Τετάρτη, 19 Αυγ, 2026

  • Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι
  • Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα
  • Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή
  • Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα
  • ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς
  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι1 Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα2 Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή3 Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα4 ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς5 Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό δελτίο

Πολεμικό δελτίο θυμίζουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα του κέρδους και το αντιλαϊκό, εχθρικό κράτος παίζουν κορόνα - γράμματα την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.Ενας ακήρυχτος πόλεμος στον αγώνα της επιβίωσης και μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας παντού το πραγματικό ... Περισσότερα

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Συντρίβεται ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ: Συντρίβεται ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση
Χιλιάδες τα κρούσματα καθημερινά, δεκάδες οι νεκροί, εκατοντάδες οι επαναλοιμώξεις όπως και οι διασωληνωμένοι, ανάμεσά τους και ένα 40% - κατά μέσο όρο - πλήρως εμβολιασμένων ασθενών. Ο λαός εξακολουθεί να ταλαιπωρείται, να κινδυνεύει από τον κορονοϊό, να πληρώνει ακριβά τόσο τις ελλείψεις στα νοσοκομεία όσο και τα «μέτρα» ανεξέλεγκτης διάδοσης που αποτελούν τον πυρήνα της στρατηγικής της κυβέρνησης. Και ενώ τα άλλοθι της κυβέρνησης χρεοκοπούν ένα ένα, όπως με τη μετατροπή του εμβολίου από όπλο σε μέσο για να ξεφορτωθεί κάθε μέτρο προστασίας, τώρα ο λαός έρχεται αντιμέτωπος και με μια σειρά από άλλες επιπτώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω στη γύμνια - με ευθύνη του κράτους - στους τομείς της ολοκληρωμένης επιδημιολογικής επιτήρησης και της δωρεάν παρακολούθησης της αποκατάστασης ασθενών, ξεφυτρώνουν «εξειδικευμένα ιατρεία» σε μεγάλες ιδιωτικές κλινικές για ασθενείς με σύνδρομο μακροχρόνιου COVID, δηλαδή για εκείνους που δεν αναρρώνουν μετά από 4 βδομάδες ή εμφανίζουν συμπτώματα μετά την ανάρρωσή τους. Ετσι, πλάι σε όσους έχουν αποκλειστεί από το σύστημα Υγείας «μίας νόσου» και αναγκάζονται να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα, προστίθενται και όσοι ζουν τον «Γολγοθά» της αποκατάστασης και οι οποίοι θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Και ενώ ο λαός πληρώνει τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής δράσης στη δημόσια Υγεία, την εργολαβοποίηση υπηρεσιών και το αποψιλωμένο προσωπικό, βρίσκεται σε «διαβούλευση» το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο που ενισχύει τη «μήτρα» των τραγικών προβλημάτων του δημόσιου τομέα, δηλαδή την εμπορευματοποίηση. Απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία, «οικογενειακός γιατρός» σε ρόλο «κόφτη» για να τηρούνται τα πρωτόκολλα της «μείωσης του κόστους», ιδιωτικοποίηση του ΕΟΠΥΥ κ.ά. προωθούνται μεταξύ άλλων, παίρνοντας τις επόμενες μέρες τον δρόμο για τη Βουλή.

Την ίδια στιγμή, μόνο την τελευταία βδομάδα οι νεκροί λόγω κορονοϊού ξεπέρασαν τους 400, με το σύνολο των θανάτων από την έναρξη της πανδημίας πάνω από 28.000. Τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν τις 150.000, οι εισαγωγές ασθενών COVID στα νοσοκομεία γίνονται κατά εκατοντάδες. Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση προπαγανδίζει ότι «είμαστε σε μια διαφορετική φάση», γιατί η πίεση εστιάζεται στις ...απλές κλίνες, «καθώς πλέον τα νοσοκομεία εξυπηρετούν και όλα τα non COVID περιστατικά», τα οποία επί δύο χρόνια έβρισκαν κλειστές τις πόρτες των δημόσιων νοσοκομείων, αυξάνοντας τη βαριά νοσηρότητα και θνητότητα στον πληθυσμό.

Ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση συντρίβεται στην ανησυχητική εξέλιξη της πανδημίας, που συμπίπτει με νέα επίθεση στα δημόσια νοσοκομεία, και στην πιο ζωτική ανάγκη του λαού για πρόσβαση σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. «Κάνουμε από τώρα την καλύτερη δυνατή προετοιμασία», ισχυρίστηκε ο υπουργός Υγείας μετά από δύο χρόνια πανδημίας, επαναλαμβάνοντας το αφήγημα της μελλοντικής «ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Έχει διαβαστεί 842 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 319 επισκέπτες και 0 μέλη.