Τρίτη, 27 Οκτ, 2020

 • Στέργιος Ζυγουλιάνος: «Καλεστήκαμε να κάνουμε πράξη με αξιοπρέπεια όλα όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση»
 • Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας
 • Ενημέρωση για την διενέργεια επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός του κτηρίου της Σχολής Αριστοτέλους
 • Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας
 • Μήνυμα του Κώστα Καλαϊτζίδη για την 28η Οκτωβρίου 1940
 • Επίσκεψη Δημάρχου Νάουσας σε Μονόσπιτα και Στενήμαχο
Στέργιος Ζυγουλιάνος: «Καλεστήκαμε να κάνουμε πράξη με αξιοπρέπεια όλα όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση»1 Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας2 Ενημέρωση για την διενέργεια επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός του κτηρίου της Σχολής Αριστοτέλους3 Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας4 Μήνυμα του Κώστα Καλαϊτζίδη για την 28η Οκτωβρίου 19405 Επίσκεψη Δημάρχου Νάουσας σε Μονόσπιτα και Στενήμαχο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γόρδιος δεσμός

Γόρδιος δεσμός

Το «αφήγημα» της «απομονωμένης Τουρκίας» ξαναζεσταίνει η κυβέρνηση, για να κρύψει από το λαό τα αδιέξοδα και τους κινδύνους από την πολιτική εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη στήριξη των ευρωατλαντικών «διευθετήσεων» που προωθούνται στην περιοχή. Κι ενώ όλα «φωνάζουν» για το αντίθετο, συνεχίζει προκλητικά να εμφαν... Περισσότερα

Θανάσης Δέλλας πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/Θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας : "Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού"

από Η Άλλη Άποψη
Θανάσης Δέλλας πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/Θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας : "Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού"

Φιλοξενούμενος της εκπομπής “ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ” του Ράδιο Αιχμή (την οποία παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης), που μεταδόθηκε 11/3, υπήρξε ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας Θανάσης Δέλλας.
«Όλο αυτό το διάστημα χωρίς τυμπανοκρουσίες ο Δήμος Βέροιας και μέσω των οργάνων του είχε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στην Σχολική Εκπαίδευση, όπου και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού» τόνισε ο κ. Δέλλας, αναφορικά με την “εισβολή” του Κορονοϊού στην χώρα μας και τον τρόπο αντιμετώπισης του στην Σχολική εκπαίδευση σε τοπικό επίπεδο, προσθέτοντας: «Χορηγήθηκαν ανάλογα απολυμαντικά προϊόντα χειρός για να ακολουθήσουν κανόνες υγιεινής. Έγινε επιμελής καθαρισμός των Σχολείων ο οποίος και θα συνεχισθεί, όπως βέβαια και ότι άλλο μέτρο κριθεί απαραίτητο και θα παρθεί στη σωστή κατεύθυνση για τα Σχολεία».
Ο Θανάσης Δέλλας επεσήμανε ακόμα πως «πέρα από οτιδήποτε κριθεί σκόπιμο και που θα κλείνει προληπτικά, ώστε να μη βρει πεδίο ανάπτυξης ο ιός, ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο θα πρέπει να αξιολογηθεί και για το οποίο θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο, είναι η πρόσληψη Ιατρικού Νοσηλευτικού προσωπικού και στο να υπάρξουν περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του ιού και να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά».
Ο ίδιος, δε, εκτίμησε ότι «τούτη την ώρα μία απολύμανση σ’ ενα κλειστό σχολείο δεν θα προσέφερε τίποτα, γιατί μπορεί να προκύψει ένα κρούσμα μαθητή μετά. Όμως και τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά θα ήθελα να επισημάνω ότι οι καθαρίστριες δουλεύουν και επιμελώς κάνουν το καθήκον τους και οι οποίες θα συνδράμουν στην καλύτερη απολύμανση».
Ο Θανάσης Δέλλας, ερωτώμενος για τα ζητήματα τα οποία έχει να αντιμετωπίσει στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και πως τα χειρίζεται, είχε να πει: «Η ενασχόληση μου με ζητήματα της πρωτοβάθμιας Σχολικής Εκπαίδευσης είναι δύσκολη, σύνθετη και απαιτεί πολύ χρόνο για την επίλυση τους. Εγώ ευχαριστώ τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη που μου ανέθεσε να είμαι σ’ αυτό το πόστο, από το οποίο έχουμε να ασχοληθούμε με ζητήματα καθημερινής λειτουργίας των απαραίτητων μέσων, για να κάνουν την δουλειά τους οι εκπαιδευτικοί (Σχολικοί Τροχονόμοι, καθαρίστριες, γραφική ύλη, συσκευές κλπ), σ’ ένα σύνολο 65 σχολείων! Και επειδή τα χρήματα που παίρνουν οι Σχολικές Επιτροπές για να εκπληρώσουν τον ρόλο τους είναι συγκεκριμένα, ελλείψεις ωστόσο δεν υπάρχουν στα σχολεία. Θα έλεγα, λοιπόν, πως σε γενικές γραμμές είμαστε σ’ ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Όλα είναι δει δη χρημάτων».
Ακόμα, ο Θανάσης Δέλλας μιλώντας για τις Σχολικές υποδομές στη Βέροια, επεσήμανε πως «έχουν γίνει σχολεία στη Βέροια, με τελευταίο παράδειγμα το εξαιρετικό σχολικό συγκρότημα στα “Γιοτζαλίκια”. Υπάρχει πρόνοια να γίνουν κι άλλα σχολεία, ενω συνάμα έχει ξεκινήσει και η ενεργειακή αναβάθμιση των Σχολείων. Επίσης, να τονίσω πως έχουμε ελάχιστες περιπτώσεις ενοικιαζόμενων αιθουσών, οπότε θα πω πως είμαστε σ΄ έναν ικανοποιητικό βαθμό στην περίπτωση των σχολικών συγκροτημάτων».
Ο ίδιος επιπλέον δεν έκρυψε και την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με τον ομόλογο του στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας κ. Χρήστο Τσιούντα. «Συνυπάρχουμε με τον κ. Τσιούντα, ο οποίος είναι Αυτοδιοικητικός, πεπειραμένος και έχει περγαμηνές. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία μεταξύ μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επιπρόσθετα, ο Θανάσης Δέλλας κάνοντας λόγο για γενικότερα πράγματα που συμβαίνουν στον Δήμο Βέροιας έστειλε και ένα μήνυμα «σε άσπονδους φίλους που μας κουνούν το δάκτυλο και προχωρούν σε έκνομες κινήσεις - ύβρεις, απειλές κλπ. Όμως εγώ δεν μασάω από τέτοιους φασιστοτσαμπουκάδες».
Τέλος, ο Θανάσης Δέλλας, ως πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Βέροιας, υπογράμμισε πως «θα συνεχίσουμε το έργο μας, το οποίο είναι δύσκολο. Γι’ αυτό και ζητώ τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους στην Εκπαιδευτική διαδικασία».

Έχει διαβαστεί 134 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΝΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 11 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 299 επισκέπτες και 1 μέλος.