Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
από Η Άλλη Άποψη
Συνεχίζουν την περιφρούρηση του εργοστασίου οι εργαζόμενοι του βαφείου - πλεκτηρίου ΦΙΕΡΑΤΕΞ στο Κιλκίς, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τις 5 Ιούνη και την Παρασκευή ενημερώθηκαν για την πρόθεση της εργοδοσίας να παρατείνει το καθεστώς διαθεσιμότητας (έληγε 4 Ιούλη) μέχρι 4 Σεπτέμβρη.
Οι εργαζόμενοι συντονίζουν τη δράση τους μαζί με τους απολυμένους της Νηματουργίας «Βαρβαρέσος» στη Νάουσα και συναδέλφους τους από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου, που δέχονται την επίθεση της εργοδοσίας.
Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουν κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη 26 Ιούνη στις 10 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, προκειμένου αγωνιστικά να διεκδικήσουν: Διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Να πληρωθεί το υπόλοιπο του μισθού και του ενσήμου από τη ΔΥΠΑ. Διασφάλιση των δεδουλευμένων και αποζημιώσεων για τους απολυμένους. Εκτακτη οικονομική ενίσχυση από τη ΔΥΠΑ. Μέτρα προστασίας των οικογενειών τους ώστε να μην κοπεί σε κανένα σπίτι νερό και ρεύμα ή να κινδυνεύσει με πλειστηριασμό.