Τετάρτη, 26 Ιούν, 2019

 • Καλοκαιρινές βουτιές στην Τεχνολογία και τη Μουσική. Δημιουργικές δράσεις για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
 • Η Διακήρυξη του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών
 • Ο Νάσος Ηλιόπουλος στη Βέροια.
 • Σαρώνει στην Ημαθία ο Τάσος Μπαρτζώκας
 • Γ. Ουρσουζίδης: ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ
 • Ώρες λειτουργίας της ΚΕΠΑ
Καλοκαιρινές βουτιές στην Τεχνολογία και τη Μουσική. Δημιουργικές δράσεις για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας1 Η Διακήρυξη του Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών2 Ο Νάσος Ηλιόπουλος στη Βέροια.3 Σαρώνει στην Ημαθία ο Τάσος Μπαρτζώκας4 Γ. Ουρσουζίδης: ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΛΙΟΥ5 Ώρες λειτουργίας της ΚΕΠΑ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το www.running365.gr υποστηρίζει την Πρωτοβουλία για το Παιδί

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Το project www.running365.gr  ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 από τον ερασιτέχνη αθλητή και Κοινωνικό Λειτουργό Βαγγέλη Ψυχογυιό, σαν μια προσπάθεια κινητοποίησης όσο περισσότερων ανθρώπων γίνεται σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής μέσα από την άσκηση.
Γενεσιουργός αιτία  για την δημιουργία του  στάθηκε η απλή διαπίστωση πως δεν είναι δυνατόν όλοι οι άνθρωποι κατά την διάρκεια του 24ωρου τους να βρίσκουν χρόνο για να βλέπουν τηλεόραση, να καπνίζουν, να πίνουν καφέ, να είναι στο διαδίκτυο, να τρώνε, να μιλάνε στο τηλέφωνο και να μην διαθέτουν 30' στον ίδιο τους τον εαυτό για άσκηση.
Και όμως: όλοι ανεξαιρέτως μπορούμε, είτε να τρέξουμε, είτε να περπατήσουμε.
Η εξέλιξη

Το ίδιο το project είναι ένας ζωντανός οργανισμός και όπως όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί εξελίσσεται: τον περασμένο Νοέμβριο, έβδομο μήνα ζωής του  γεννήθηκε η ιδέα να εμπλουτιστεί η δράση με την υποστήριξη ενός φορέα που δραστηριοποιείται κατά της παιδικής κακοποίησης, με συγκέντρωση χρημάτων και διάδοση των ιδεών και του έργου του. 
Ομάδα υποστήριξης running365.gr

Απ’ το ξεκίνημα του το συγκεκριμένο project έχει πλαισιωθεί από μια μεγάλη ομάδα που υποστηρίζει εθελοντικά το εγχείρημα μέσα από τις διαφορετικές γνώσεις και ειδικότητες.

Πιο πρόσφατα

Ο άνθρωπος που δέχθηκε να υποστηρίξει τον εμπνευστή του project ώστε οι καθημερινές δρομικές δράσεις και η προετοιμασία για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος που συμμετέχει να γίνονται με μεγαλύτερη ασφάλεια και περισσότερη σταθερότητα είναι ο σπουδαίος Έλληνας προπονητής Δημήτρης Κασίμης.

Το running365.gr υποστηρίζει με είδη ρουχισμού η κορυφαία εταιρεία στον χώρο της αθλητικής ένδυσης για δρομείς,  Ronhill. Μέσα απ’ την υποστήριξη αυτή το running365.gr συναντά το #RunEveryDay που αποτελεί κομμάτι της φιλοσοφίας της Ronhill, έχοντας ως πρότυπο τον ιδρυτή της τον Dr Ron Hill ο οποίος τρέχει καθημερινά από το 1964 έως σήμερα σε ηλικία 78 ετών !!!

 Πρωτοβουλία για το Παιδί

Η ''Πρωτοβουλία για το Παιδί''  εδρεύει στην Βέροια και είναι ο φορέας που αποδέχθηκε την πρόταση του εμπνευστή του running365.gr Βαγγέλη Ψυχογυιού να αποτελέσει  ο ίδιος τον πρεσβευτή της.

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί  δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο αναπτύσσοντας τέσσερεις δομές:

Το Σπίτι της Βέροιας, ένα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για παιδιά που βιώνουν βαριά παραμέληση, κακοποίηση ή και μεγάλη ένδεια, ζώντας σε δυσλειτουργικές ή διαλυμένες οικογένειες της πόλης και της περιοχής.

Το Σπίτι της Βεργίνας, έναν ξενώνα κλειστής φιλοξενίας  παιδιών από όλη την χώρα, που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά ή είναι ορφανά, των οποίων η επιμέλεια της έχει ανατεθεί με δικαστικές αποφάσεις.

Το Κέντρο αναφοράς και παροχής συμβουλευτικής, στη Βέροια, το οποίο δέχεται αναφορές για περιστατικά και παρέχει  συμβουλευτική, υλική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε  ευπαθή άτομα και οικογένειες, ενώ βοηθά και παιδιά ενός δεύτερου κύκλου ανάγκης, χωρίς να τα φιλοξενεί.

Το Πολυδραστικό Κέντρο Βεργίνας-FRONT,  το οποίο αποτελεί την εστία εθελοντισμού του Συλλόγου, καθώς  στα εργαστήριά του εκπαιδεύονται εθελοντές και παιδιά, παράγονται αντικείμενα για το πωλητήριό του και αναπτύσσονται δράσεις ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού και παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης.

Στο πλαίσιο της όλης δράσης έχουν τοποθετηθεί σε επιχειρήσεις στην Βέροια και κυρίως στην Θεσσαλονίκη ειδικά διαφανή κουτιά με τα διακριτικά της υποστήριξης της ‘’Πρωτοβουλίας για το Παιδί’’ από το project www.running365.gr για την συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων των Σπιτιών του Οργανισμού. 

Για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων, το project θα εκταθεί χρονικά τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριου του 2016.

Έχει διαβαστεί 174 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Σποτ του ΚΚΕ για τις εκλογές

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΒΒΑ 3-4 μποφόρ

Τετάρτη, 26 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 30 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 27 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 19 ως 32 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 218 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά