Κυριακή, 16 Φεβ, 2020

  • Για την αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική στάση της Διευθύντριας του 4ου Δ.Σ. Βέροιας
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Αύριο κατατίθεται στη Βουλή το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα
  • ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ: Ανακαλύφθηκαν απολιθώματα γιγάντιας χελώνας με μέγεθος αυτοκινήτου
  •  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» και ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
  • Για μια ακόμα φορά το Υπουργείο εμπαίζει τους αναπληρωτές
  • ΠΟΥ: Ο κόσμος οπλίστηκε για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, αλλά παρέβλεψε τον κίνδυνο επιδημιών
Για την αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική στάση της Διευθύντριας του 4ου Δ.Σ. Βέροιας1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Αύριο κατατίθεται στη Βουλή το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα2 ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑ: Ανακαλύφθηκαν απολιθώματα γιγάντιας χελώνας με μέγεθος αυτοκινήτου3  ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ» και ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ4 Για μια ακόμα φορά το Υπουργείο εμπαίζει τους αναπληρωτές5 ΠΟΥ: Ο κόσμος οπλίστηκε για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, αλλά παρέβλεψε τον κίνδυνο επιδημιών6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ : Σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ : Σχετικά με την πρόταση της κυβέρνησης για Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία

Η κυβέρνηση με την πρόταση της για Εξεταστική Επιτροπή για πιθανά σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, περιορίζει τόσο τα θέματα όσο και τον χρόνο διερεύνησης κι επιδιώκει να συγκαλύψει την επικίνδυνη -για το λαό- κατάσταση που διαμορφώνεται στον χώρο της δημόσιας υγείας και πιο συγκεκριμένα:

- Τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως επίσης και τις ελλείψεις στον ιατρικό εξοπλισμό. Το αποτέλεσμα είναι κλινικές και εργαστήρια να υπολειτουργούν, να παραμένουν μακροχρόνιες λίστες, ενώ οι ασθενείς αναγκάζονται να καταφύγουν στους επιχειρηματίες της υγείας, πληρώνοντας επιπλέον τεράστια ποσά. Οι επανειλημμένα πολυδιαφημιζόμενες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν αρκούν να αναπληρώσουν τις αποχωρήσεις λόγω των συνταξιοδοτήσεων, ενώ το μεγαλύτερο μέρος τους είναι εργαζόμενοι με προσωρινή απασχόληση και μειωμένα δικαιώματα.

- Το γεγονός ότι η Υγεία γίνεται όλο και πιο πανάκριβο εμπόρευμα για τον λαό μας όπως φαίνεται και από επίσημα στοιχεία. Αυτό είναι το έδαφος, πάνω στο οποίο εκκολάπτονται τα διάφορα σκάνδαλα. Από το 2009 μέχρι σήμερα το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία πλήρωσαν για φάρμακα 57,7% λιγότερα, ενώ οι ασφαλισμένοι κατά 43,1% περισσότερα και διαμόρφωσαν την μεσοσταθμική συμμετοχή τους στο 35% περίπου. Αν ληφθούν υπόψη η αύξηση της αρνητικής λίστας των φαρμάκων και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ) η συμμετοχή των ασφαλισμένων γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

- Η κρατική χρηματοδότηση των Νοσοκομείων παραμένει και σήμερα στα ίδια απαράδεκτα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί με τις μειώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ η περιβόητη πρόσβαση των ανασφάλιστων έγινε με «ξένα κόλλυβα», αφού το κράτος δεν έβαλε ούτε ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι ίδιοι πληρώνουν κανονική συμμετοχή για όλα, όπως και οι ασφαλισμένοι.

- Η κρατική επιχορήγηση προς τον ΕΟΠΠΥ είναι μειωμένη κατά 200 εκ. ευρώ δηλαδή κατά 38% και το έλλειμμα μεταφέρθηκε στους συνταξιούχους με την επιβολή εισφοράς 6% στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

 Η κατάσταση αυτή δεν προέκυψε τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών που συρρικνώνουν τις κοινωνικές δαπάνες και τις δωρεάν παροχές μεταφέροντας το κόστος στον λαό, και περιορίζουν τις παροχές στο ελάχιστο βασικό πακέτο, μειώνουν τις κρατικές και ασφαλιστικές δαπάνες προκειμένου να μειώσουν το μη μισθολογικό κόστος , ως προϋπόθεση της στήριξης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων . Αυτός είναι και ο στόχος που υπηρετεί και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Με την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση επιδιώκει να συγκαλύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για αυτό και περιορίζει την όποια έρευνα γίνει στο διάστημα από το 1997 μέχρι το 2014 ενώ η απαράδεκτη αυτή κατάσταση που βιώνουν καθημερινά τα λαϊκά στρώματα όχι μόνον συνεχίζεται και σήμερα, αλλά και επιδεινώνεται παίρνοντας υπόψη τις σύγχρονες και αυξημένες ανάγκες .

Εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση φέρνει για συζήτηση στη βουλή την πρόταση της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής σε μια στιγμή που ετοιμάζει ένα καινούργιο μπαράζ βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων σε συμφωνία με ΕΕ – ΔΝΤ και το κεφάλαιο. Επιδιώκει έτσι, μέσα από την συγκρότηση Εξεταστικών Επιτροπών, να καλλιεργήσει τον αποπροσανατολισμό μέσα στο λαό, αντιγράφοντας τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τις πολιτικές που εφαρμόζονται δεν πρόκειται να λυθεί με τις Εξεταστικές Επιτροπές όπως δείχνει και η πείρα του παρελθόντος.

Παρά την αρνητική αυτή πείρα το ΚΚΕ συμμετέχοντας στην συγκρότηση της διεκδικεί η έρευνα να διευρυνθεί συνολικά για όλους τους παράγοντες που διαμορφώνουν την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της υγείας και χωρίς χρονικούς περιορισμούς, δηλαδή μέχρι σήμερα.

Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο.

Το ζήτημα της δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας πρέπει να τεθεί ακόμη πιο αποφασιστικά στο κέντρο της πάλης της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Να διεκδικήσουν λύσεις στα καυτά και οξυμμένα προβλήματα που βασανίζουν τις εργατικές λαϊκές οικογένειες. Να έχουν όλοι και χωρίς όρους και προϋποθέσεις πλήρεις και δωρεάν υπηρεσίες υγείας από τις κρατικές μονάδες οι οποίες πρέπει να χρηματοδοτηθούν επαρκώς από τον κρατικό προϋπολογισμό, να ενισχυθούν με προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Έχει διαβαστεί 125 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 6 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 13 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 139 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά