του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 5 με11 ετών
από Η Άλλη Άποψη
Σήμερα, 10 Δεκεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα έτσι ώστε οι γονείς να μπορούν να κλείνουν ραντεβού εμβολιασμού κατά της covid-19, για τα παιδιά τους ηλικίας5 -11 ετώνκαι το πρώτο ραντεβού για εμβολιασμό θα είναι στις 15 Δεκεμβρίου.
ΟΕυρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ)ενέκρινε στις 25 Νοεμβρίου την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Στις 13 Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη παραλαβή παιδικών εμβολίων στη χώρα μας, των εταιριών Pfizer/BioNTech.
Η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι το 1/3 της δόσης του εμβολίου που χορηγείται στους μεγαλύτερους, δηλαδή, 10 μικρογραμμάρια σε σχέση με τα 30 μικρογραμμάρια που είναι το εμβόλιο των ενηλίκων.
Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και σε Νοσοκομεία και σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Σταδιακά θα προστίθενται και περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.
Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία. ΣτοΠαίδων Αγία Σοφία, στοΠαίδων Πεντέλης, στοΑσκληπιείο Βούλας, στοΚέντρο Υγείας Αγίας Σοφίαςστον Πειραιά και στοΚέντρο Υγείας Περιστερίου.
Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστούν «καταδρομικοί εμβολιασμοί», όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση.