Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ δίνουν «τρόπο» στην οργή!

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ δίνουν «τρόπο» στην οργή!
Τα Μαθητικά Φεστιβάλ συνεχίζουν το ταξίδι τους και αυτό το Σαββατοκύριακο με τις εκδηλώσεις τους σε όλη τη χώρα. Δεκάδες έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα με πολύ μεγάλη επιτυχία! Οι πλατείες και τα πάρκα γεμίζουν μαθητές που δίνουν τον δικό τους παλμό και ζωντάνια, δημιουργούν, συζητούν, τραγουδούν! Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ δίνουν απάντηση σε ό,τι νιώθουν, σκέφτονται και έχουν ανάγκη οι μαθητές μετά από μήνες εγκλεισμού.

Ξεχωριστό συστατικό της επιτυχίας τους είναι ότι δίνουν χώρο έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, αποτελούν πραγματική «ανάσα» για χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα.

Μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες και μορφές οι μαθητές εκφράζουν τον προβληματισμό τους για όσα έχουν ζήσει καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και για μεγάλα κοινωνικά ζητήματα που τους απασχολούν, όπως η εξάπλωση των ναρκωτικών, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η βία κατά των γυναικών. Ενώ δεν θα μπορούσε να μη σημαδέψει τα Μαθητικά Φεστιβάλ η νέα δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, με τους μαθητές να στέλνουν μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της.

Δεν θα μπορούσαν επίσης από τα Μαθητικά Φεστιβάλ να λείπουν τα «όνειρα» και οι «ανάγκες» των μαθητών για ένα διαφορετικό σχολείο, για πρόσβαση στον Αθλητισμό και τις Τέχνες.

Η έκθεση που έχει επιμεληθεί η Μαθητική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ με θέμα «Το δίκιο των μαθητών νίκησε... και ο αγώνας συνεχίζεται!» κοσμεί όλα τα Μαθητικά Φεστιβάλ και αποδεικνύει πως είναι μέσα στον προβληματισμό των μαθητών η πείρα και τα συμπεράσματα που έχουν κατακτηθεί από τους φετινούς μεγάλους μαθητικούς αγώνες. Η φετινή χρονιά τούς έχει «διδάξει» πολλά, γιατί ακολούθησαν χιλιάδες μαθητές τον όμορφο δρόμο του συλλογικού και οργανωμένου αγώνα και απέδειξαν στην πράξη πως είναι «ανάσα ο αγώνας για να νικήσει η ζωή!».

Σήμερα Βέροια, Σάββατο 5/6, στα Πευκάκια.

Έχει διαβαστεί 652 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 524 επισκέπτες και 0 μέλη.