Του Αλέκου Χατζηκώστα *Με αυτό τον τίτλο πρόσφατα- και πριν τις φοιτητικές εκλογές- 96 φοιτητικοί σύλλογοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ουσιαστική απελευθέρωση της δυνατότητας δημιουργίας ιδιωτικών ΑΕΙ.Από την αρχή να τονίσουμε τα εξής: Αυτό που είναι πραγματ... Περισσότερα
Συνέντευξη Τύπου στη Βέροια Δευτέρα 10.4.2023, 12.30 από τους Πράσινους και τη συμμαχία «Πράσινο και Μωβ»
από Η Άλλη Άποψη
Συνέντευξη Τύπου στηΒέροιαθα δώσουν οι Πράσινοι και η συμμαχία «Πράσινο και Μωβ» τηΔευτέρα 10.4.2023,στις12.30,στοArtCafé “εκτός χάρτη”,Βενιζέλου 43.
·Γιάννης Αγγέλογλου, βιολόγος, βιοχημικός, πρώην δημοτικός σύμβουλος,
·Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, καθηγητής ΑΠΘ,
·Αγγελική Γιαννάκη,εκπαιδευτικός, ξεναγός.
Το «Πράσινο και Μωβ» είναι μια ευρεία συμμαχία 7 κομμάτων για:
·σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις,
·αλληλεγγύη και σεβασμό σε ανθρώπους, φύση και ζώα,
·δίκαιη, βιώσιμη αλληλέγγυα οικονομία για όλους και όλες,
·στήριξη της Δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου, των δικαιωμάτων,
·μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών και δικαιοσύνης.
Στη συμμαχία «Πράσινο & Μωβ» συμμετέχουν στελέχη από τους Οικολόγους Πράσινους, τους Πράσινους, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, τους Πράσινους-Αλληλεγγύη, το Βολτ Ελλάδας, το Κόμμα για τα Ζώα και το οικοφεμινιστικό Quίνημα «Κύκλος». Είναι κόμματα και πανευρωπαϊκά ρεύματα, που στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχουν και συντονίζονται στη δυναμική Ομάδα των Πράσινων/EFA, η οποία διαθέτει 72ευρωβουλευτές. Στην Ελλάδα συντονίζονται σε ένα Δίκτυο 32 Πράσινων Αυτοδιοικητικών. Και τώρα διεκδικούν τη δυναμική παρουσία τους στην ελληνική Βουλή.