Σάββατο, 28 Νοέ, 2020

  • ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανέξοδες υποσχέσεις και παιχνίδια επικοινωνίας από τον Πρωθυπουργό
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Οταν ο «προοδευτικός» Ζάεφ ξεπλένει τη φασιστική κατοχή
  • Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα μετά το πέρας της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΥφΜΑΘ
  • ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΗΛΙΟΣ»: Επιβεβαιώνουν τη σταθερή μείωση των νέων συντάξεων
ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανέξοδες υποσχέσεις και παιχνίδια επικοινωνίας από τον Πρωθυπουργό1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/112 Οταν ο «προοδευτικός» Ζάεφ ξεπλένει τη φασιστική κατοχή3 Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα μετά το πέρας της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΥφΜΑΘ4 ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ5 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΗΛΙΟΣ»: Επιβεβαιώνουν τη σταθερή μείωση των νέων συντάξεων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις

Με αφορμή την άσχημη πορεία της πανδημίας και σε επίπεδο Ημαθίας, ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις (να σταματήσει δηλαδή το "κρυφτούλι" ή η παραπληροφόρηση) από κάθε αρμόδιο για τα παρακάτω ζητήματα που τα θέτουμε εδώ και μήνες (Αφορά πρώτιστα ΕΟΔΥ, αλλά και Διοίκηση Νοσοκομείου, τοπικές αρχές- Πόσα τεστ έχουν γίνει μέχρι τώρα (όσοι βρέθ... Περισσότερα

ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: «Πάρτε μέτρα τώρα στους χώρους εργασίας και στα νοσοκομεία»

από Η Άλλη Άποψη
ΤΟΜΕΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: «Πάρτε μέτρα τώρα στους χώρους εργασίας και στα νοσοκομεία»

«Η Ημαθία και η Πέλλα δεν θα γίνουν "τάφοι" εν μέσω πανδημίας» τονίζουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Τομεακές Οργανώσεις Ημαθίας και Πέλλας του ΚΚΕ απαιτώντας τη λήψη μέτρων στους χώρους εργασίας και στα νοσοκομεία, όπου έχουν εντοπιστεί εκατοντάδες κρούσματα.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η πανδημία συνεχίζει να αποκαλύπτει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τις χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και μέσα προστασίας στα νοσοκομεία σε Ημαθία και Πέλλα. Φαίνεται καθημερινά η τρομακτική έλλειψη στις δομές της Πρωτοβάθμιας Υγείας, όπου αυτές υπάρχουν ακόμα.

Ταυτόχρονα η πανδημία φέρνει στο προσκήνιο για ποιον πραγματικά ισχύει η "ατομική ευθύνη" και για ποιον όχι.

Τα εκατοντάδες κρούσματα στα εργοστάσια του "Παυλίδη", του "Κρόνου" αλλά και σε άλλους χώρους δουλειάς στην περιοχή μας φανερώνουν ότι "πρωτόκολλα" και μέτρα ασφαλείας πάνε περίπατο όταν πρόκειται να κερδίσουν οι βιομήχανοι. Έλεγχοι από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ούτε κατά διάνοια μιας και αυτοί είναι υποβαθμισμένοι και χωρίς το απαραίτητο προσωπικό. Κανένας από τους κατά τα άλλα λαλίστατους βουλευτές, δημάρχους και λοιπούς κολαούζους των εργοδοτών δεν λέει την παραμικρή κουβέντα για το ποιος έχει την ευθύνη για το ότι οι εργαζόμενοι πάνε στη δουλειά και δεν ξέρουν αν θα φύγουν όρθιοι ή θα καταλήξουν σε κρεβάτι covid-19.

Οι ένοχοι έχουν ονοματεπώνυμο: Κυβέρνηση και εργοδοσία

Ένοχη είναι η πολιτική που στο όνομα βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων πάνω από τη ζωή των εργαζομένων. Είναι αυτή η πολιτική που η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα τη στηρίζουν με "χέρια και πόδια".

