Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Τάσος Μπαρτζώκας: Να λειτουργήσει ο ηλεκτροφωτισμός έξω από το Χιονοδρομικό Σελίου

από Η Άλλη Άποψη
Τάσος Μπαρτζώκας: Να λειτουργήσει ο ηλεκτροφωτισμός έξω από το Χιονοδρομικό Σελίου

Με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Αυγενάκη θέτει το ζήτημα της παντελούς έλλειψης ηλεκτροφωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο του Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, καλώντας τον να ανταποκριθεί στο αίτημα του, αλλά και αίτημα της τοπικής κοινωνίας για επαναλειτουργία του, κατά τους θερινούς μήνες.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου, θεωρείται το «στολίδι» της Ημαθίας και το μοναδικό Χιονοδρομικό, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Σελίου. Η ευκολία στην προσβασιμότητα του αλλά και η τρέχουσα συγκυρία, που επιβάλλει αποστασιοποίηση και άθληση σε εξωτερικούς χώρους, το καθιστά πόλο έλξης τόσο για τους δημότες της τοπικής κοινότητας, όσο και για δημότες των ευρύτερων περιοχών (Βέροια, Νάουσα).

Ο περιβάλλοντας χώρος του, ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης (36 στρέμματα), προσφέρεται  για αναψυχή, για σύντομες περιπατητικές διαδρομές αλλά και για ατομική άθληση. Ειδικά για τους θερινούς μήνες, ο χώρος του Χιονοδρομικού, παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω και των ευνοϊκών θερμοκρασιών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Τάσος Μπαρτζώκας, ενώ το Χιονοδρομικό διαθέτει υποδομή ηλεκτροφωτισμού, από το 2011 δε λειτουργεί, με συνέπεια την απαξίωση της και τη μη διευκόλυνση των δημοτών να κάνουν χρήση του χώρου.

Ως εκ τούτου, ο Βουλευτής ζητάει την επαναλειτουργία του ηλεκτροφωτισμού κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, στο διάστημα από τις 21:00 έως τις 24:00. Το αίτημα αυτό εκφράζει συνολικά και την τοπική κοινωνία.

 

Το κείμενο της επιστολής:

                                                                                   Βέροια, 23 Ιουνίου 2021

 

 Αξιότιμε κ. Υπουργέ

 

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω το ζήτημα της παντελούς έλλειψης ηλεκτροφωτισμού στον περιβάλλοντα χώρο του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου, το οποίο αποτελεί το στολίδι της Ημαθίας και το πρώτο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της Χώρας. Βρίσκεται εντός του  Σελίου, και η λεπτομέρεια αυτή κατοχυρώνει την ιδιαιτερότητα του χιονοδρομικού Σελίου, καθώς είναι το μοναδικό χιονοδρομικό το οποίο βρίσκεται εντός ορίων τοπικής κοινότητας.

Περνώντας στο ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινότητα, σας γνωστοποιώ ότι ο περιβάλλοντας χώρος του χιονοδρομικού και, συγκεκριμένα, η τεράστια έκταση πάρκινγκ που υπολογίζεται σε 36 στρέμματα, προσφέρεται τόσο για χώρος αναψυχής ή και αυτοσχέδιος χώρος άθλησης, καθώς λόγω του δεδομένου υψομέτρου, αρκετοί δημότες τον επιλέγουν για την προσωπική τους περιπατητική διαδρομή ή εναλλακτικούς τρόπους άσκησης κατά τους θερινούς μήνες λόγω δροσιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χώρο τον επισκέπτονται όχι μόνο οι δημότες του Σελίου, αλλά πολλοί κάτοικοι, τόσο της Βέροιας, όσο και της Νάουσας.

Ωστόσο, ενώ υφίσταται υποδομή ηλεκτροφωτισμού, από το 2011 δεν χρησιμοποιείται, με τοπικούς παράγοντες να υποστηρίζουν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο απαξιώνεται η πολυδάπανη υποδομή ηλεκτροφωτισμού που ήδη υφίσταται, αλλά και αποτρέπεται ο τοπικός πληθυσμός να κάνει χρήση του χώρου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με δεδομένο ότι το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην οποία προΐσταστε, σας καλώ να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για φωταγώγηση του χώρου κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, κατά τις ώρες 21:00 έως 24:00, προκειμένου να  μπορεί να αξιοποιηθεί από τους δημότες των περιοχών.

 

                                                                           


Έχει διαβαστεί 586 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 481 επισκέπτες και 0 μέλη.