρος για τα «οφέλη» που έχει να περιμένει τάχα ο λαός από την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ τα οποία βάζουν τον λ... Περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΑΣΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΑΣΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΜΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ουσιαστικές παρατηρήσεις επί των ρυθμίσεων του νέου εργατικού νόμου που τελεί σε διαβούλευση, καθώς και προτάσεις για την εναρμόνιση της οικογενειακής και της εργασιακής ζωής της αυτό-απασχολούμενης μητέρας έκανε ο Τάσος Μπαρτζώκας, κατά τη συνάντηση του με την Υφυπουργό για τη Δημογραφική πολιτική και την Οικογένεια, κ. Συρεγγέλα.

Ειδικότερα, ο βουλευτής εστίασε σε επικείμενες ρυθμίσεις αδειών που σχετίζονται με την προστασία της οικογένειας, κάνοντας τις κάτωθι παρατηρήσεις:

Η άδεια εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα λόγω ασθένειας παιδιού (αρ.42) καθώς και η άδεια λόγω νοσηλείας (αρ.49) που προβλέπεται στο νομοσχέδιο δε νοείται να είναι χωρίς αποδοχές. Ο βουλευτής τόνισε στην Υφυπουργό ότι δεν πρέπει να τίθεται δίλημμα στην εργαζόμενη μητέρα μεταξύ οικογένειας και εργασίας, διότι το δίλημμα αυτό αντίκειται στο ίδιο το πνεύμα του νομοσχεδίου. Ακριβώς γι΄αυτό το λόγο ζήτησε αναδιατύπωση της διάταξης και πρόβλεψη για απουσία επί τέτοιων ζητημάτων με αποδοχές.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Τάσος Μπαρτζώκας επεσήμανε ότι η άδεια φροντιστή (αρ.29), για τη φροντίδα προσώπου, διάρκειας έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών για κάθε ημερολογιακό έτος, εφόσον το πρόσωπο αυτό έχει ανάγκη σημαντικής φροντίδας ή υποστήριξης για σοβαρό ιατρικό λόγο, η οποία βεβαιώνεται με ιατρική γνωμάτευση, θα πρέπει να είναι σαφές ότι δίδεται με αποδοχές. Ο βουλευτής ανέφερε επίσης, ότι η πρόβλεψη για υποχρέωση κατοικίας του φροντιζόμενου στο ίδιο νοικοκυριό με τον φροντιστή, θα αποτρέψει πολλούς εργαζόμενους να κάνουν χρήση της ρύθμισης, ιδιαίτερα όταν η φροντίδα αναφέρεται σε ημι-αυτόνομους συγγενείς (πχ γονείς μεγάλης ηλικίας), εξ αυτού ζήτησε να αλλάξει.

Ο Τάσος Μπαρτζώκας εφίστησε την προσοχή και στο ζήτημα της υπερίσχυσης των ευνοϊκών διατάξεων για την οικογένεια, στην περίπτωση που συλλογικές συμβάσεις εργασίας που δεσμεύουν τον εργαζόμενο, προβλέπουν διαφορετικά.

Τέλος, ο βουλευτής ζήτησε επανεξέταση της διάταξης που προβλέπει τη δυνατότητα επιλογής μειωμένου ωραρίου, με ανάλογες μειωμένες αποδοχές σε εργαζόμενους γονείς παιδιών ΑμΕΑ, τονίζοντας ότι στόχος είναι η προστασία της εργασίας τους και του εισοδήματος τους.

Περαιτέρω, ο Τάσος Μπαρτζώκας «έβαλε στο κάδρο» και τις αυτοαπασχολούμενες μητέρες, οι οποίες αποτελούν ένα πολύ μεγάλο και δυναμικό ποσοστό του παραγωγικού εργατικού δυναμικού της χώρας.

 

Ζήτησε από την Υφυπουργό περισσότερη κρατική μέριμνα για αυτό το κομμάτι, εστιάζοντας σε χρονική και οικονομική αύξηση του επιδόματος μητρότητας. Συγκεκριμένα, πρότεινε την επέκταση του επιδόματος από 4 μήνες σε 9, ώστε να υπάρχει ισότητα μεταξύ όλων των κλάδων εργαζομένων, με ταυτόχρονο διπλασιασμό του ποσού (από 150 ευρώ σε 300), στο πλαίσιο μιας ουσιαστικής δημογραφικής πολιτικής.

Πρότεινε επίσης, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη κατά 75% από 50% που ισχύει σήμερα, για έναν χρόνο.

Τέλος, ζήτησε τη συνεργασία ΟΑΕΔ και Υπουργείου Εργασίας, για τη δημιουργία ενός εργασιακού προγράμματος, το οποίο θα επιδοτεί την εργασία δυναμικού σε θέσεις αναπλήρωσης των αυτοπασχολούμενων μητέρων, για το πρώτο διάστημα ανατροφής του τέκνου.

 


Έχει διαβαστεί 427 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΔ 1 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 488 επισκέπτες και 0 μέλη.