Ένοχη είναι η πολιτική αυτή που τα πρωτόκολλα για τους χώρους δουλειάς έγιναν "λάστιχο" όλο αυτό το διάστημα αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους. Τις συνέπειες αυτής της πραγματικότητας αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της Ημαθίας και της Πέλλας.

Ένοχη είναι η πολιτική της υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας και η συστηματική εμπορευματοποίηση της, από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι τώρα. Ό,τι όνομα κι αν είχαν οι αυτοί που κυβερνάνε (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Κυβερνήσεις συνεργασίας), ο καθένας με τη σειρά του υποβάθμισε το δημόσιο σύστημα Υγείας, προς συμφέρον της ιδιωτικής Υγείας και έφτασε στα έσχατα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εργαζόμενε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη, γυναίκα, νέε και νέα

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι:

-Παρά τα μεγάλα λόγια, ότι ο χρόνος, που κέρδισε ο λαός, κλεισμένος με την καραντίνα στο σπίτι, δεν αξιοποιήθηκε για να στηριχθεί αποφασιστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας, που νοσεί. Τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας εξακολουθούν να λειτουργούν υποστελεχωμένα. Δεν εξασφαλίστηκε η διενέργεια μαζικών τεστ για τον κορονοϊό στον πληθυσμό.

- Ότι στην περιοχή μας συνολικά η κατάσταση στην Υγεία είναι τραγική, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει κόσμος. Σε ένα μέρος με συνολικά περίπου 400.000 κατοίκους και στις δύο περιφερειακές ενότητες, με μεγάλες βιομηχανίες και εργοστάσια με αυξημένο κίνδυνο εργατικών ατυχημάτων, τα νοσοκομεία και τα κέντρα Υγείας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που υπάρχουν γι' αυτό τον πληθυσμό, πόσο μάλλον τώρα σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας. Οι παρεμβάσεις στη Βουλή που έχει κάνει το ΚΚΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα, για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Ημαθίας- Πέλλα αποτυπώνουν το μέγεθος.

- Ότι δεν υπάρχουν επαρκή ασθενοφόρα σε καμία από τις δύο περιφερειακές ενότητες. Για το οποιοδήποτε περιστατικό απαιτείται χρονοβόρα διαδικασία που ενέχει τον κίνδυνο απωλειών. Είναι πρόσφατο το παράδειγμα με το νεαρό που ξεψύχησε ένα τετράγωνο από το Νοσοκομείο της Νάουσας και δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τον μεταφέρει.

- Ότι τα εκατοντάδες κρούσματα στις βιομηχανίες της περιοχής δεν είναι αποτέλεσμα της "ατομικής ευθύνης" των εργαζομένων, αλλά οφείλονται στην έλλειψη ουσιαστικών μέτρων από την πλευρά της εργοδοσίας. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά πως στοιβάζονται οι εργαζόμενοι μέσα στα λεωφορεία κάνουν τα δρομολόγια για τα εργοστάσια της περιοχής.

Κανένας συμβιβασμός με τη βάρβαρη πραγματικότητα.

Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, στη μεγαλοεργοδοσία και στους δικούς τους ανθρώπους μέσα στο συμβιβασμένο εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της Ημαθίας και της Πέλλας χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα και να διεκδικήσουμε:

Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας των ΠΕ Ημαθίας και Πέλλας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης του λαού της περιοχής.

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών των νοσοκομείων των δύο ΠΕ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επαρκή αριθμό ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ για όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε Ημαθία και Πέλλα.

Να γίνονται τα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους και τους οικείους τους με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας.

Να διασφαλιστούν όλα τα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καμία απόλυση, καμία αλλαγή σύμβασης.

Αναρρωτικές άδειες σε όσους νοσούν και ειδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και σε όσους χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα.

Να παρέχονται σε όλους τους εργαζόμενους όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας

Πλήρη προστασία όλων των ανέργων. Ειδικά για τους εργαζόμενους στα διαλογητήρια και συσκευαστήρια την ένταξη τους στο ταμείο ανεργίας με 50 ένσημα».

Έχει διαβαστεί 199 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0-1 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 7 ως 10 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 192 επισκέπτες και 1 μέλος.