Παρασκευή, 10 Ιούλ, 2020

  • Η απόφαση για την Αγία Σοφιά είναι στοιχείο κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας η οποία υποθάλπτεται από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ
  • Πρόσθετα μέτρα για τις αφίξεις τουριστών, αλλά η ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων είναι «ατομική»...
  • ΓΣΕΒΕΕ: Αχρείαστος ο νόμος για τις διαδηλώσεις
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερώτηση για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο
  • Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας: Για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Χώρου Αγίου Παταπίου και της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας
  • ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Η απόφαση για την Αγία Σοφιά είναι στοιχείο κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας η οποία υποθάλπτεται από ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ1 Πρόσθετα μέτρα για τις αφίξεις τουριστών, αλλά η ευθύνη για την αύξηση των κρουσμάτων είναι «ατομική»...2 ΓΣΕΒΕΕ: Αχρείαστος ο νόμος για τις διαδηλώσεις3 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ερώτηση για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο4 Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας: Για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Χώρου Αγίου Παταπίου και της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας5 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Λάστιχο" το άρθρο 11 του Συντάγματος

Δεν περνά απαρατήρητη η επισήμανση του Μητσοτάκη χτες στη Βουλή ότι με τον νόμο για τις διαδηλώσεις, η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να φέρνει «με πολύ μεγάλη καθυστέρηση τον εφαρμοστικό νόμο του άρθρου 11, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει». Το συγκεκριμένο άρθρο ορίζει ότι «οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν ... Περισσότερα

ΣΥΡΙΖΑ:Οι περιπέτειες των εργαζομένων της ΕΒΖ δεν έχουν τελειωμό

από Η Άλλη Άποψη

Η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και των τευτλοπαραγωγών για τη διάσωση και τη συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της επιχείρησης.

Οι σημερινές εξελίξεις με την προσπάθεια σφράγισης και δέσμευσης όλης σχεδόν της διαθέσιμης ποσότητας ζάχαρης που βρίσκεται στα σιλό του εργοστασίου προκειμένου να δανειοδοτήσει η Τράπεζα Πειραιώς την επιχείρηση για την πληρωμή μέρους των οφειλών της προς τους τευτλοπαραγωγούς προδιαγράφει το τέλος μιας στρατηγικού χαρακτήρα επιχείρησης της χώρας μας, απαραίτητης για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Το έγκλημα δεν πρέπει να συντελεστεί. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο Σαμαροβενιζελισμός δεν πρέπει μαζί με την κατάρρευσή του να συμπαρασύρει και ό,τι έχει απομείνει στη χώρα.

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

Δήλωση της Λίτσας Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, υποψήφιας βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ:

 «Σε αναβρασμό για ακόμα μία φορά οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ»

 Σε δέσμευση ολόκληρης της ποσότητας ζάχαρης που βρίσκεται στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στο Πλατύ Ημαθίας προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου να χορηγήσει δάνειο στη βιομηχανία. Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, η Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, υποψήφια βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε τα εξής:

 «Οι περιπέτειες των εργαζομένων της ΕΒΖ δεν έχουν τελειωμό. Οι ίδιοι μας ενημέρωσαν για τις κινήσεις της Τράπεζας Πειραιώς, εκφράζοντας εντόνως την ανησυχία τους για το πότε και αν θα πληρωθούν.

 Μάλιστα, οι εργαζόμενοι για το μήνα αυτό πληρώθηκαν με καθυστέρηση μόλις την Παρασκευή που μας πέρασε, ενώ από την πλευρά της διοίκησης υπάρχει δέσμευση για τη μισθοδοσία μέχρι το τέλος του μήνα. Είναι εμφανές ότι η διοίκηση από τη μία προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και από την άλλη να τους στρέψει κατά των τευτλοκαλλιεργητών, εφαρμόζοντας το «διαίρει και βασίλευε». Πρόκειται για κοροϊδία, καθώς, η διοίκηση ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά τα έχει ανάγκη για να αποπληρώσει τους παραγωγούς την ώρα που δεν έχει ακόμα ανακοινώσει το τιμολόγιο για τη νέα καλλιεργητική περίοδο και άρα είναι αμφίβολο το αν θα προχωρήσουν σε νέα σπορά.

 Να υπενθυμίσουμε και ότι οι τευτλοπαραγωγοί παραμένουν απλήρωτοι για την καμπάνια του 2014, ενώ από την Παρασκευή ξεκίνησαν τη διαδικασία εξαγωγής των τεύτλων που είχαν μείνει στα χωράφια τους, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, περιμένοντας τις τελικές αποφάσεις και την πρόσκληση της βιομηχανίας.

 Όπως δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, εντός της εβδομάδας θα καταβληθεί από την εταιρία το 60% των οφειλομένων -δηλαδή 11 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 18 εκατ. ευρώ- προς τους τευτλοπαραγωγούς που παρέδωσαν πρώτη ύλη στη βιομηχανία κατά τη φετινή καμπάνια. Φυσικά, όσον αφορά το υπόλοιπο 40% (7 εκατ. ευρώ) ο κ. Χαραλάμπους ανέφερε ότι θα δοθούν εν καιρώ, χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα, χωρίς καμία δέσμευση.

Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι παραγωγοί πρέπει να εξοφληθούν άμεσα! Είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους, όσο και για τη συνέχιση της βιομηχανίας και της τευτλοκαλλιέργειας. Επίσης, θα πρέπει άμεσα να ανακοινωθεί το τιμολόγιο για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, το οποίο ήδη έχει καθυστερήσει (θα έπρεπε να έχει γίνει γνωστό από το φθινόπωρο).

 Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συστηματικά απαξιώσει με ποικίλους τρόπους τα τελευταία χρόνια την παραγωγή και τη βιομηχανία ζάχαρης, οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο εργαζόμενους, παραγωγούς και τοπικές κοινωνίες. Κορυφαία πράξη σε αυτή τη διαδικασία ήταν και το ξεπούλημα της Αγροτικής στην Τράπεζα Πειραιώς, βλέποντας σήμερα τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής απόφασης.

 Οι εργαζόμενοι έχουν σταματήσει αυτή την στιγμή το σφράγισμα της ζάχαρης από την Πειραιώς καλώντας τη διοίκηση να δώσει εξηγήσεις. Πρόκειται για 49.000 τόνους από ελληνικά τεύτλα, τα οποία αν δεσμευτούν η βιομηχανία δε θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία της. Όπως έχουν επισημάνει και στο παρελθόν, η διοίκηση με τις ευλογίες της κυβέρνησης, μεθοδεύει σταδιακά ένα οριστικό «λουκέτο» της ΕΒΖ.

 Η ΕΒΖ θα πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία της υπό δημόσιο έλεγχο, στα πλαίσια ενός ευρύτερου σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με έμφαση στον αγροδιατροφικό τομέα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για την επαναλειτουργία των εργοστασίων και την εγχώρια ανάπτυξη της τευτλοκαλλιέργειας που θα επιφέρει θετικά αποτελέσματα και κατά τόπους όπου θα καλλιεργηθεί αλλά και στην εθνική οικονομία.

 Προειδοποιούμε πως όποιος κάνει βεβιασμένες κινήσεις και μας φέρει μπροστά σε δυσάρεστα τετελεσμένα για τη βιομηχανία, 10 ημέρες πριν τις εκλογές, θα πρέπει να αναλάβει και τις όποιες ευθύνες. Ο παραγωγικός κόσμος της χώρας γνωρίζει πλέον πολύ καλά ποιοι τον έχουν κάνει επαίτη και θα δώσει την απάντησή του στις 25 του Γενάρη!»

Έχει διαβαστεί 151 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 10 Ιουλίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 30 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-3 μποφόρ

Σάββατο, 11 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 32 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 624 επισκέπτες και 1 μέλος.