Τετάρτη, 26 Ιούν, 2019

 • ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
 • Καλοκαιρινές βουτιές στην Τεχνολογία και τη Μουσική. Δημιουργικές δράσεις για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
 • Η Διακήρυξη του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών
 • Ο Νάσος Ηλιόπουλος στη Βέροια.
 • Σαρώνει στην Ημαθία ο Τάσος Μπαρτζώκας
 • Γ. Ουρσουζίδης: ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ1 Καλοκαιρινές βουτιές στην Τεχνολογία και τη Μουσική. Δημιουργικές δράσεις για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας2 Η Διακήρυξη του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών3 Ο Νάσος Ηλιόπουλος στη Βέροια.4 Σαρώνει στην Ημαθία ο Τάσος Μπαρτζώκας5 Γ. Ουρσουζίδης: ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνέντευξη του Αθανάσιου Αποστολόπουλου υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με την “Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία”

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Συνέντευξη του Αθανάσιου Αποστολόπουλου υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με την “Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία”

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής- ολόπλευρης κάλυψης της προεκλογικής δραστηριότητας παρουσιάζουμε αποκλειστική συνέντευξη του Α. Αποστολόπουλου υποψήψιου περιφερειακού συμβούλου.

Γιατί «κατεβαίνεις» από το Δήμο στην Περιφέρεια;
Οι περιφερειακές εκλογές έχουν διαφορετικό πολιτικό χρώμα από τις Δημοτικές. Κατεβαίνω στις περιφερειακές εκλογές με αποκλειστικό κριτήριο την καταδίκη όσων είναι συνυπεύθυνοι για το μαύρο που πρόσθεσαν στη ζωή μας τα τελευταία δέκα χρόνια. Πιστεύω ότι το μήνυμα αντίθεσης στο ζήτημα αυτό δε γίνεται ισχυρό με την αποχή μας από τα πολιτικά δρώμενα, η οποία είναι ερμηνεύσιμη ποικιλοτρόπως. Επίσης πιστεύω ότι σ’αυτή τη φάση της ζωής μας η ισχυροποίηση της Ανυπ[τακτης  Αριστεράς είναι το πιο ασφαλές κριτήριο που από τη μια μεριά θα δώσει σαφέστατο μήνυμα καταδίκης των πολιτικών λιτότητας , ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει το δρόμο για τις μεγάλες ανατροπές στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.
Γιατί με το ψηφοδέλτιο της Δέσποινας Χαραλαμπίδου;
Επιλέγω τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου γιατί αποτελεί τη μοναδική και αποκλειστική εγγύηση για την αλλαγή πορείας στην Περιφέρεια και την εφαρμογή πολιτικών με ανθρώπινο πρόσωπο. Την επιλέγω γιατί η κοινωνία όχι μόνο δεν είναι όρθια, αλλά και πλήρως εξαντλημένη. Η κοινωνία μας συνεχίζει να μετράει τις πληγές της και να υφίσταται την αφόρητη πίεση τριών μνημονίων. Είναι δεδομένο, ότι παρά τη λήξη του προγράμματος δανεισμού, εξακολουθούν να ισχύουν οι εκατοντάδες νόμοι και οι χιλιάδες καταστροφικές διατάξεις. Η δε προεκλογική παραχολογία  δεν αλλάζει την κατάσταση. Το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος αυξήθηκαν, η ανάπτυξη είναι αναιμική, ενώ η ανεργία, οι ανισότητες, οι κατασχέσεις και η φτώχεια είναι πρωταθλητές  σ’ όλη την επικράτεια. Η μαζική μετανάστευση των νέων συνεχίζεται, ενώ η εργασία ασκείται σε συνθήκες γαλέρας. Τα πρωτογενή πλεονάσματα και η υπερφορλόγηση είναι θηλιά στο λαιμό του λαού, ενώ η συνεχιζόμενη επιτροπεία ακυρώνει οποιαδήποτε ρητορική για δημοκρατία και κυριαρχία.
Να λοιπόν γιατί επιλέγω Δέσποινα Χαραλαμπίδου. Ακριβώς γιατί πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα για την ανατροπή και τη ριζοσπαστική αλλαγή. Ακριβώς γιατί ο κόσμος της αριστεράς που τσαλακώθηκε από τη συντηρητική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρέπει να τα βάλει κάτω, ούτε να δώσει άλλοθι σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές με την ανοχή του. Η ελπίδα για μια νέα ανάταση και επαναθεμελείωση του κινήματος μιας πραγματικής ριζοσπαστικής αριστεράς δεν πρέπει να σβήσει. Η σπίθα της ανατροπής πρέπει να κρατηθεί ζωντανή.
Ποιο το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών;
Το διακύβευμα και ο χαρακτήρας των περιφερειακών εκλογών είναι διττός, διότι έχουν και τοπική αλλά και εθνική διάσταση. Το ίδιο ισχύει και για το μήνυμα που πρέπει να στείλουν. Οι πολίτες επ’ ουδενί δεν πρέπει να παγιδευτούν στα πλασματικά διλλήματα της πόλωσης, ούτε στη λογική του μικρότερου κακού και θα πρέπει να κάνουν ελεύθερα μία διαφορετική πραγματικά ριζοσπαστική επιλογή. Δεν πρέπει να αγνοηθούν οι μάχες του σήμερα που δίνουμε όλοι εμείς που απαρτίζουμε την «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» γιατί έχουμε κατά νου μας καθημερινά στην ατζέντα μας το πώς θα αποκρουστούν οι αντεργατικές πολιτικές, καθώς επίσης και το τι γίνεται σε βάρος των εργαζομένων και του λαού και το πώς θα συμβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο στην ικανοποίηση των διεκδικήσεων των λαϊκών στρωμάτων. Τέλος γιατί ενσωματώνουμε στην πρακτική μας ότι πιο νέο και ριζοσπαστικό γεννιέται στην Περιφέρεια.
Ποιες είναι οι βασικές προγραμματικές θέσεις γενικά και εδικά για την Ημαθία του συνδυασμού;
Θα έλεγα ότι το γενικότερο στίγμα μας θα μπορούσε να συμπυκνωθεί σε εννιά λέξεις:  «Ανυπότακτοι στα μνημόνια και στους δανειστές της χώρας μας». Οι βασικές προτεραιότητες της παράταξής μας τόσο γενικά όσο και ειδικότερα στην Ημαθία δεν μπορεί παρά να προσδιορίζονται από τις ανάγκες των πολιτών, οι οποίες σχετίζονται με την ανεργία, την αποβιομηχάνιση, την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και τη μη εκποίηση της δημόσιας γης και δημόσιας περιουσίας. Τα κεντρικά αυτά θέματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα στο πλαίσιο των ασκούμενων μνημοναικών πολιτικών. Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αν δε θέλει να συνθλιβεί στη μέγγενη των μνημονίων, αλλά να παίξει το ρόλο της ως θεσμός υπεράσπισης των κοινωνικών στρωμάτων που πλήττονται από την οικονομική κρίση πρωτίστως θα πρέπει να επιλέξει το δρόμο της αντιπαράθεσης με τις μνημονιακές πολιτικές, να στηρίξει ενεργά τα κοινωνικά κινήματα και τις διεκδικήσεις τους, να αναδείξει και να προωθήσει σε κεντρικό επίπεδο τα αιτήματά τους. Τέλος να μετατραπεί σε «μεγάφωνο» των πολύμορφων αναγκών του λαού της περιφέρειας που πλήττονται από την καπιταλιστική κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές , να ενισχύσει τις κινηματικές δράσεις ξεπερνώντας τα στενά περιθώρια των προκαθορισμένων αρμοδιοτήτων της, προκειμένου να συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση αυτών των τεράστιων κοινωνικών αναγκών.

(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ")

Έχει διαβαστεί 139 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Σποτ του ΚΚΕ για τις εκλογές

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 28 °C
Άνεμος ΒΒΔ 3-4 μποφόρ

Τετάρτη, 26 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 29 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 27 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 20 ως 32 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 155 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά