Τρίτη, 25 Ιούν, 2019

 • Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
 • Στο Κέντρο Υγείας και στο EΦΚΑ(πρ. ΙΚΑ) Βέροιας η Φρόσω Καρασαρλίδου
 • Συχνές εμφανίσεις στην Αλεξάνδρεια από τον Υπ. Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιο Καλπάκη
 • O Τάσος Μπαρτζώκας σε ΟΑΕΔ και ΟΑΕΕ Βέροιας, Επίσκεψη σε Α.Σ. ΕΡΜΗΣ και βιομηχανία “Alexander” Περιοδεία σε Αγ. Γεώργιο, Τρίλοφο και Φυτειά
 • Κλιμάκιο του γραφείου Αγροτικού του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) στην Ημαθία
 • Περιοδεία του ΚΚΕ στην Αλεξάνδρεια
Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ1 Στο Κέντρο Υγείας και στο EΦΚΑ(πρ. ΙΚΑ) Βέροιας η Φρόσω Καρασαρλίδου2 Συχνές εμφανίσεις στην Αλεξάνδρεια από τον Υπ. Βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιο Καλπάκη3 O Τάσος Μπαρτζώκας σε ΟΑΕΔ και ΟΑΕΕ Βέροιας, Επίσκεψη σε Α.Σ. ΕΡΜΗΣ και βιομηχανία “Alexander” Περιοδεία σε Αγ. Γεώργιο, Τρίλοφο και Φυτειά4 Κλιμάκιο του γραφείου Αγροτικού του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) στην Ημαθία5 Περιοδεία του ΚΚΕ στην Αλεξάνδρεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ Γ. ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ Γ. ΓΙΟΒΑΝΟΠΟΥΛΟΥ υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ

Στο πλαίσιο της ισότιμης προβολής της προεκλογικής δραστηριότητας και των θέσεων των πολιτικών κομμάτων παρουσιάζουμε αποκλειστική συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ Κώστα Γιοβανόπουλου .

Πώς αισθάνεσαι εκτός Βουλής την περίοδο αυτή;

Η βουλευτική θητεία ήταν ένα επίπονο «μεταπτυχιακό». Συνάντησα την καρδιά του τέρατος που λέγεται δημόσια διοίκηση και πάλεψα με τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Η συνειδητοποίηση πως η εύκολη κριτική δεν ωφελεί, είναι πια ένα κτήμα ζωής. Αφετέρου, η εκπροσώπηση χιλιάδων συμπολιτών μου, ήταν ένα καθήκον ανάπηρο. Διότι, καλά με όσους έφτασαν με αιτήματα ή παράπονα μέχρις εμένα. Όμως ο σφυγμός του σιωπηλού πλήθους θα πρέπει να είναι το επίκεντρο, η βουβή ανάγκη. Εκεί κρύβεται η αληθινή Αξιοπρέπεια. Αν θα έχω κάποια επόμενη αποστολή ενός δημοσίου αξιώματος, θα την επιτελέσω με την εμπειρία του Οδυσσέα, το ταξίδι με έκανε σοφότερο σε επίγνωση.

 

Χάσατε ή κερδίσατε τελικά από την «βουλευτική περιπέτεια»;

Το μέγα κέρδος ήταν ο Πόνος. Νιώθεις παντοδύναμος και ταυτόχρονα εντελώς ανίκανος. Να βλέπεις τη λύση στα δράματα, αλλά χρειάζεται πίστη, επιμονή και χρόνος για να αλλάξεις τη σκιά του βουνού. Σε χαλυβδώνει μια τέτοια εμπειρία. Ευγνωμονώ κάθε συγκυρία που μου χάρισε μια τέτοια ευκαιρία, ελπίζω μάλιστα να έγινα λίγο καλύτερος άνθρωπος.

 

Γιατί αυτή η μετακίνηση –τελικά- από τους ΑΝΕΛ στη Ν.Δ;

Μα δεν ήταν μία πολιτική μετακίνηση. Ήταν η πιστή συνέχεια στη φωνή της λογικής υπέρ των πολλών. Η αλήθεια δεν έχει σημαίες όπως ο φανατισμός δεν έχει αυγή. Όχι, δεν χρειαζόταν η χώρα εκλογές τον Ιανουάριο του 2015, τόσο απλή ήταν η απάντηση, και φωναχτά την είπα.

 

Μετανιώσατε μιας και εάν ήσασταν στους ΑΝΕΛ θα είχατε πιθανά δημόσιο αξίωμα στον κρατικό μηχανισμό;

Είναι όντως αφράτες οι καρέκλες της εξουσίας, αλλά πιο μαλακό πρέπει να είναι το προσκέφαλό σου όταν το βράδυ γέρνεις να αναπαυτείς. Εκεί, ο έλεγχος από την προσωπική σου συνείδηση, είναι αμείλικτος. Εκεί μετράς τα όρια σου. Τότε, εγκαίρως συνειδητοποίησα, και όχι μόνον εγώ, ότι ο τόπος ήταν άγονος, ψεύτικος και χωρίς έμπνευση.

 

Παραμένετε αντιμνημονιακός ή γίνατε μνημονιακός;

Σε ανύπαρκτα διλήμματα πώς να απαντήσω! Τα μνημόνια τελικά, είναι η λογαριασμός της ανέμελης ζωής μας. Μπορούν κάποιοι να συνεχίσουν να τα καταριούνται, δικαίωμά τους, αλλά δίχως μόχθο, απλά θα συνεχίζεται η κατρακύλα. Τα μνημόνια εξαφανίζονται μόλις αλλάξουμε. Μόλις γίνουμε δυνατοί, με φίλους, αυτάρκεις. Μέχρι τότε η υποθηκευμένη μας χώρα έχει ανηφόρα, αλλά η πυξίδα έχει μόνο ένα προορισμό, την Ευρώπη.

 6.     Τι διαφορετικό προσκομίζει η Ν.Δ του Γενάρη του 2015 από τον Σεπτέμβρη του 2015; Γιατί να την ψηφίσει καινούργιος κόσμος;

Η μεγάλη διαφορά πιστεύω πως είναι η Προσκλητικότητα για μια Εθνική Ομάδα προσφοράς. Τα δόγματα αμβλύνθηκαν, η σοφία του Όλοι Μαζί φαίνεται να υλοποιείται, η ειλικρίνεια και η αυτοκριτική σε όποιο μέγεθος κι αν φτάσει είναι ένα γενναίο πρώτο βήμα. Αν σε όλα αυτά σωρεύσεις και την εμπειρία, τότε η πρόταση της ΝΔ έχει και παρόν και μέλλον. Το στοίχημα θα κριθεί στην Παιδεία και την Αξιοκρατία, και πλέον γίνεται αντιληπτό πως το τιμόνι της χώρας ανήκει σε όποιον το θέλει αλλά κυρίως σε εκείνον που ΜΠΟΡΕΙ να πάρει τις σωστές αποφάσεις. 

 

Πώς εκτιμάτε επιγραμματικά τη διακυβέρνηση της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Ήταν μια συλλογική συντριβή. Η ήττα των εύκολων συνθημάτων, ο λαϊκισμός που λίγο έλειψε να οδηγήσει τη χώρα στην οχλοκρατία. Η νάρκη της επιπολαιότητας που ευτυχώς απετράπη η έκρηξη της στο παρά πέντε.

 

Θα έχουμε μετεκλογικά κυβερνήσεις συνεργασίας; Ποια η δική σας προτίμηση;

Οπωσδήποτε ναι. Μεσσίες δεν υπάρχουν. Οι ξένοι κάνουν τη δουλειά τους, το ζητούμενο όμως είναι εμείς τι κάνουμε. Κι εμείς ας πάψουμε να σκιαμαχούμε όταν το δημόσιο χρέος τρέχει με 700 € το δευτερόλεπτο, όταν η αγορά μετρά μόνο μνήματα, όταν οι νέοι επιστήμονές μας μεταναστεύουν κατά χιλιάδες. Τα εργαλεία είναι η Αριστεία, η Καινοτομία, και οι αληθινές ευκαιρίες για τα παιδιά μας. Νοικοκυριό και αισιοδοξία, χωρίς αυταπάτες.   

(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη "ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ")

Έχει διαβαστεί 601 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Σποτ του ΚΚΕ για τις εκλογές

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΒΔ 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 25 Ιουνίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 20 ως 32 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 26 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 30 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 139 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά